Israël’s zogenaamde ‘organenhandel’ verduistert opnieuw de geesten

“Israël geeft organenhandel toe,” lees ik de voorbije dagen in alle kranten en op het internet (zie bv. in De Morgen ‘Israël bekent dat het organen van dode Palestijnen gebruikte‘ van 21.12). Andermaal een zoveelste staaltje van massamisleiding door de media die graag schrijft wat Jan Publiek het liefst leest: ranzige troep over Joden en Israël. Lees: oude Jodenhaat ‘op zijn best’ anno 21ste eeuw. Meestal zijn het dan ook krantenkoppen zoals dit die blijven hangen en in de geesten van de mensen tot in den treure blijven rondspoken. Natuurlijk heeft Israël geen handel in organen toegegeven. Daar is nergens wat van terug te vinden. Dat is een gratuite interpretatie van de Westerse pers waar geen enkele bron voorhanden is die dat staaft, maar de krantenverkoop wel gevoelig de hoogte in jaagt.

blood libel_cartoon
Arabische antisemitische variant op het middeleeuwse bloedsprookje: IDF soldaten draaien Palestijntjes door een pers en drinken hun bloed

Ook wordt ik alle dagen rond de oren geslagen met een artikel van de de Amerikaanse journaliste en pro-Palestijnse activiste,   Alisson Weir dat de illustere titel draagt Israeli Organ Trafficking and Theft: From Moldova to Palestine. Dat artikel verscheen respectievelijk eind augustus 2009 in Counterpunch, een radicale anti-zionistische nieuwsbrief, en nadien in oktober in het Washington Report over het Midden-Oosten zaken, een gekende anti-Israël publicatie die vaak dient als forum voor islamitische Amerikaanse groepen die antisemitisme verspreiden en steun aan het terrorisme promoten. Dat artikel wordt sinsdien gretig overgenomen en gekopieerd van inderdaad… Moldavië tot Palestina.

Een zoekopdracht via Google levert direct 5.360 findings sites en blogs op waar het bewuste artikel integraal op verschenen is. Je vindt het bewuste artikel terug op websites zoals Stormfront, de Ku Klux Clan, het negationistische VHO, tot en met Voice for Free Palestina en zo verder, werkelijk van extreemlinks tot extreemrechts…  het lijkt zowaar op een complot, in de stijl van die andere onverwoestbare fabel de Protocollen van de Wijzen van Zion en ook deze fabel is helaas simpelweg te herleiden tot stokoude Jodenhaat. Wie de achtergronden kent van Alison Weir en de organisaties waar ze voor werkt en voor wie of waar ze zo allemaal het woord voert, weet meteen uit welke richting de wind waait. Voor wie een gefundeerde ernstige repliek op Weir’s artikel zoekt kan onder meer hier terecht.

In feite is het allemaal oud nieuws. Het gaat hier over ene Dr. Yehuda Hiss van het Abu Kabir Forensisch Instituut ten zuiden van Tel Aviv, een erg omstreden pathologist – ook voor de Israëli’s – die tien jaar geleden er nogal twijfelachtige praktijken op nahield. Gebruik makende van een vrij onduidelijke wet over wat er met organen van overledenen moest gebeuren, kon deze pathologist – niet gestoord door morele overwegingen – jarenlang zijn gangen gaan. In 2000 werd door het Israëlische parlement de wet geactualiseerd en van toepassing. Geen door Israël georganiseerde organenhandel maar de daad van een enkeling of een instituut. Overigens loopt dat onderzoek nog door en moet er zodoende nog een en ander duidelijk – én bewezen – worden.

Maar als het al voor iemand een ‘troost’ mag zijn, ook overleden Israëlische Joden en gesneuvelde IDF-soldaten ontsnapten niet aan het scalpel van Dr. Yehuda Hiss, ook al zullen er maar weinig mensen zijn die dat [willen] geloven:

“Volgens het voorgelegde bewijsmateriaal uit het verleden, had Dr. Hiss in het Abu Kabir instituut een “museum van schedels” gemaakt dat onder meer de schedels bevatte van Israëlische soldaten die een schot door het hoofd hadden gekregen. Hiss ontkende het plunderen van de organen niet, en gaf toe dat de lichaamsdelen behoorden tot soldaten die gedood waren ‘in actie’ en die doorgegeven waren aan medische instituten en ziekenhuizen in het belang van verdere studie en onderzoek. Organen die toebehoorden aan soldaten die gedood waren onder verschillende omstandigheden, werden aangetroffen in het instituut tijdens een verrassingsbezoek eerder deze week. Na overleg met brigade-generaal rabbijn Yisrael Weiss, werd besloten dat in overleg met de nabestaanden, de graven van de betrokken soldaten zouden worden geopend en hun organen samen met de stoffelijke resten van iedere soldaat zouden begraven worden.”

