Raketinslag in Sderot [video]

Videoclip: Raketinslag 3 september 2007 in Sderot (19.400 inwoners)

De eerste 2 raketten troffen Sederot op 5 maart 2002 . Voorlopig de laatste twee op 16 december 2009 j.l.

Conflict in de Gazastrook – 27 december 2008 tot 18 januari 2009

Op 17 januari 2009 stemde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in met een resolutie waarin een onmiddellijk en duurzaam bestand in de Gazastrook werd geëist en terugtrekking van de Israëlische troepen uit het Palestijnse gebied. Van de 192 leden stemden 142 landen vóór de resolutie en 3 tegen. De drie tegenstemmers waren: Israël, de VS en Nauru. De strijdende partijen negeerden de resolutie in eerste instantie, op 17 januari werden er opnieuw Israëlische luchtaanvallen gemeld vanuit de Gazastrook. Eén van de Hamasleiders, Osama Hamdan, meldde diezelfde dag dat Hamas zal doorvechten tegen Israël, ook als Israël een eenzijdig staakt-het-vuren afkondigt en het offensief in de Gazastrook staakt. In de avond besloot het veiligheidskabinet van Israël toch tot een eenzijdig staakt-het-vuren, dit staakt-het-vuren ging in in de nacht van 17 op 18 januari om 01.00 uur (02.00 uur plaatselijke tijd).

Chronologie op brabosh.com sinds het einde van het Gazaconflict

Beersheba (213.100 inwoners) op 40 km van Gaza, 31 december 2008. Grad missile slaat in op kleuterschool

7 gedachtes over “Raketinslag in Sderot [video]

 1. “het verschil tussen mortieren en fosforraketten en hoe dodelijk ze zijn”.
  Deze 2 verhelderende sites kan ik u ten zeerste aanraden :
  De VN, Amnesty International, Human Rights Watch, het Goldstone-rapport en honderden miljoenen mensen ter wereld, weten maar al te goed wat er aan het gebeuren is in de bezette Palestijnse gebieden. Blijkbaar tellen internationale wetten niet voor iedereen. Schandelijk.

  Like

  1. Zeg snikoblaas, vraag aan Egypte of zij hun zelf gebouwde Apartheidsmuur tussen Gaza en Egypte willen afbreken en de grens open te gooien, dan is het zaakje zo gepiept. PS: zowel het Goldstone Rapport als Amnesty International hebben Hamas beschuldigd van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Wat vind jij? Moeten we de Hamaskopstukken best onmiddellijk arresteren en voor Den Haag brengen? Of tellen de internationale wetten niet voor iedereen?

   Like

 2. Snikoblaas
  Herinnert u zich nog hoe Israel koning Hoessein van Jordanie tipte over de overname van Arafat in Jordanie. En wat deed koning Hoessein , hij ging als een beest tekeer zodat dePalestijnen liever in de armen van de Israeli s sprongen dan in hun eigen land Jordanie bleven. Zwarte september heette dat . Er zijn door Hussein en zijn mannen meer Palestijnen omgekomen in die tijd dan palestijnen door Israeli s zijn omgkomen in de afgelopen veertig jaar. Maar of daar ooit een rapport overgemaaktis? ik ben het niet tegengekomen. Blijkbaar gelden internationale wetten niet voor iedereen

  Like

 3. Hoe je het ook went of keert meneer snikoblaas, het was wel weer een aanval op burgerdoelen. En er is niet een enkele dwarrelende raket op Sederot geschoten.
  Dit is in ook in strijd met de internationale wetten. Blijkbaar tellen de internationale wetten voor u ook niet voor iedereen. Schandelijk meneer snikoblaas

  Like

 4. Klopt meneer snikoblaas, blijkbaar tellen internationale wetten niet voor iedereenn. Die raketen waren wel weer op burgerdoelen gericht. Dat is volgens het internationaal recht ook niet tegestaan. Blijkbaar geldt voor u het internationaal recht niet voor iedereen. Schande meneer snikoblaas.

