Wanneer zal de VS haar eigen wetten toepassen en stoppen met de financiering van Abbas?

“Het antwoord luidt: ‘Wanneer zij ophouden met hun straten, stadiums, zomerkampen, en schoolprijzen te vernoemen naar terroristische moordenaars als eerbetoon.'”

“Wat was de vraag?”

“Hoe zullen we weten wanneer de Palestijnen vrede willen?”

“Juist !”

In zijn cartoon van heden haalt Dry Bones, alias van de Israëli Yaakov Kirschen, terecht uit naar Verenigde Staten, die tot vandaag de Palestijnse terroristische groepen en meer in het bijzonder rond Mahmoud Abbas, nog altijd financieren met een overvloed aan Amerikaanse dollars. Wellicht zal u zich Dalal Mughrabi niet meer herinneren maar de Palestijnse kinderen doen dat zeker weten van wel.

Terug in 1978: Dalal Mughrabi was een Palestijnse terrorist. In maart van 1978 leidde ze een van de meest wrede en dodelijke terreuraanslagen in de geschiedenis van Israël. Zij en haar collega-terroristen landen in rubber boten op een strand in de buurt van Tel Aviv. Op dat strand was de Amerikaanse fotografe Gail Rubin doende met het fotograferen van zeldzame vogels. Nadat ze haar eerst ondervraagden, hebben de terroristen haar in koelen bloede vermoord en gingen daarop een bus kapen op de nabijgelegen kustweg, balans: doden 37 burgers, 12 van hen kinderen.

Poster van de PA nav de 50ste geboortedag Dalal Mughrabi 9 december 2009

De bloedige aanslag, gekend als de Coastal Road massacre van 1978 was gepland door Abu Jihad en uitgevoerd door Yasser Arafats terreurorganisatie Al-Fatah, een factie van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie). De aanslag gebeurde tijdens de vredesonderhandelingen in Camp David tussen Menachem Begin en Anwar Sadat, die uiteindelijk zullen leiden tot de ondertekening van een vredesverdrag tussen Egypte en Israël en de de facto erkenning van het bestaansrecht van Israël door Egypte op 26 maart 1979.

Het doel van Al-Fatah van deze aanslag was duidelijk: te verhinderen dat een vredesovereenkomst zou gesloten worden tussen gelijk welk Arabisch land met Israël, dit door zoveel mogelijk Joodse slachtoffers te maken en aldus te bereiken dat Israël zou afhaken, zodat de onderhandelingen met Egypte alsnog zouden mislukken.

Nu in 2009: De Palestijnse Autoriteit, onder de controle van de regering van Abbas, heeft een modern nieuw computer centrum opgericht. Het draagt de naam ‘Het Shahida Dalal Mughrabi Computer Centrum‘ naar de martelares [shahida] Dalal Mughrabi, de vrouwelijke terrorist die in 1978 de dodelijke aanval heeft geleid. Het nieuwe centrum wordt gefinancierd door het kantoor van Abbas, die hiervoor westerse hulpgelden ontvangt. Deze week werd Dalal Mugrahbi opnieuw geëerd naar aanleiding van haar 50ste geboortedag [bron].

En nu is het weer tijd voor Mickey Mouse!

Videoclip hierboven: In een nieuwe TV-studio van de PA die tijdens de Ramadan speciaal gebouwd werd voor het programmeren van kinderprogramma’s, zijn de glimlachende beelden van Mickey en Minnie Mouse, Pooh en Knorretje het decor voor een TV-quiz, als eerbetoon aan een beruchte terroriste. De vrouwelijke terrorist, Dalal Mughrabi, had deelgenomen aan de moorden op 12 kinderen en 25 volwassenen tijdens een aanslag op een bus in 1978 in Israël. In deze quiz wordt Mughrabi verafgood als de “geliefde bruid, de dochter van Jaffa, de jasmijnbloem ‘, terwijl de figuren van Mickey en Minnie Mouse prominent aanwezig zijn op de achtergrond – als ware het een echt Disney-programma. [bron]

Wanneer zal de VS haar eigen wetten toepassen en…
stoppen met de financiering van Abbas?

door Itamar Marcus en Barbara Crook

De verering van terroristen bekostigd door de Palestijnse Autoriteit, is rechtstreeks in strijd met de Amerikaanse voorwaarden om financiële hulp te ontvangen, maar de VS negeert haar eigen wetten en blijft de PA financieel bedruipen. In dit opiniestuk uit de Jerusalem Post toont PMW aan de hand van documenten, hoe de Amerikaanse hulp aan de PA door haar onachtzaamheid de moord op vrouwen en kinderen bevorderd. Onderaan bijgevoegd een brief gericht aan de redactie in antwoord op de Amerikaanse financiering van de PA die de moordenaar van haar zoon vereren, geschreven door Sharona Tel-Oren, de moeder van de 15-jarige Imri, die vermoord werd door Palestijnse terroristen.

