Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe [deel 1]: de moslimwereld

Volgens de mensenrechtenorganisatie OFWI (One Free World International) zijn in de Moslimwereld in 2009 ruim 165.000 Christenen vermoord, enkel vanwege hun geloof. Iedere drie minuten wordt er ergens in een Islamitisch land een Christen gemarteld vanwege zijn levensovertuiging. De Palestijnse Moslimterroristen op de Gazastrook maken het helemáál bont: zij graven zelfs de lijken van overleden Christenen op, omdat deze de grond zouden ‘verontreinigen’.

Voorganger Majed El Shafie, het hoofd van One Free World International dat in Toronto haar hoofdkantoor heeft, staat aan het hoofd van een delegatie die bestaat uit mensenrechtenactivisten, leden van het Canadese parlement en diverse religieuze voormannen, die een mensenrechtenconferentie in Jeruzalem heeft georganiseerd. Volgens El Shafie worden er op dit moment over de hele wereld tussen de 200 en 300 miljoen Christenen vanwege hun geloof in Jezus Christus vervolgd. 80% van deze vervolging vindt plaats in Moslimlanden, de rest in hoofdzakelijk communistische landen (Noord Korea, China).

Christenvervolging neemt wereldwijd toe

door Franklin ter Horst

Er is een schrikbarende toename te constateren van moordpartijen op christenen wereldwijd.Waren het tot voor kort voornamelijk moslims die zich hier mee bezig hielden, de laatste tijd zijn het ook steeds vaker extremistische Hindoes. Open Doors, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen wereldwijd meldde dat er sinds augustus 2008, in de Indiase deelstaat Orissa, zeker 500 christenen zijn vermoord door de extremistische Hindoebeweging RSS. Daarnaast zijn 5000 huizen van christenen verwoest, alsmede 200 kerken andere christelijke instellingen en zelfs hanen, geiten en buffels werden gedood.

Ruim 50.000 mensen zijn in paniek gevlucht. Zo’n 30.000 verblijven er nog steeds in de vluchtelingenkampen van de overheid. Tienduizenden, waarvan velen ernstig gewond, leven in de bossen. Ze zijn bang om naar hun dorpen terug te keren, omdat ze vrezen gedwongen te worden om zich tot het Hindoeïsme te bekeren. De moord op een RSS-leider Swami Laxmanananda Sarawati, op 24 augustus 2008, was de directe aanleiding voor het geweld tegen de christenen. Zelfs nadat Maoistische aktivisten toegaven de moord te hebben gepleegd, is de vervolging van christenen gewoon doorgegaan. Sinds India zelfstandig is geworden, is er nog nooit zoveel geweld tegen christenen geweest, zegt Open Doors-directeur Tjalling Schotanus.’De politie doet weinig of niets om christenen te beschermen. Nadat een non was verkracht stonden de agenten later vriendelijk te praten met één van de mannen die haar hadden verkracht. Toen ze aangifte wilde doen, waarschuwde de politie haar voor de gevolgen.

Extremistische Hindoe-groeperingen in India beloven geld, voedsel en alcohol aan iedereen die christenen vermoord en hun huizen verwoest. Faiz Rahman, de voorzitter van ‘Good News India’, zegt dat vooral christelijke leiders het doelwit zijn. “De beloning voor het vermoorden van een voorganger is $ 250.” Rahman, het hoofd van diverse weeshuizen, heeft al 25 voorgangers geholpen om uit vluchtelingenkampen te komen, maar zegt dat zo’n 250 christelijke leiders nog altijd ondergedoken zitten. ‘Alle voorgangers zijn gewilde doelwitten,’ aldus Rahman tegenover de Engelse organisatie Release International. ‘Daarom moeten we hen uit de kampen zien te krijgen.’Een official zei persoonlijk getuige geweest te zijn van de ‘crematie van meer dan 200 lichamen’ nadat christenen de schuld hadden gekregen van de dood van RSS-leider. Volgens de mensenrechtenorganisatie Barnabus Fund worden christenen in Orissa onder dreiging van verkrachting en moord op hun kinderen gedwongen zich te ‘bekeren’ tot het Hindoeïsme. Een christelijke familie werd gedwongen koeienuitwerpselen te eten om zichzelf te ‘reinigen’ van het christendom.In een brief aan de eerste minister van de staat verklaarden de katholieke bisschoppen van Orissa dat de aanvallen op christenen onderdeel vormen van een vooropgezet plan om het christendom in de regio uit te roeien, zodat er een aparte Hindoe-staat opgericht kan worden [bron].

