Maak kennis met de anti-Israël machine [satire]

drymachine

“The anti-Israël machine heeft Goldman in zijn zak zitten!?” – The anti-Israël Machine: “Ja, dat hebben we!” – “Dé Goldman achter het anti-Israël/Gaza VN-rapport!?” – The Machine: “Ja! – Hij zit hier binnenin, samen met J Street, en die anti-Israëlische professor… en die nieuwsanker van de televisie.” – “Verdorie zeg, heb jij zoveel plaats om die allemaal weg te steken?” – The Machine: “Ja, dat gaat heel gemakkelijk… als je zakken zo diep als de mijne zijn.”

Dry Bones, alias van de Israëli Yaakov Kirschen, is weer terug van zijn U.S. tour. Hij sprak er voor twee belangrijke Amerikaanse organisaties: ZOA (Zionist Organization of America) en CAMERA (het Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America). Hij heeft ook zijn eerste presentatie gegeven aan de Yale Fellow van YIISA (het Yale Initiative for the Interdisciplinary Study of Antisemitism). Bones noemt de YIISA een eenzaam, helder schijnend licht aan de westerse Academische scene.

Zijn cartoon van heden gaat over de recente activiteiten van de anti-Israël machine, meer in het bijzonder het Goldstone Rapport van rechter Richard Goldstone van 15 september 2009, dat hij opstelde in opdracht van de Verenigde Naties met als doel de vermeende oorlogsmisdaden van het Israëlische leger aan de kaak te stellen tijdens het recente Gazaconflict in het begin van dit jaar. In dat rapport worden ‘terloops’ ook misdaden van Hamas vernoemd, maar dat is iedereen al lang ontgaan en is zeker geen hot issue, zeker niet voor de anti-Israël machine…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.