Afghanistan: Obama ge-‘Goldstoned’ voor het doden van burgers [satire]

“Nato troepen vallen bolwerken van de Taliban aan in Afghanistan.”

“De zorgvuldig geplande aanval werd gelanceerd met…”

“… President Obama’s hoop en gebeden dat, eens het allemaal voorbij is….”

“hij nadien niet wordt ge-‘Goldstoned‘.”

In zijn cartoon van heden haalt Dry Bones, alias van de Israëli Yaakov Kirschen, een bericht aan  uit de Canadese krant Globe and Mail: “NATO strikes kill 12 Afghan civilians – U.S. general apologizes for deaths as massive joint operation moves toward heart of Marjah.

Wat was er gebeurd? Afgelopen zondag 14 februari hebben Nato raketten hun doel gemist bij het belegeren van een Taliban bolwerk in het Nad Ali district in het zuiden van Afghanistan. Hierbij werden ‘per ongeluk’ 12 burgers gedood. V.S. generaal Stanley McChrystal, de hoogste commandant van de Nato in Afghanistan, heeft zich voor deze ‘collateral damage‘ onmiddellijk verontschuldigd bij de Afghaanse president Hamid Karzai.

Het ‘grapje’ van Dry Bones dat Obama hiervoor ooit op het matje kan geroepen worden door Richard Goldstone, wat toch Israël is overkomen tijdens de Gaza-oorlog van een jaar geleden, blijft natuurlijk een utopie. Er zal geen  – en ook NOOIT – een VN-commissie worden aangesteld om eventuele Amerikaanse of Britse oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in Afghanistan te onderzoeken en eventueel te veroordelen. Excuses volstaan hier. Net zomin als dat ooit gebeurd is met Rusland dat zo lelijk heeft huisgehouden in de Kaukasuslanden Tsjetsjenië en recent het strijdgewoel en willekeurige executies door de Russen van burgers in Ingoesjetië.

Goldstoning (een samentrekking van ‘stenigen’, traditionele straf in de islam, en Richard Goldstone, opsteller van het Goldstone Rapport), valt enkel Israël te beurt. Zo is dat toch. “What do we all have in common? We all hate the Jews!” las ik een tijd geleden op een pro-Palestijnse blog in een poging om alle anti-Israëlische krachten te bundelen. Inderdaad, het is ook nooit anders geweest, vroeger niet, nu niet en nooit <zucht>.

Meer over de Goldstoning van Israël op CAMERA: The Goldstone Report: A Study in Duplicity

Een gedachte over “Afghanistan: Obama ge-‘Goldstoned’ voor het doden van burgers [satire]

  1. Het is en blijft onvoorstelbaar hoe dubbel de wereld reageert op vrijwel identieke situaties. Inderdaad, “we all hate jews.” Ziedaar de motivatie van de meesten om Israël anders te benaderen dan de rest van de wereld. Ik kon me niet inhouden en heb er ook maar eens een blog over geschreven, waarin ik een discussie aanhaal die ik met Martijn van dam heb gevoerd omtrent precies hetzelfde onderwerp, alleen ging het toen om burgerslachtoffers veroorzaakt door een Nederlandse F-16 in Afghanistan waarbij 9 burgers omkwamen. Onthutsend om te zien hoe de politiek een dubbele moraal laten zien. Voor wie het artikel wil lezen: http://j.mp/bzFqcD

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.