Door moslims verwoeste huizen in Korian

Ook in het buurland Pakistan worden christenen door moslimbendes afgeslacht. In het Pakistaanse dorp Korian zijn op 29 juli 2009, onder het schreeuwen van ‘dood de ongelovigen’ enkele tientallen christelijke vrouwen en kinderen om het leven gekomen nadat moslims zo’n 60 huizen van hen in brand staken. Toen de politie in wilde grijpen blokkeerden de moslims de toegangsweg naar het dorp.Dit is niet de eerste aanval van moslims op christenen in de provincie Punjab. Eerder werden in het dorpje Bahamin Wala huizen van christenen in brand gestoken. Iedere keer wordt dezelfde reden opgegeven: christenen zouden de Koran ontheiligd hebben, iets wat door de christelijke minderheid ten stelligste ontkend wordt.

De aanval in Korian vond plaats tijdens een christelijk huwelijksfeest. Via de luidsprekers van de moskee werden de moslims opgehitst om de ‘ongelovigen ‘ een lesje te leren. Omdat het nacht was hadden velen van hen de deuren van hun woningen op slot gedaan, vanwege de voortdurende vijandige houding en dreiging met geweld door de moslims. Sinds de groeiende invloed van de islam in de jaren ’70 hebben christenen in Pakistan het steeds moeilijker gekregen. In de hoofdstad Islamabad zijn ze verplicht te wonen in een ghetto, omgeven door een muur die aan de bovenkant voorzien is van scherpe glasscherven. De zwaar gediscrimineerde christenen mogen geen werk verrichten dat door moslims kan worden gedaan, hun huizen krijgen geen stroom geleverd en hun vuilnis wordt niet opgehaald.

Eveneens in Pakistan werden in de plaats Gojra op 1 augustus 2009, 100 huizen geplunderd en 50 huizen in brand gestoken. Daarbij werden 9 christenen door moslims gedood omdat er een koran zou zijn ontwijd, maar daar bleek na onderzoek geen sprake van te zijn. De slachtoffers waren levend verbrand. Ook twee kerken gingen in vlammen op. Net als in Korian zou de menigte door moslimextremisten zijn misleid.

In New Jersey in de Verenigde Staten is op 16 januari 2005 een christelijk gezin op gruwelijke wijze door moslimextremisten vermoord. De moordenaars hadden Hossam Armanious, zijn vrouw Amal Garas en hun twee dochters eerst vastgebonden, toen gemarteld en daarna de keel doorgesneden. De familie waren Koptische christenen. Hossam ontving de laatste twee maanden met regelmaat doodsbedreigingen van moslims omdat hij zich kritisch over de islam zou hebben uitgelaten. In een van de bedreigingen aan zijn adres stond: “Je kunt maar beter stoppen met je kritiek, anders zullen wij jou slachten als een kip”. Sylvia, een van de meisjes uit het gezin, was voordat ze haar de keel doorsneden, eerst herhaaldelijk met een mes in haar borst gestoken omdat zij een tatoo van een Koptisch kruis op haar borst droeg. Ook was ze in haar polsen gestoken omdat ze hiermee haar gezicht probeerde te beschermen. Sympathisanten van “de religie van de vrede” hebben opgeroepen de zaak niet al teveel op te blazen omdat, zo zeggen ze, een toename van haat tegen de moslimgemeenschap vrezen.

In de belangrijkste hadith (islamitische overlevering), die van Boechari, staat duidelijk: “Islam is er om te heersen en niet om beheerst te worden.” Jihad, de heilige oorlog is de plicht van elke moslim. Wie de jihad afwijst is een afvallige, niet langer een moslim en daarmee zelf een doodskandidaat. Dat volgt niet alleen uit de Koran en de andere geschriften, maar ook uit de handelingen van Mohammed, wiens daden door alle moslims dienen te worden nagevolgd. Het is verbijsterend wat moslims hebben aangericht in Indonesië, op Ambon waar hele dorpen met christenen zijn uitgemoord, in Pakistan, India, Nigeria, en Soedan, terwijl het Westen de andere kant opkijkt. De oorlog tussen Eritrea en Ethiopië, was in werkelijkheid een oorlog tussen moslims en christenen.

