Egyptische soldaten herstellen hun ‘Veiligheidsmuur’ tussen Gaza en Egypte

gazamuur7Nee, dit is niét de Israëlische Veiligheidsmuur op de Westelijke Jordaanoever, maar een muur opgetrokken tussen Egypte en de Gazastrook, bestaande deels uit ijzeren platen en deels uit betonnen panelen gemiddeld 13 meter hoog. Een Veiligheidsmuur die een volk  – het Arabische volk – van elkaar gescheiden houdt tussen Gaza en Egypte. In tegenstelling tot de Israëlische Veiligheidsmuur, werd deze ‘muur van de schande’ nooit het onderwerp voor discussie binnen de VN-Veiligheidsraad, noch werd er ooit een resolutie aangenomen waarin Egypte werd veroordeeld voor het bouwen en onderhouden van deze muur. De vraag waarom de ene muur wel mag en de andere niet, kan alleen de Arabische moslimwereld beantwoorden, die het Palestijnse volk al meer dan zestig jaar gegijzeld houdt en – zoals te zien is op de foto’s zélf opsluit in een ‘getto’ dat ze zelf gecreëerd hebben en al die jaren overeind houden met miljoenen dollars en euro’s steun van het Kwartet (VS, VN, Rusland en de EU) – als ultieme middel dat ooit moet leiden tot de vernietiging van de Joodse staat van Israël.

23 maart 2009: Ron Paul signeert de Apartheidsmuur tussen Gaza en Egypte
31 maart 2009: Ron Paul signeert de Apartheidsmuur tussen Gaza en Egypte

“Mister Moebarak, tear down this wall!”

gazawall1
gazamuur5

Hieronder heeft in juni 2009 een Palestijn met een bulldozer een gat door de muur gemaakt. Die zal dra hersteld worden door Egyptische soldaten…

gazamuur6

23 januari 2008: Gazanen stromen naar Egyptisch gebied doorheen een gat in de 13-meter hoge ‘Apartheidsmuur’ die Egypte heeft opgetrokken. Gaza was Egyptisch protectoraat van 1948 tot 1967

gazamuur4
gazawall2

Egyptische soldaten herstellen een vernield deel van de grensmuur tussen de Gazastrook en Egypte, 27 januari 2008. […] (foto’s: Suhaib Salem/Reuters)

gazamuur1


gazamuur2


gazamuur3

lees ook op Brabosh: Veroordeling van de ‘Veiligheidsmuur’ door Internationale Gerechtshof was FOUT van 5 augustus 2009; ‘Apartheid’ bestaat niet in Israël van 16 mei 2009; Veiligheidsmuur of Apartheidsmuur? [satire] van 19 juni 2009; Waarom de ene muur de andere niet is (Veiligheidsmuur van Israël) van 7 maart 2009; Graftombe van Rachel (Bethlehem) politiek hangijzer in de geschiedenis van de Joodse staat van 5 maart 2009