The Warrior and the Peacemaker...
Washington, 28 mei 2009. Ontmoeting in het Witte Huis tussen 'The Warrior' en 'The Peacemaker'. Dit bezoek leverde Mahmoud Abbas 900 miljoen dollars Amerikaanse steun op

Toen de Amerikaanse president Barack Obama zich een half jaar geleden voorbereidde op een hartelijk welkom van het bezoek aan Washington van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (afbeelding hierboven, Washington, 28 mei 2009), en de Amerikaanse wetgevers over het voorgestelde 900 miljoen dollar hulppakket aan de PA debatteerden, is het geld wederom bedoeld om te verkondigen dat het doden van Israëlische vrouwen en kinderen een heldhaftige daad is.

Dalal Mughrabi

De PA koos als naam voor haar nieuwste computer centrum “naar de martelaar Dalal Mughrabi,” die een van de meest dodelijke terreuraanslag pleegde in de geschiedenis van het land. In 1978 werden tijdens het kapen van een bus 37 burgers gedood waarvan 12 kinderen en eveneens de Amerikaanse fotografe Gail Rubin. Het nieuwe centrum wordt gefinancierd door het kantoor van Abbas, dat wordt geschraagd met westerse financiële hulpfondsen. (Al-Ayyam, 5 mei)

De Amerikaanse wet verbiedt nochtans de financiering van Palestijnse structuren die een deel van hun budget uitgeven aan terreuracties of het vereren van terroristen bevorderen. Maar 200 miljoen dollar van het door de VS voorgestelde pakket steunmaatregelen van 900 miljoen dollar gaat rechtstreeks naar de regering van Abbas, die regelmatig gebruik maakt van haar begroting om terroristen te vereren. In feite is deze laatste verering van Mughrabi geen geïsoleerd geval, maar onderdeel van een continu patroon van het vereren van terroristen dat zich in het bijzonder richt op kinderen.

Afgelopen zomer sponsorde de PA het “Dalal Mughrabi voetbalkampioenschap” voor kinderen, en een werd een “zomerkamp genoemd naar de martelares Dalal Mughrabi … ter ere en glorie voor de martelares.” Ook werd een party georganiseerd om voorbeeldige studenten te eren die eveneens de naam droeg “voor de martelares Dalal Mughrabi,” onder de auspiciën van Abbas en alwaar een vertegenwoordiger van Abbas het heldhaftige leven van de martelares [Mughrabi] evalueerde (Al-Hayat Al-Jadida, 23 juli, 24 en 8 augustus 2008). Al deze door de PA gefinancierde activiteiten dienden het doel om kinderen te leren dat een moordenares van vrouwen en kinderen een rolmodel is.

Twee maanden geleden, op de 31ste verjaardag van de massamoord door Mughrabi, zond PA TV een speciaal programma uit om de terreur aanval te vieren, waarin het doden van 37 burgers “een van de belangrijkste en meest prominente speciale activiteiten … uitgevoerd werden door een team van helden en geleid door de heldhaftige strijdster Dalal Mughrabi” (PA TV uitzending van 11 maart 2009). En niet alleen Mughrabi wordt gevierd als een Palestijnse heldin. Ondanks toespraken in het Engels door Abbas en andere PA-leiders dat zij terreur verwerpen, heeft de PA in het Arabisch een lange en afschuwelijke geschiedenis te vertellen over de viering van terroristen als rolmodellen en helden, vaak gefinancierd met gelden afkomstig uit de VS en de EU.

11 maart 1978: Het resultaat van hun 'actie'...
11 maart 1978: Het resultaat van de 'heldendaad' van Al-Fatah...

Onlangs, tijdens de openingsceremonie van de Zesde Generale Fatahconferentie op 4 augustus 2009, werd door de voormalige Eerste Minister van de Palestijnse Autoriteit Abu Alaa, een van de terroristen van de aanslag van 1978, Khaled Abu-Usbah, als een held binnengehaald. Abu Alaa: “Wij hebben in ons midden de held Khaled Abu-Usbah, de held van de operatie [terroristische aanslag] geleid door de shahida [=martelares] Dalal Al-Mughrabi [het publiek begint luid te applaudiseren]. Wij begroeten hem en heten hem welkom. En [wij eren] de heldin, de shahida (martelares] Dalal. [Een roepende Abu Alaa] Alle eer en alle glorie! Alle glorie! Alle glorie! Al de zusters hier [aanwezig] zijn de zusters van Dalal.” [bron]. Khaled Abu-Usbah, vertelde op de conferentie dat hij geen spijt had over zijn daden. Abu-Usbah, die zeven jaar opgesloten zat in de gevangenis in Ashkelon, werd in 1985 vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil. Hij zei dat hij geen haat koestert jegens Israël’s: “Integendeel, ik bewonder velen van hen, en zeker de [Joodse] advocaat die mij toen verdedigde, Leah Tsemel.” En wie heeft aan de financiering van dit circus mee betaald? U en ik.