  Like

 5. Natuurlijk moeten de Hamas-kopstukken zich even goed verantwoorden !!! Maar ik zou dan wel es graag willen weten of jullie zionistische vriendjes ook de lef en de eerlijkheid hebben om uit te komen voor de buitenproportionale (oorlogs)misdaden die zij begaan hebben. Ieder weldenkend en normaal functionerend mens ziet dat er iets fundamenteel fout zit in de houding van de zionisten ten aanzien van de Palestijnen en zal trachten de twee zijden van het verhaal te achterhalen. De koosnaampjes kunnen tellen : Palestijnse criminelen, moordenaars, oorlogsmisdadigers,nazi-islamisten,barbaren en kaniballistische verminkers, terroristen en ga zo maar door.

  Like

 6. Weer hebt u volledig gelijk: Ieder weldenkend en normaal functionerend mens ziet dat er iets fundamenteel fout zit tot zover hebt u gekijk en verder niet.

  Ik zeg het even anders: Ieder weldenkend en normaal functionerend mens zou moeten zien dat er iets fundamenteel fout zit in de houding van de Palestijnen ten aanzien van Israel. Men zou moeten trachten de twee zijden van het verhaal te achterhalen. Inderdaad klopt. Maar de gemiddelde mens heeft een kort geheugen. U heeft het over bezette gebieden. Dat zou correct zijn als er geen/nooit Joden in Palestina woonden of hebben gewoond.

  Het probleem is dat de Joden nooit geheel uit Palestina zijn verdwenen. Zo verteld Relandi 1695 dat er in de Gazastrook voornaamelijk Joden woonden en Christenen en wat Arabieren. Er zijn meer reisverslagen na die tijd bekend en er wordt steeds gesproken over een mensenleeg land, met vooral bewonning in de steden.
  In 1845 woonden er bv 30.000 Joden in Jerusalem. Ook waren er Arabieren en Christenen en Bedouien. In alle jaren na 135 zijn er Joden terug gekeerd, vooral na een periode van onderdrukking, zoals de Spaanse en Russische Progroms. Toen in 19 de eeuw veel Russische Joden terugkwamen in het mensen lege Palestina hebben zij land gekocht en ontgonnen. Veel Arabieren kwamen hier op af. Vooral in de eerste decenias van de 20 ste eeuw kwamen vele mensen naar Palestina. Dit wordt bevestigt in het “Report on Immigration Land and Settelmant and Development pag. 126 van Sir John Hope Simpson en spreekt over “the British practice of ignoring the uncontrolled illegal Arab immigration from Egypt, Transjordan and Syria had the effect of displacing the prospective Jewish immigrants.” C.R. Jarvis Brit gouveneur van de Sinai zei: “This illegal immigration was not only going on from the Sinai, but also from Transjordan and Syria, and it is very difficult to make a case out for the misery of the Arabs if at the same time their compatriots from adjoining states could not be kept from going in to share that misery” Dit wordt gedeeld door andere mensen zoals Prof Harald Laski.

  Daarnaast meneer snikobaas, hebben er ook joden gewoond op de westbank voor 1948, deze zijn verjaagd en de synagogen zijn daar vernield. Zij zijn verjaagd en hebben al hun bezittingen achter moeten laten. De joden die terugkeren worden nu kolonisten genoemd. Die logica ontgaat mij.

  Ook Hebron was tot 1929 een overwegend Joodse stad Tot dat -ik meen- 67 joden vermoord worden en de rest verjaagd werd. Deze mensen werden verminkt en onteerd. Nu wordt het een Palestijnse stad genoemd waar altijd Palestijnen hebben gewoond.

  Ja een kort geheugen heeft de gemiddelde mens, het zou goed zijn de twee zijden van het verhaal te achterhalen. Maar wel op historische feiten gebaseerd

  Ik heb u Snikoblaas heb genoemd, het is snikobaas, excuses.

  Like

Reacties zijn gesloten.