Anti-zionisten zijn per definitie antisemieten

occupation

“Ik heb niks tegen de Joden maar wat zij doen in Israël, is erger dan de nazi’s.” Zo begint het sterotiepe betoog van een kritikaster van de soevereine staat Israël [zie Wanneer kritiek op Israël een ritueel wordt] TELKENS dat er wat gebeurt in Israël worden in de landen van de Westerse wereld synagogen onteerd, Joodse winkels en handelszaken beklad, de ruiten ingegooid of in brand gestoken, Joden worden aangevallen op straat, alle clichées en vooroordelen van de voorbije eeuwen over Joden zoals de Joodse ‘samenzwering’, ‘Zionistische’ of ‘Joodse Lobby’, ‘alle Joden zijn rijk’, ‘de Joden domineren de media’ enz., worden weer met veel passie en overtuiging uit de kast gehaald. Maar nog altijd noemen ze zich geen antisemiet maar “een goedbedoelende criticus van de Joodse staat die zich bekommert om het lot van de [door de Joden] verdrukte moslimarabieren in Palestina.”

kill1
Cursus antisemitisme. Les 1: 'Stop met die naïeve nonsens, ik ben een antisemiet en de Jood is mijn eeuwige vijand'

Met tienduizenden tegelijk komen ze op straat, niet zozeer om te betogen voor het lot van hun Palestijnse ‘broeders’, die ze pertinent terroristen weigeren te noemen maar wel ‘verzetsstrijders’ die ageren tegen het Israëlische ‘disproportionele’ geweld dat de staat zou gebruiken om haar Joodse burgers en haar territorium te beschermen tegen voortdurende terroristische aanslagen vanuit Gaza, Libanon en van de Westelijke Jordaanoever. Slogans als ‘alle Joden aan het gas’, ‘van de Jordaanrivier tot aan de aan de zee, Palestina moet weer vrij [van Joden] worden’, gevangenissen waar Arabische terroristen worden gevangen gehouden worden concentratiekampen genoemd, Israëlische vlaggen met de Davidster worden publiek verbrand, de holocaust in Gaza is erger dan wat met de Joden tijdens WOII gebeurde, de holocaust wordt in vraag gesteld en/of geminimaliseerd, anderen beloven de Joden een ‘echte’ holocaust [de vorige was een uitvinding van de Joden om naderhand veel geld te verdienen], Israëlische soldaten worden Gestapo’s genoemd en de Israëlische regering zou compleet uit nazi’s bestaan. Maar nog altijd noemen ze zich geen antisemieten.

Zionisten, Joden, Israëli’s, Israëlieten of in omgekeerde volgorde, ’t is allemaal één pot nat, het wordt allemaal in één zin gezegd en door elkaar opgenoemd als het over het Israëlisch-Arabisch conflict gaat. Of het hun wat kan schelen dat die aanduiding van Joden in het Midden-Oosten simpelweg synoniemen zijn voor elkaar [elke Jood is een Zionist en andersom. Basta!’] en de termen door elkaar of samen gebruikt worden zoals je poes tegen kat zegt en andersom, zal hen hier in het Westen worst wezen. Tenslotte geef het maar toe beste antisemiet, “wat de Joden hier [in het Westen] aan repercussieacties overkomt, dat hebben ze toch maar louter aan zichzelf te danken, hadden ze maar het land van de Palestijnen niet moeten afpakken.” Waar zou je je dan nog schuldig over voelen? Nog steeds weigeren ze zich antisemiet te noemen, maar ze zouden moeten weten dat in het Midden-Oosten ‘antisemiet’ al eeuwenlang een eretitel is.

holo5Beste antizionisten in de wereld. Wat is er mis mee om je tegelijk ook maar antisemiet te noemen en jezelf eindelijk je geweten kan sussen zodat je in de volle overtuiging kan aansluiten bij de miljoenen latente of openlijke Jodenhaters van de oudste organisatie van de wereld, met name de Internationale Club voor Antisemieten van de Wereld, met haar HQ in het Midden-Oosten? Waarvoor zijn jullie bang? Is het een vies woord misschien? Of last van een slecht geweten dat je tot het besef komt dat je al mensen [Joden] bij voorbaat in je hoofd discrimineert en stigmatiseert nog voor je ooit de eerste Jood gezien, gesproken of ontmoet hebt? Wat mij betreft zijn mensen die het bestaansrecht van de Joodse staat Israël in vraag stellen, notoire antisemieten.

Diegenen die nog altijd twijfelen of ze antisemiet zijn wanneer ze zich tegen de Joodse staat keren moeten de woorden van mensenrechtenactivist Dr. Martin Luther King Jr. Uit 1968 maar weer in gedachten nemen: “Wanneer mensen Zionisten bekritiseren bedoelen ze de Joden, dat heet dan antisemitisme. [..] Vrede voor Israël betekent veiligheid en we moeten al het mogelijke doen om haar bestaansrecht  en haar territoriale integriteit te beschermen. Ik zie Israël als de voorpost van de democratie van de wereld, als een prachtig voorbeeld wat gedaan kan worden, hoe woestijngebied kan veranderen in een oase van broederschap en democratie. Vrede voor Israël betekent veiligheid en die veiligheid moet werkelijkheid worden.” [“When people criticize Zionists, they mean Jews, You are talking anti-Semitism. [..] Peace for Israel means security, and we must stand with all our might to protect its right to exist, its territorial integrity. I see Israel as one of the great outposts of democracy in the world, and a marvelous example of what can be done, how desert land can be transformed into an oasis of brotherhood and democracy. Peace for Israel means security and that security must be a reality.”]