In 2004 gaf USAID 400.000 dollar uit aan de bouw van het Salakh Khalaf voetbalveld. Nadat PMW (Palestinian Media Watch) meldde dat Khalaf de leider was geweest van de Palestijnse terreurgroep die 11 Israëlische atleten vermoordde tijdens de Olympische Spelen van München in 1972 en twee Amerikaanse diplomaten in Soedan, heeft USAID zich publiekelijk verontschuldigd en beloofde van de Palestijnse Autoriteit te eisen de naam van het voetbalveld te wijzigen. De naam werd nooit gewijzigd.

De Amerikaanse fotografe Gail Rubin werd met een schot door het hoofd afgemaakt op het strand voorafgaand aan de busaanslag

In 2002 financierde de VS de renovatie van de “Meisjesschool Dalal Mughrabi”. Nadat PMW het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte bracht van het terroristische verleden van Mughrabi, werd de financiering geannuleerd. Binnen 24 uur zei de Palestijnse Autoriteit dat de naam van de meisjesschool zou worden veranderd en werd het Amerikaanse geld alsnog werd toegekend. Zodra de renovatiewerken voltooid waren werd de naam van de school toch omgedoopt naar de naam van de terroriste. Tot op vandaag draagt de meisjesschool de naam van Mughrabi.

Tijdens een recente hoorzitting van het Huis van het Comité voor Kredietverlening beloofde de Amerikaanse staatssecretaris Hillary Clinton: “Wij zullen alleen werken met een Palestijnse Autoriteit regering die ondubbelzinnig en uitdrukkelijk de beginselen van het Kwartet aanvaardt, [inclusief] de verbintenis tot geweldloosheid.”

En dat is niet enkel Clinton’s belofte. In de Amerikaanse wet wordt ook de verering van terroristen als in strijd met geweldloosheid geïnterpreteerd: “Geen enkele [Amerikaanse] … bijstandsprogramma kan ter beschikking worden gesteld in het kader van de Westelijke Jordaanoever en Gaza dat tot doel heeft de erkenning of anderszins ter ere van personen die daden van terrorisme plegen of gepleegd hebben.” [orig.: None of the [US]… assistance under the West Bank and Gaza program may be made available for the purpose of recognizing or otherwise honoring individuals who commit, or have committed acts of terrorism. 2008 Foreign Operations Bill Sec. 657.B – C.1.]

De laatste verheerlijking van de terroriste Mughrabi, komt op het ogenblik dat het Congres het laatste verzoek kreeg van de Regering om het verzoek van de kas van Abbas te spijzen, en legt aldus een grote verantwoordelijkheid op het Congres. Maar het creëert ook een unieke kans.

Zal de VS haar eigen wetten volgen en erop aandringen dat de PA zal stoppen met het verdraaien van moordenaars van vrouwen en kinderen in helden en rolmodellen voordat zij opnieuw financiële steungelden van de Amerikanen mag ontvangen? Het Congres en Obama zouden een bericht kunnen sturen aan de Palestijnse Autoriteit dat de VS stopt met de kas of een deel van haar begroting zou betalen totdat Abbas bewijst dat hij heeft opgehouden terroristische moordenaars te promoten als helden en rolmodellen. Het kan vragen om een publieke verklaring eisen van Abbas, zowel in het Arabisch en op de PA mediakanalen dat de moord op Israëliërs terreurdaden zijn, dat terroristen geen helden noch heilige martelaren zijn en dat zij niet langer zullen worden geëerd.

