Een straaltje licht van Zion schijnt over Haïti

“Heb je de Israëlische inspanningen in Haïti gezien op het nieuws?”

“Jawel.”

“En dat het aantoont dat het soms toegestaan wordt dat een straaltje licht van Zion màg doorschijnen?”

“In tegenstelling tot de reguliere anti-Israël bias van de media!!”

” [..] “

“Sorry, dat ik erover begon.”

In zijn cartoon van heden verheugt Dry Bones, alias van de Israëli Yaakov Kirschen, zich in de [meer dan gewone] aandacht die het Israëlische hulpteam in Haïti krijgt door de internationale media.

Dry Bones: “Hier in Israël zetten wij met trots onze reddingsoperatie in Haïti in het licht. Onze kranten zijn gevuld met foto’s en verslagen uit de eerste hand. En zo nu en dan worden we verrast  wanneer we een glimp opvangen van de erkenning van wat we doen door de doorsnee media. Enkele voorbeelden van die waardering kan je bijvoorbeeld lezen op de blog van Shiloh Musings: “Look! There’s Hebrew!!!”:

We’ve been watching the news, and of course it’s about what’s going on in Haiti since the earthquake.  Even when Israel isn’t mentioned, you can’t miss the Hebrew on the uniforms, vests etc. It’s strange to think that Israel managed to organize so well, while richer countries haven’t.  Israel always send aid to disaster areas, and it’s not chocolate and candy. When news stations like CNN list the countries helping, Israel is at the end, sort of swallowed like it’s hard for the newscaster to say something good.  But in the pictures, you can see the Israelis.

Over de aardbeving in Haïti en het Israëlisch hulpteam op Brabosh.com:

Videoclip hierboven van 20 januari 2010: Kapitein Barak Raz, hoofd van het Noord-Amerikaanse kantoor van de persafdeling voor het buitenland, beschrijft de levensreddende inspanningen die door het IDF in Haïti worden gedaan. Op woensdag 20 januari 2010 behandelde het IDF Veldhospitaal in Port-au-Prince 380 patiënten en voerde 140 chirurgische ingrepen uit. Ongeveer 50 patiënten werden opgenomen in het hospitaal, 7 bevallingen werden met succes uitgevoerd waaronder 2 prematuren. In het hospitaal vielen helaas ook 12 sterfgevallen te betreuren. Volg de dagelijkse berichtgeving over de acties van het IDF op: IDF desk op You Tube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.