In Nigeria worden regelmatig Christenen door moslims met machetes in de straten afgeslacht. Nigeria is het land met de grootste bevolking van Afrika (140 miljoen mensen). 12 van de 36 Nigeriaanse staten worden geregeerd door de sharia wet, de islamitische apartheidswet die niet moslims discrimineert en vrouwen als minderwaardige schepsels ziet. De rechten van vrouwen en niet-Moslims zijn ontbonden. Nigeria heeft zich volledig overgegeven aan de jihad en dat wordt aangemoedigd door buitenlandse Arabieren, “Palestijnen“, Syriërs, en Soedanezen, die allen adviseurs zijn voor de mulla’s in Nigeria en die de Moslim militia’s, die daar in de afgelopen jaren huishouden, financieren en trainen.

Er zijn de laatste jaren honderden kerken verwoest en duizenden Christenen vermoord. Soldaten die de orde moeten herstellen, doen daar dikwijls volop aan mee.Complete dorpen zijn uitgemoord. In de stad Kano werden Mohammed’s volgelingen door moslimleiders in de moskee opgejut. Deze gingen vervolgens de straat op en vermoorden elke christen die ze tegenkwamen. Huizen van christenen en maar liefst dertig kerken gingen in vlammen op. Dertigduizend christenen kwamen zonder huis te zitten. Tenminste 1750 christenen werden op beestachtige wijze vermoord, onder wie tien voorgangers. In de plaats Vaase werden 1200 burgers door militairen gedood.

Op 27 juli 2009 braken er opnieuw gevechten uit tussen radicale moslims en veiligheidstroepen in het noorden van Nigeria. Volgens een verslaggever van de BBC lagen in de plaats Maiduguri in de staat Borno meer dan honderd doden in de straten. Volgens ooggetuigen zijn mensen uit hun auto’s gesleurd en koelbloedig vermoord. Een deel van de strijders zou afkomstig zijn van de beweging Boko Haram van de moslimprediker Mohammed Yusuf. Die strijdt voor invoering van de islamitische wetgeving in heel het land en keert zich tegen westers onderwijs. Één van de slachtoffers vertelde het zeer schokkende verhaal dat drie predikanten in opdracht van Yusuf waren onthoofd omdat ze hadden geweigerd zich tot de islam te bekeren. Kort na deze slachtpartij is Yusuf door de Nigeriaanse politie doodgeschoten toen hij op de vlucht probeerde te slaan. Een agent vertelde dat de 39 jarige Mohammed Yusuf om genade en vergeving smeekte, voordat hij werd doodgeschoten. Dat berichtte de BBC op 31 juli 2009. De staatstelevisie toonde beelden van het met kogels doorzeefde lichaam van de moslimsekteleider.

Tienduizenden Christenen zijn door moslims vermoord in Indonesië. 8000 christenen zijn hier met geweld overgegaan tot de Islam onder druk van bewapende islamitische bendes. Zij die weigerden werden vermoord. De al jaren durende bloedige oorlog in Soedan- de moslims in het noorden, tegen de christenen in het zuiden- hebben aan honderdduizenden christenen het leven kost. Christenen werden levend uit vliegtuigen gesmeten. Er bestaan geen taboes meer voor deze hellehonden.

Vervolging van christenen in Irak

De Palestijnse commentator Abd Al-Nasser Al-Najjar schreef in een artikel in de Palestijnse krant Al-Ayyam in oktober 2008 waarin hij de vervolging van Arabische christenen scherp veroordeelde:

“Christenen worden niet alleen in Irak vervolgd, maar in de meeste Arabische landen. Ze zijn het slachtoffer van discriminatie en van verdrijving. Vanaf 2008 zijn 50 procent van de Iraakse christenen uit hun huis en hun land verdreven. In de Palestijnse gebieden is deze trend hetzelfde. Hier worden huizen van christenen zomaar in beslag genomen. De daders blijven onbestraft omdat ze steun ondervinden van het regiem en de vele zogenaamde ’veilgheidsdiensten’.”