Of ze zouden natuurlijk ook een andere boodschap naar Abbas kunnen zenden bijvoorbeeld: dat een nieuwe generatie van Palestijnse kinderen opvoeden met de waarden van haat, moord en martelaarschap aanvaardbaar is voor de Verengde Staten – zo acceptabel dat de VS zelfs bereid is om dat allemaal te financieren. Dat kan dus ook nog…

Het volgende is een brief van Sharona Tel-Oren die reageerde op bovenstaande artikel in The Jerusalem Post:

“Geachte Redacteur. Bedankt voor het uitstekende artikel van Itamar Marcus en Barbara Crook over de verheerlijking van terroristen door Abbas die, zoals reeds werd opgemerkt, grotendeels gefinancierd wordt met Amerikaans geld. Dit onderwerp is voor zover ik weet niet aan bod geweest tijdens de ontmoeting tussen premier Netanjahoe en Barack Obama …

Mag ik hieraan toevoegen dat Gail Rubin niet de enige Amerikaan is die werd gedood in de Coast Road terreuraanval van 1978. Mijn zoon Imri, toen in zijn vijftiende jaar, was een andere Amerikaanse burger die het leven verloor in die aanval, ook zijn vader en broer werden toen gewond, waardoor een gezin werd kapot geslagen tot op deze dag. Imri werd geboren op de vierde juli [Amerikaanse feestdag van de Onafhankelijkheid], en zijn naam in het Hebreeuws (aleph, mem, reysh, yod) realiseerde ik me later, als de eerste vier letters van Amerika worden uitgesproken! Tot op vandaag bellen mensen me op, voornamelijk vreemden, zowel van hier als uit Amerika, met het nieuws dat ze hebben net bevallen zijn van een zoontje en hem Imri hebben genoemd, om nooit het slachtoffer te vergeten van die

Twee jaar vóór die verschrikkelijke gebeurtenis, hadden we de bar mitzwah gevierd van Imri op zijn Joodse geboortedatum en op 4 juli 1976, alsook volgens de Gregoriaanse kalender. Die dag werd niet enkel de 200ste verjaardag van Amerika gevierd maar vond ook de heldhaftige redding plaats in Entebbe. [NB: De schrijfster verwijst naar de Israëlische redding van meer dan 100 Joodse gijzelaars in Oeganda. Jonathan Netanjahoe, broer van de huidige Israëlische premier, kwam tijdens die raid om het leven].

“Zie Imri,” vertelde ik hem toen, “vandaag is het vuurwerk in heel Amerika en dit is hoe Tzahal [het Israëlische leger] je verjaardag viert !” Zijn ogen knipperden uit waardering voor mijn kwinkslag. Euforie hield de wereld in de ban, door die twee spectaculaire gebeurtenissen op die dag, maar voor de familie van Netanjahoe betekent die dag ongetwijfeld het begin van hun lijdensweg over de dood van Yoni. Onnodig te vertellen dat sindsdien elke vierde juli een dag van rouw en herinnering is voor deze twee families. Zal de komende Fourth of July een teken van verandering brengen dat Obama aan de wereld beloofde, of zullen we de voortzetting zien hoe Amerika met toegeknepen ogen de ophitsing tegen Joden blijft financieren en de shahid (held) – cultus van de terreur door de lievelingen van de wereld – het Palestijnse Autoriteit leiderschap – verder blijft steunen?

Sharona Tel-Oren, POB 134, Omer 84965″

Israëlisch herdenkingsmonument aan de 'Bus of Blood'
Israëlisch herdenkingsmonument opgedragen aan de slachtoffers van de 'Bus of Blood'

Bronnen: PMW: Will the US follow its laws and suspend funding to Abbas? door Itamar Marcus en Barbara Crook van 25 mei 2009; CSN News: Palestinian ‘Moderates’ Hope to Get Remains of Venerated Terrorist door Patrick Goodenough van 16 juli 2008; Brabosh.com: ‘Gematigde’ Fatahconferentie verwelkomt terrorist die 38 Israëli’s vermoordde van 9 augustus 2009; Palestinian Media Watch: Glorifying terrorists and terror Terrorists who killed 37 Israeli civilians applauded as heroes by Fatah leaders van 4 augustus 2009; As in the days of Noah: PA wants ‘festive’ funeral for coastal road killer van 11 juli 2008; Wikipedia.eng: Coastal Road massacre en Dalal Mughrabi; Israel Science and Technology Homepage: Encouraging Woman Terrorists door Itamar Marcus van 12 maart 2002; The Rubin Report: Fatah Congress: No Sign of Moderation or Reform en Fatah Congress: Peace As A Very Low Priority door Barry Rubin van 5 augustus 2009; zie ook op deze blog: Gematigde Fatahconferentie was niet erg ‘gematigd’ [satire] van 9 augustus 2009; Fatahkopstukken vergaderen over vernieuwde radicale koers tav Israël van 4 augustus 2009; De onverzoenlijkheid van ‘gematigde’ Palestijnen. Saeb Erekat onthult de realiteit… in het Arabisch van 3 augustus 2009

Een gedachte over “Wanneer zal de VS haar eigen wetten toepassen en stoppen met de financiering van Abbas?

  1. Definitely, what a fantastic blog and revealing posts, I definitely will bookmark your site. Best Regards!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.