Disproportionele Israëlische hulp in Haïti: man 10 dagen later levend uit het puin

Gisteren, 22 januari 2010, werd door het IDF zoek- en reddingsteam onder leiding van luitenant-kolonel Rami Peletz, in Port-au-Prince nog een 22-jarige man levend uit het puin gehaald. Emanuel Bito, zat tien dagen lang vastgeklemd onder het puin dichtbij het residentiële paleis van de president. Amerikaanse en Franse dokters waren niet in staat om de geknelde man te bevrijden en hadden er het Israëlische reddingsteam bijgeroepen. Die groeven een tunnel van 2 à 3 meter en slaagden er aldus in om de man een half uur later te bevrijden, legde majoor Zohar Moshe, een lied van het team uit aan de pers. De man werd overgebracht naar het IDF hospitaal. Zijn toestand is stabiel. Volg de dagelijkse berichtgeving over de acties van het IDF in Haïti op: IDF desk op You Tube.

(met dank aan prikkeldraad voor de titelsuggestie)

6 gedachtes over “Disproportionele Israëlische hulp in Haïti: man 10 dagen later levend uit het puin

 1. lieve israel

  good job!!! ik ben heel trots op jullie wat jullie daar allemaal doen..

  ga zo door!! gr frome The hague..

  the nederlands.

  Like

 2. En die bejaarde vrouw van 84 jaar die is door haar vrienden en familie onder het puin vandaan getrokken na 10 dagen? Waarom we dat hier niet lezen? Omdat Haitianen natuurlijk mindere mensen zijn dan Israëlis.

  Like

  1. Pfft.. belachelijk racistisch geïnspireerde prietpraat. [je hebt zo van die mensen die altijd wel ergens ‘het kwade’ bespeuren..] Als de Haïtianen ‘mindere mensen’ zouden zijn dan de Israëli’s, waarom stuurt Israël dan het best uitgeruste medische team van alle landen die ter plaatse zijn 10.000 kilometer ver? Maar je mag voor mijn part gerust een blog opstarten waarop je alle Haïtianen zal vermelden die NIET door het Israëlisch team werden gered. Mij niet gelaten. Zoals bv gisteren nog toen Fransen een Haïtiaan na elf dagen weer vanonder het puin haalden.

   Like

 3. @Irina
  Waar zijn jou vrienden en Israels vijanden?? ik heb van geen islamitisch land gehoord dat er was om te helpen in het straatarme landje Haïti.

  Like

Reacties zijn gesloten.