Iran in 2010, van kwaad naar erger

“Het was in 2009 dat Iran veranderde van een theocratie naar een brutale militaire dictatuur van de oude stijl.”

“En het zal in de loop van 2010 zijn dat het idee van een Iraanse democratie zal beslist worden in de straten van Teheran.”

In zijn cartoon van heden kijkt Dry Bones, alias van de Israëli Yaakov Kirschen, net zoals de halve wereldbol ontzet toe wat er in de straten van Teheran gebeurt. Demonstranten worden onder het oog van anderen op straat simpelweg geëxecuteerd door Iraanse veiligheidsmensen en gemotoriseerde bendes van de basij militie. Wereldwijd klinken er protesten tegen het nooit geziene brutale optreden van de Iraanse overheid.

Israël mag geen kik laten of de zoveelste VN-resolutie die Israël veroordeelt, ligt een uur later reeds gestemd en goedgekeurd op tafel. Waar blijven de VN-resoluties die dit Iraanse geweld veroordelen? Wat doet het Kwartet? Wat doen de Verenigde Staten? Wil de echte Barack Obama opstaan? Obama die van de strijd om de mensenrechten zijn beleidsmoto heeft gemaakt en voor zijn ‘goede intenties‘ al op voorhand de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen, gaat Obama ook eindelijk wat doen om die prijs alsnog te verdienen?  Of zullen we het helaas enkel moeten stellen met de Amerikaanse The Times die de op straat doodgeschoten Neda Agha-Soltan postuum heeft uitgeroepen tot ‘Persoon van het Jaar’?

CNN Videoclip: politietruck rijdt met opzet op publiek in, 1 man blijft roerloos liggen

Videoclip: onlusten van 27 december 2009 Teheran