Gaza 1 jaar geleden: Hamas vuurt raket af vanuit het persgebouw [video]

Als je niks begrijpt van het Midden-Oosten of het Gazaconfict moet je arabisch leren, zo kom je tenminste nog te weten wat er echt gebeurt. Gelukkig werd bijgevoegde videoclip van januari 2009 achteraf in het engels ondertiteld. Deze clip is een mooi staaltje hoe Hamas zich tijdens het conflict verschool achter burgers en burgerlijke gebouwen om van daaruit raketten en mortieren af te schieten op Israël.

Plaats van het gebeuren: het persgebouw vanwaar de omroep Al-Alarabya uitzend in de Gazastrook. Journaliste Hannan al-Masri die verslag geeft van de gebeurtenissen vanuit de Alarabiya Studio, ziet en hoort tot haar verbazing hoe vanaf de gelijkvloerse verdieping van het omroepgebouw door Hamas een raket wordt afgevuurd. Zij dacht eerst dat het gebouw zelf getroffen werd door een Israëlische granaat maar het was net andersom. Ze moet er zowaar zelf hartelijk om lachen…