Hoe weer alle moslimextremisten op 1 lijn krijgen? [satire]

Yasser Arafat had op een keer een PLO probleempje…

“Palestijnse moslimextremisten worden te sterk!”

“Ik moet hun aanhang winnen! <zucht>”

“Ik heb het gevonden!!”

“Ik zal mezelf bewijzen dat ik een Man van God ben!!”

“Ik zal Rushdie doden”

In zijn cartoon van heden haalt Dry Bones, alias van de Israëli Yaakov Kirschen, een Gouden Ouwe cartoon uit zijn kast die hij deze maand 20 jaar geleden heeft gemaakt. Toen was het voor iedereen een teken aan de wand dat het islamofascisme aan een steile opgang bezig was, toen op 14 februari 1989 de Iraanse Ayatollah Ruhollah Khomeini een fatwa uitsprak over Salman Rushdie voor de publicatie van zijn boek ‘De Duivelsverzen‘.

Afbeelding hierboven: Broedertwist in Gaza, voorjaar 2007. Hamaspolitie en militanten van al-Fatah in de clinch met elkaar. Beide terroristische groepen leggen de schuld voor deze broedertwist bij de ‘Zionistische Satan’ Israël. Toch iets waar deze nijvere discipelen van de islamistische geweldscultuur het over eens kunnen zijn. Intussen slaan ze maar wat op elkaar in, wellicht om in conditie te blijven en waarschijnlijker nog: bij gebrek aan Joden in de Gazastrook. Balans tot dusver: 616 doden, 1.500 gewonden en duizenden vluchtelingen… voor het juiste begrip: allemaal Palestijnen dus…

‘Als 2 honden vechten om een been….’

Nu, twintig jaar later, heeft Mahmoud Abbas – de leider van al-Fatah en de PLO  – te maken met dezelfde grimmige realiteit. Om zijn ‘wil’ (?) om een eigen staat geloofwaardig te maken voor de wereld moet hij Hamas, dat de Gazastrook in handen heeft sinds het de PLO in de zomer van 2007 met geweld de Gaza buiten schopte, terug voor zich  trachten te winnen. Alle moslimextremisten in ‘Palestina’ moeten weer op één lijn raken. Van de twee gewenste  soevereine ‘Palestina’s’ is er duidelijk eentje teveel. Maar over één zaak zijn ze het met zijn allen roerend over eens: Israël ooit vernietigen. Benieuwd welke aap hij uit zijn mouw zal toveren om die ‘Wiedereinmachung‘ tussen Palestijnen onderling weer voor elkaar te krijgen.  Is Abbas misschien ook een Man van God?…

Die Duivelse verzen toch…

Op 14 februari 2009 was het precies 20 jaar geleden dat in 1989 de Iraanse Ayatollah Ruhollah Khomeini een fatwa uitsprak over Salman Rushdie en hiermee meteen diens executie aankondigde. Khomeini, de leider van Iran, noemde het boek “godslasterlijk” en “een belediging van de islam”. Verder veroordeelde Khomeini Rushdie voor de “misdaad” van afvalligheid (het verlaten van de islam). Volgens Khomeini’s interpretatie van de islamitische wetten staat daar de doodstraf op.

Khomeini riep alle “vrome moslims” op de schrijver ter dood te brengen, alsmede de uitgevers van het boek. Khomeini zette een premie van drie miljoen Amerikaanse dollar op het hoofd van Rushdie. Sindsdien leeft Rushdie ondergedoken en boden de Britten hem bescherming.

Na de dood van Ajatollah Khomeini (3 juni 1989) verklaarde de Iraanse regering publiekelijk het doodvonnis tegen Rushdie niet uit te zullen voeren. Dit werd overeengekomen in de context van een bredere overeenkomst tussen Iran en het Verenigd Koninkrijk om de betrekkingen te normaliseren. De fatwa werd uiteindelijk in 1998 onder president Mohammad Khatami formeel ingetrokken, maar niet iedereen was het daarmee eens. In 1999 zette een Iraanse stichting nog een prijs van 2,8 miljoen dollar op het hoofd van Rushdie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.