Vrouwen in het Midden-Oosten hebben alleen in Israël gelijke rechten

freetobe

Vrouwen in Israël. Vrij om te zijn

Als je wilt weten hoe het in een bepaald land met de democratie is gesteld, moet je eerst met de vrouwen praten die in dat land leven. In de landen van het Midden-Oosten hebben alleen in Israël vrouwen gelijke rechten. Israëlische vrouwen, of ze nu van Arabische of Joodse origine zijn, moslim, christen of seculier zijn, zijn vrij om zelfstandig hun eigen keuzes te maken. Zij zijn vrij om zichzelf te zijn, vrij om zich te kleden zoals ze dat willen, vrij om alleen uit te gaan of met wie ze dat graag willen, ze zijn vrij om een voertuig te besturen, vrij om te werken, vrij om zelf hun vrienden te kiezen, vrij om te studeren, vrij om te reizen zonder dat ze verplicht begeleid moeten worden door een mannelijk familielid, vrij om leiding te nemen, vrij om een eigen bedrijf op te starten, vrij om te schrijven en te publiceren, vrijheid van meningsuiting, vrijheid om hun religie te kiezen, vrijheid van seksuele voorkeur, vrijheid van politieke voorkeur, vrij om aan verkiezingen deel te nemen en zich kandidaat te stellen, vrij om hun eigen voortplanting te regelen. Net zoals Amerikaanse en Europese vrouwen hebben in het Midden-Oosten alleen de vrouwen in Israël diezelfde vrijheden en de keuze om van bepaalde grondwettelijke vrijheden te genieten of niet. Vrouwen in de omringende moslimlanden wachten nog steeds op die vrijheden. Zij kunnen slechts dromen van wat vrouwen in Israël al lang geleden hebben verworven. Vrouwen in Israël hebben gelijke rechten die in de Israëlische grondwet werden verankerd. Of zoals mensenrechtenactivist Dr. Martin Luther King Jr. in 1968 zei: “Israël is de voorpost van de democratie in de Arabische wereld.” Vrouwen in Israël. Vrij om te zijn wie ze zijn.

freetobe3
Meer van deze posters op Bluestar PR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.