Hoe het komt dat je maar één helft van het verhaal in de kranten leest en door Jan Publiek wordt gelooft en verspreid, is een open deur instampen. Het begon allemaal toen op 17 augustus 2009 het Zweedse dagblad Aftonbladet een wel bijzonder kwaadaardige grap de wereld instuurde. Aftonbladet, dat van zichzelf beweert het toonaangevende dagblad te zijn zowel in Zweden als in Scandinavië, bracht een hedendaagse versie van het beruchte antisemitische Bloedsprookje.

Sreenshot van het artikel in het Zweedse Aftenbladet
Screenshot van het artikel in het Zweedse Aftonbladet van 17 aug. '09

Reporter Donald Boström beweerde in een artikel in Aftonbladet [het Zweedse equivalent van Dag Allemaal, Story enz.] onder de hoofdtitel ‘Onze zonen worden beroofd van hun organen‘ (afbeelding links), dat Israëlische soldaten Palestijnse jongeren arresteren, nieren en andere organen verwijderen en hun verminkte lichamen enkele dagen later terug afleveren.

Volgens Boström werden Palestijnse jongeren gedwongen hun organen af te staan om nadien te worden geëxecuteerd. Nog steeds volgens Boström kan deze verdenking leiden tot een internationaal onderzoek naar oorlogsmisdaden door Israël. Na het Goldstone Rapport, kan dit er ook nog bij. Een zoveelste schokkend voorbeeld van de demonisering van Israël. Jawadde. 😦

Het Zweedse dagblad beschuldigde in het bewuste artikel niet enkel het Israëlische leger van diefstal van organen. Het verslag vernoemt tevens een zekere Levy Izhak Rosenbaum, een inwoner van Brooklyn (VS), die beschuldigd werd van recente handel in organen, een schandaal dat zowel in de Verenigde Staten als in Israël een storm van protest veroorzaakte

Na al de heisa die zijn artikel veroorzaakte gaf Donald Bostrom achteraf toe dat ‘hij geen idee heeft of de beschuldigingen waarheid bevatten.’ [Bostrom: “But whether it’s true or not – I have no idea, I have no clue.” bron] Toch bleek een wijd verspreide en veel gelezen krant (ongeveer 1,5 miljoen lezers dagelijks) bereid om deze – niet gedocumenteerde en zeer oppervlakkige – beschuldiging te publiceren, zonder dat de auteur een geloofwaardig bewijs kon aandragen. Al bij al heeft de houding van Zweden in deze vermeende kwestie van organenhandel, de diplomatieke relaties tussen Israël en Zweden aanzienlijk bekoeld.

Met dit soort verhalen zijn de Joden goed bekend. Al van in de Middeleeuwen worden de Joden ervan beticht dat zij christenen vermoorden omdat ze hun bloed, en vaak ook hun ingewanden, nodig hadden voor hun duivelse rituelen. In latere versies heet het dan meestal dat hun bloed, hart en lever nodig waren voor het bereiden van matses en andere gerechten voor het Pesachmaal. Soms werd er nog bij verteld dat het kind werd vetgemest voorafgaand aan de dood door kruisiging! Deze fabel doet het tegenwoordig wat minder goed in het Westen, maar in de Arabische wereld floreert deze debiele fantasie als nooit tevoren.

Bronnen: op Brabosh: Fabel van de maand: ‘Israëlisch leger vermoordt Palestijnen om hun organen te verhandelen’ van 20 augustus 2009 en Zweden beschaamd over nonsensverhaal over Israëlische ‘organen diefstal’ van 28 augustus 2009; Boursorama: L’affaire du journal suédois door Guy Senbel van 21 augustus 2008; Gyus.org/Israel News: Swedish daily: IDF killed Palestinians for organs door Roni Sofer van 18 augustus 2009; Aftonbladet: ”Våra söner plundras på sina organ” van 17 augustus 2009 en Israelisk protest mot kulturartikel van 19 augustus 2009; Jerusalem Post: Swedish government funds anti-Semitic NGOs door Gerald Steinberg van 19 augustus 2009; Swedish Jews: Story doesn’t resonate door Jonah Newman en Swedish writer ‘not sure’ story’s true door Herb Keinon van 19 augustus 2009

2 gedachtes over “Israël’s zogenaamde ‘organenhandel’ verduistert opnieuw de geesten

  1. In het zuiden van de Filippijnen is er ook Jihad(tegen voornamelijk Katholieken), inclusief de nodige agitprop.
    Er zijn moslims hier die geloven dat de Maguindanao massacre gepleegd zou zijn door het leger maar het ligt in het moslimgebied en daar vertoont het leger zich zelden(zoals afgesproken met de baardmannen). Het zijn 2 moslimclans (Ampatuan Mangudadatu) die onderling vechten. Fabeltjes van Luis G. Jalandoni die trouwens zijn NDF(P)/CPP/NPA International Executive Committee zullen wij maar zegggen in Utrecht heeft en Jalandoni woont dan ook in Nederland,is radicaal aanhanger van de bevrijdingstheologie, Marx, Mao, Sison. Maar goed agitprop blijf je houden.

    Like

Reacties zijn gesloten.