De islamist en de ongelovige [satire]

drybeliever

“Wij islamisten hebben vliegtuigen laten crashen in de Twin Towers.”

“Ik geloof dat niet. Bush kan het wel gedaan hebben!”

“Onze islamistische slapende agenten hebben hun mede-Amerikanen aangevallen.”

“Ik geloof dat niet. Ik denk dat het van de stress komt.”

“Wij zullen jullie vernietigen!!”

“Ik geloof dat niet. Jullie religie is er een van vrede.”

“Wow. U bent echt een ongelovige!”

“Dank u.”

In zijn cartoon van heden maandagochtend haalt Dry Bones, alias van de Israëli Yaakov Kirschen, uit naar de dromers onder ons die nog altijd niet geloven dat er serieus wat aan de hand is. Hun vermogen om te volharden in hun ongeloof, dat er door islamisten tegen hen een oorlog wordt gevoerd, is verbazingwekkend!

4 gedachtes over “De islamist en de ongelovige [satire]

 1. Satire is subtieler en vooral ook eleganter dan een opgeheven belerend vingertje. Je toont maar weer mooi aan dat cartoons uitleggen niet werkt.

  Like

 2. De bijgevoegde commentaar komt niet van mezelf maar van Dry Bones zelf. Klik maar op de bron van de cartoon en je zal het zelf kunnen vaststellen. Overigens is het voor sommigen toch nog noodzakelijk om iets extra te verduidelijken. Net zoals je soms de clue van de mop (grap) moet uitleggen als die hen ontgaan is. Ik heb daar geen probleem mee als dat gebeurt. Soms kan ik er dan zelfs beter van genieten.

  Like

 3. Aha, ik dacht inderdaad dat het commentaar van jou kwam.
  Dry Bones zijn commentaar doet wat mij betreft afbreuk aan de cartoon, omdat het zijn cartoon beperkt tot dat ene punt: lachen met de dromers die denken dat er niets aan de hand is.
  Iets wat ik ook in de cartoon zie, maar hierdoor minder/geen aandacht krijgt, is de vraag hoe we Islamitisch (of Islamistisch) terrorisme kunnen bestrijden zonder het te legitimeren als Islamitisch. Waarom lijken we er in het Westen zo vaak mee eens te zijn dat alleen een extremistische moslim een goede moslim is?

  Like

 4. De uitleg van Dry Bones: “I started Dry Bones in Jan 1973. Since then I’ve been known as “Bones” to friends and colleagues. This is the first time I’ve ever shared the “stories behind the cartoons.” Enjoy.”

  Ik vind dat persoonlijk geen slecht idee. Satire is dikwijls op korte tijd achterhaald. Wie weet er nog iets van het akkoord dat president Clinton heeft bereikt tussen Israël en de Palestijnen? Weinigen. Dus is een uitleg bij een satire van een tijd geleden, altijd meegenomen.

  Het is niet islamitisch OF islamistisch, dat zijn geen synoniemen maar tegenpolen van mekaar, weliswaar uit dezelfde familie. Persoonlijk heb ik geen problemen met de islam en islamieten. Wel met de radicale (soms oorlogszuchtige & veroveringsgerichte) moslims, ook wel de politieke islam genoemd, absoluut tegen de scheiding van kerk & staat, die wij daarom islamiSten plegen te noemen in plaats van islamieten.Zie ook bv op Wikipedia: islamisme.

  Like

Reacties zijn gesloten.