Half oktober 2006 is in de Iraakse stad Baqouba een 14-jarige christelijke jongen door moslims onthoofd. Dat bericht de Assyrian International News Agency (AINA). De jongen, Ayad Tariq, probeerde een electrische generator te starten toen drie moslims op hem toeliepen. Ze vroegen hem om een identiteitsbewijs. Volgens een ooggetuige, die alles zag gebeuren, maar die zich verborg uit angst ook door de mannen onder handen te worden genomen, begonnen de moslims Ayad Tariq te schoppen en te slaan toen ze op zijn identiteitsbewijs het woordje ‘christen’ zagen staan. “Dus jij bent een christelijke zondaar”, riepen ze. “Ik ben wel een christen, maar ik ben geen zondaar”, gaf de jongen hen ten antwoord. Daarop werd hij door enkele mannen van achteren vastgepakt, waarna een van hen een mes pakte en de jongen het hoofd afsneed, onderwijl uitroepend ‘Allahu akbar! Allahu akbar!‘. Duizenden christelijke gezinnen zijn uit de Iraakse stad Mosul gevlucht vanwege moord en bedreiging door voornamelijk soennieten. Zij hebben noodgedwongen hun toevlucht gezocht in scholen en kerken op het platteland in de provincie Nineveh.

De Telegraaf meldde op 23 juli 2007 “Christenen worden Irak uitgetreiterd”. Bij de val van Saddam Hoessein in 2003 waren er nog 1.5 miljoen christenen, zo’n 8 procent van de Iraakse bevolking. Nu zijn het er minder dan 500.000 en ze blijven hun vaderland ontvluchten, weggetreiterd door soenitische, sji’itische en Koerdische groeperingen. Het gaat voornamelijk louter om Assyriërs, een volk dat al minstens 5000 jaar in Mesopotamië- het huidige Irak- leeft en 2000 jaar geleden tot het christendom overging. Zij spreken een moderne versie van de oorspronkelijke taal van de Bijbel, het Aramees.Het is hun religieuze overtuiging die hen tot doelwit maakt.

Het meest sprekende voorbeeld is het stadsdeel Dora in Bagdad. Dat was het Assyrische, dus christelijke stuk van de Iraakse metropool. Dora stroomt in ras tempo leeg en wordt overgenomen door soennitische groepen gelieerd aan Al-Qaeda. In Dora worden de christenen zonder pardon vermoord, kerken platgebrand en priesters doodgeschoten. In de wijk alleen al zijn zeker 500 winkels van Assyriërs in vlammen op gegaan. Ook in Mosoel, in het Koerdische noorden van het land, hebben de Assyriërs het zwaar te verduren.Terroristen in Dora vragen de christelijke families zich tot de islam te bekeren. Willen ze dat niet, dan moeten ze vertrekken of beschermbelasting betalen.

In Irak zijn de inwoners verplicht hun godsdienst op hun identiteitsbewijs te vermelden. Diverse mensenrechtenorganisaties hebben er al op aangedrongen om die verplichting te laten vallen [bron].

Lees verder in Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe [deel 2]: de Palestijnse gebieden

Bronnen: Christenvervolging neemt wereldwijd toe door Franklin ter Horst van 14 oktober 2005 laatst bijgewerkt op 14 december 2009; Women in Green Media releases van 18 september 2005; Israel Heute van 5 september 2005; Honest Reporting van 6 september 2005.

2 gedachtes over “Vervolging van christenen neemt wereldwijd toe [deel 1]: de moslimwereld

 1. Mijn hart huilt, ook als ik de foto’s zie (andere site). Ik weet dat God’s Woord trouw is en dat Hij Zijn belofte nakomt, deze mensen vervolgd om Zijn naam hebben de plek in God’s Koninkrijk! Ik kan niet wachten tot Jezus terugkomt, ik weet dat het aantal Christenen eerst compleet moet zijn, maar ik vraag me af hoeveel nog?
  Ik geloof en weet dat wij in de eindtijd leven, ik kan niet wachten tot God straks Zijn rechtvaardigheid over hen uitspreekt! Liefs Lenie & Thijs

  Like

 2. VRESELIJK om dit alles te lezen en dit enkel omdat de ware christenen = die de leer van JEZUS volgen, als een bedreiging worden gezien. Moge de lauwheid onder de vele verschillende nominaties van gelovigen, verdwijnen en laten wij wakker worden om GODS WARE WOORD te bawaren en bewaken = het zo goed als mogelijk opvolgen om staande te kunnen blijven in deze eindtijd. Laat ons wereldwijd: “SAMEN” BIDDEN om GODS GENADE en STEUN te bekomen.

  GODS LIEFDEVOLLE en WIJZE ZEGEN WENS IK IEDEREEN
  MAYKIN

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.