Het Goldstone VN Gaza Rapport: het definitieve bewijs

drygold
Een ‘cartoon’-ale reactie van Dry Bones op het Goldstone Rapport van de VN over de recente Gaza-oorlog:

“Je weet toch nog dat jij altijd zegt dat…” – “… ‘De hele wereld is tegen ons’?” – “Ja, en dan?” – “… Wel, het Gaza Rapport van de VN” – “…. bevestigt dat thans officieel!”

Het Gaza Rapport bulkt van halve waarheden en hele leugens. Het begint al met de titel van het rapport – ‘Mensenrechten in Palestina en in andere bezette Arabische gebieden: Rapport van de Verenigde Naties Fact Finding Mission over het Gaza-Conflict’. Daarin zit al meteen de eerste leugen namelijk, dat de Gazastrook wordt ‘bezet’ door Israël. Op grond van Artikel 6 van de Vierde Conventie van Genève over de bescherming van burgers in oorlogstijd, wordt een vreemde mogendheid slechts als ‘bezetter’ beschouwd ‘in die mate dat zij als dusdanig de functies van een overheid op dat grondgebied uitoefent”- iets wat Israël in Gaza niet [meer] doet sinds het zich in 2005 volledig heeft teruggetrokken uit de Gazastrook.

Morton A. Klein: 'VN Gaza Rapport is een immoreel stuk afval'
Morton A. Klein: 'VN Gaza Rapport is een immoreel stuk afval'

Het rapport beweert dat “De gegevens uit niet-gouvernementele bronnen met betrekking tot het percentage van de burgers onder de doden in het algemeen eensluidend zijn en de bezorgdheid erg doet toenemen over de wijze waarop Israël de militaire operaties in Gaza heeft geleid.” Nochtans wijst de Britse journaliste Melanie Philips erop, dat Israël een gedetailleerde lijst heeft opgemaakt van de Palestijnen die werden gedood in Gaza en verklaarde dat de overgrote meerderheid van deze doden Hamasmilities en leden van andere terroristische organisaties waren. Zelfs de Verenigde Naties hebben uiteindelijk erkend dat ongeveer 75% van de doden in de Gazastrook Hamas terroristen waren.

Morton A. Klein, de nationale voorzitter van de Zionistische Organisatie van Amerika (ZOA) verklaarde:”De ZOA veroordeelt deze gruwelijke, zoveelste internationale inspanning om Israël onwettig te verklaren, met behulp van perverse en vervalste normen van internationaal recht, in een nieuwe poging Israëls elementaire en fundamentele recht en de plicht om haar grondgebied en haar burgers te verdedigen, te ontkrachten. Het is niets minder dan anti-semitische Israëlbashing en een immoreel stuk afval. We zijn ontsteld dat rechter Goldstone bereid was om zijn wettige reputatie te ruïneren door deel te nemen aan dit oneerlijk bedacht en frauduleus onderzoek. Het ergste van al is misschien wel het feit dat Richard Goldstone bereid was wettelijke normen om te buigen en te verdraaien – zoals bijvoorbeeld de definitie van de bezetting en van de strijders – om Israël vast te nagelen op niet-bestaande wettelijke verantwoordelijkheden voor handelingen die nochtans zowel gerechtvaardigd als uit zelfverdediging noodzakelijk waren.”

Bronnen: De volledige persreactie van de Zionist Organization of America (ZOA), ’s werelds oudste Zionistische organisatie, kan je hier lezen: ZOA Condemns Goldstone’s Despicable Anti-Israel U.N. van 16 september 2009; lees ook op deze blog: Goldstone rapport over Gazaconflict is aanfluiting van de geschiedenis en Repliek van president Peres op het Goldstone Commissie rapport van 17 september 2009; Israëls analyse en commentaren op het Goldstone Rapport over het Gazaconflict van 19 september 2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.