Stilte bij links rond Egyptische muur langs grens Gazastrook

De Nederlanders beginnen zich serieus zorgen te maken om de stilte die ter linkerzijde stilaan oorverdovend wordt omtrent de Egyptische muur langsheen de Gazastrook. Aan mijn vrienden in Nederland: Maak je geen zorgen, ook in Vlaams-België blijft het ter linker pro-Palestijnse zijde akelig stil. In het ‘beste’ geval hoor je wel zoiets als dat Amerikanen en Israëli’s de Egyptenaren zouden ‘betalen’ om die muur te verstevigen, maar dat verklaart uiteraard niet waarom de Egyptenaren in het verleden de tunnels onder die muur regelmatig met gas lieten vollopen om de Gazaanse smokkelaars te verdelgen.

Ratna Pelle heden op haar Israël & Palestijnen Nieuws Blog:

IsraNed begrijpt, net als de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij), de stilte van links niet rondom de bouw van de Egyptische muur langs de grens met Gaza. Men heeft gelijk dat als Israël dit zou doen het op allerlei scherpe veroordelingen zou kunnen rekenen, maar anderzijds vergeet men wel een niet onbelangrijk verschil: de afscheidingsbarrière (slechts 5% is een muur) staat voor een gedeelte niet op de grens maar in de Westoever, soms dwars door land van Palestijnse boeren.

Ik begrijp zelf wel waarom Israël hem niet op de groene lijn heeft gebouwd, want daarmee zou het het land aan de andere kant al min of meer opgeven, en bovendien wou het ook de grote nederzettingenblokken beschermen tegen aanslagen. Dat is ook de reden dat veel kolonisten tegen de afscheiding waren. Maar de route die Israël heeft gekozen hield wel weer erg weinig rekening met de Palestijnen, en daarom hebben zij verschillende rechtszaken tegen de barrière gewonnen en zijn er ook nog in behandeling. Een en ander heeft ertoe geleid dat bepaalde stukken nog steeds niet zijn gebouwd.

Het klopt echter zonder meer dat als Israël zo’n muur zou bouwen als waar Egypte nu mee bezig is, waarmee het in feite de Gazastrook afgrendelt van Egypte, de veroordelingen niet van de lucht zouden zijn, inclusief fraaie vergelijkingen met Joodse getto’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zou dat er misschien iets mee te maken hebben? Wij hebben tegenover Egypte niet zo’n gevoelig verleden, geen schuld in te lossen. Het is gewoon een van de vele dictatoriale Arabische staten.

gazamuur7
Hierboven: De Egyptische muur tussen Gaza en Egypte voldoet al lang niet meer en wordt door Caïro thans vernieuwd met metalen platen tot 30 meter diep onder de grond. Deze verbeteringen moeten de smokkel van wapens en raketten beletten doorheen de honderden Palestijnse tunnels

IsraNed: De SGP begrijpt het stiltegebied ook niet

Zoals u op De Dagelijkse Standaard meerdere malen hebt kunnen lezen is de linkse politieke stilte aangaande de Egyptische muur tot op de dag van vandaag oorverdovend. Links met aan haar halsband de mainstream media weet de Egyptische muur tussen Gaza en Egypte angstvallig uit het nieuws te houden. Ook Ban Ki-moon van de OIC VN beschuldigt liever Israël dan zijn handen te branden aan Egypte: “UN chief issues statement calling for end to ‘unacceptable’ Israeli blockade, says residents of coastal enclave denied basic human rights.”

Natuurlijk geen woord over de oorzaak en het feit dat Hamas de Joden de zee wil indrijven, wie maakt zich nou druk over dat soort basale feiten. Toch wordt het nu een stukje lastiger voor links en haar handlangers de muur dood te zwijgen. Niemand anders dan de terreurorganisatie Hezbollah doet een stevige duit in het zakje: “Nasrallah on Sunday called on Egypt to stop building a steel wall along the Gaza border that could obstruct tunnels… Egypt should be condemned if it does not halt the wall building.”

Gretta en Arafat
'Vrienden voor het leven': Gretta Duisenberg en Yasser Arafat

Oeps, hoe gaan Robert Soeterik, Anja Meulenbelt, Dries van Agt, Gretta Duisenberg, Harry van Bommel, Jaap Hamburger en andere linkse opiniemakers dit verhaal spinnen? Waarschijnlijk met hun vingers in de oren en zingend “Het is zo stil in mij”. Het blijft zelfs zo stil dat de SGP maar eens kamervragen is gaan stellen over die linkse hypocrisie die hun dubbele Midden Oosten agenda bepaalt:

“Raar! De EU hoor je niet. De VN evenmin. Links dient helemaal geen boze moties in.” Dat zei SGP-kamerlid Van der Staaij n.a.v. de opvallende stilte naar over het feit dat Egypte een muur rond Gaza bouwt en ook nog eens stalen platen 30 meter de grond in boort.” Als Israël dat zou doen, zou de wereld te klein zijn. Nu hoor je niemand. Het bewijst weer eens hoe er in het Midden-Oosten met twee maten wordt gemeten.

Kees van der Staaij stelt dan ook de volgende volkomen terechte kamervragen:

“Ik heb de agenda enige keren bekeken, maar het stond er niet op. Er komt natuurlijk een aparte brief, dacht ik toen. Er dreigt immers een humanitaire tragedie in de Gazastrook. De Gaza-blokkade wordt compleet gemaakt. Onder bescherming van zwaar bewapende militairen worden stalen platen dertig meter de grond ingeboord langs Gaza. Hamas is furieus. Wat doet de internationale gemeenschap, en de EU? En de VN? Is het internationaal gerechtshof al bijeen geroepen? Waar zijn de moties van collega Van Dam?”

Ik refereer uiteraard aan de enorme muur die Egypte bouwt langs zijn grens met Gaza. Doelstelling is om de laatste verbindingen van Gaza met de buitenwereld af te sluiten. Laten we één seconde bedenken wat er zou zijn gebeurd als niet Egypte, maar Israël zich aan de bouw hiervan had gezet. De wereld zou te klein zijn geweest. Hoezo meten met twee maten? Wordt hierbij in het internationale overleg ook de vinger gelegd?”

Nu maar weer wachten op de gebruikelijke spin die van Dam en zijn handlangers eraan zullen geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.