Gevangenenruil voor Gilad Shalit nog lang niet rond

Sinds hij op 25 juni 2006 door Palestijnse terroristen werd gevangen genomen, werden er ontelbare pogingen gedaan om korporaal Gilad Shalit vrij te krijgen en die pogingen gaan door tot op vandaag. Echter, de eisen die Hamas stelt aan de Israëlische regering voor de vrijlating van Shalit zijn even onredelijk als absurd. Zo eist Hamas de vrijlating van duizenden gevangenen uit gevangenissen in Israël in ruil voor Shalit. Op een bepaald ogenblik vroeg Hamas zelfs om alle terroristische vrouwen en kinderen die in Israël zitten opgesloten, vrij te laten in ruil voor slechts wat videobeelden van Shalit. Uiteindelijk werden 20 Palestijnse vrouwelijke terroristen gewisseld in ruil voor 2m42sec videobeelden van Shalit, die dateerden van 14 september 2009 en op 2 oktober aan de wereld werden getoond. Intussen zitten de onderhandelingen om zijn vrijlating nog steeds in het slop.