10 gedachtes over “Anti-zionisten zijn per definitie antisemieten

 1. Laf is het om antisemitisme te verschuilen achter het een of andere eufemisme. Zo van “nee hoor, je moet me geen antisemiet noemen, ik heb alleen de pest aan Israel..”.De mensen met die pest zijn doorgaans nooit in Israel geweest hebben nooit een Jood ontmoet zelfs, en toch lijden zij aan genoemde pest, waar Camus over schreef. La Peste. Deze vreselijke ziekte is te bestrijden met een simpel bezoekje (vooroordelen thuislaten) aan Israel waar men dan een vreedzame maatschappij aantreft waar mensen elkaar helpen, ondersteunen en zelfs nog iets proberen te betekenen voor hen die enkel azen op hun vernietiging: de Arabieren. Die “niet echt verantwoordelijk zijn”, die “gemanipuleerd worden”, die “met de moedermelk de haat tegen de Jood ingegoten kregen”. In een Israelisch ziekenhuis zult U altijd veel Arabieren vinden, soms zelfs vormen zij de meerderheid der patienten. Hebben zij hun eigen ziekenhuizen niet? Ja maar ze prefereren die van de Jood. Onbegrijpelijk? Jazeker want de Jood, eenmaal vernietigd kan ook geen ziekenhuizen meer drijven. Haat is misschien niet echt rationeel en daarom onbegrijpelijk.
  Het is…een pest en enkel de lijders eraan kunnen genezing zoeken. Het is ook heel laf want de antisemiet wil niet vechten tegen het kwaad. Het is makkelijker om de Jood de schuld van alles te geven. Ik zou zeggen dat het woord (AS) vrijwel synoniem is aan lafaard. Het is het probleem van de AS zelf. De Jood heeft met dat alles in wezen niets te maken. Gaat gewoon door een zo fatsoendelijk mogelijk mens te zijn. Ja, zelfs in het hem opgedwongen oorlogvoeren. Maar enkel dapperen kunnen dit begrijpen.

  Like

 2. En ik die dacht dat de Joodse lobby bij de VS de oudste organisatie van de wereld was. Alweer een zaak die opgelost is.
  ps: bedrijf ik door deze opmerking nu antisemitisme of antizionisme. U kiest maar…

  Brabosh: De eerste Joden die in N-Amerika toekwamen, gingen in 1654 aan land in New Amsterdam (later bekend als New York). Inderdaad nog niet zo lang geleden. De Jodenvervolging gaat al minstens terug tot de Romeinse tijd.

  Btw: bedoel je nu Joodse lobby of Zionistische lobby, of is dat voor jou hetzelfde? Zo ja, dan klopt het weer wat ik hierboven neerpen.

  Like

 3. Het is moeilijk te begrijpen voor mij dat iemand welke organisatie in de VS dan ook kan houden voor “de oudste ter wereld”. De VS is als Staat een nieuwkomertje. Hoe lang bestaan ze? Niet veel meer dan 200 jaren en dan “de oudste ter wereld”? Kom, Jeruzalem b.v. (we hebben het toch over een Joodse lobby) bestaat meer dan 3000 jaren. Ligt het niet voor de hand dat daar meer kans is op het ontdekken van echt oude organisaties inzake Jodendom?
  Tot slot, wat is er verkeerd aan lobbies? In de VS moeten er duizenden zijn. In alle democratische landen zijn er lobbies die doorgaans niets met Joden of Jodendom te maken hebben. Wat een obsessieve fixatie toch op Israel.

  Like

 4. Laf, puur laf om maar meteen alle anti-Zionisten als jodenhaters te zien.

  Ik ben sterk Anti-Zionistish omdat ik het kunstmatig in leven houden van een staat ten koste van een bevolking die daar al een grove 200 jaar woont niet vind kunnen. Omdat ik het walgelijk vind dat wij hier steun geven aan die staat terwijl die staat weigert de lokale islamitische bevolking gelijkwaardigheid en zelfs maar zekerheid van leven te geven.

  Jullie doen nu hetzelfde als wat jullie beweren dat de anti-zionisten doen, de woorden Jood, Zionist en Israelier als synonymen te gebruiken.
  Ik heb niets tegen Joden, ik zal dan ook nooit iemand op Israel aanspreken omdat diegene Joods is. Er zijn meerdere Joodse anti-Zionistische organisaties.
  Zionisten ben ik het dus overduidelijk niet mee eens.
  Israeliers heb ik in principe geen probleem mee, als ze zich bereidt tonen samen te leven met de Palestijnen, en ik weet dat de Palestijnen ook geen lieve jongens zijn. Het verschil voor mij is toch maar wel dat de Palestijnen in de verdediging zitten, terwijl de Zionisten dingen als de Holocaust etc erbij slingeren om maar sympathiek over te komen, terwijl dat nerens op slaat.

  Like

  1. Je zegt:
   Ik ben sterk Anti-Zionistish omdat ik het kunstmatig in leven houden van een staat ten koste van een bevolking die daar al een grove 200 jaar woont niet vind kunnen. Omdat ik het walgelijk vind dat wij hier steun geven aan die staat terwijl die staat weigert de lokale islamitische bevolking gelijkwaardigheid en zelfs maar zekerheid van leven te geven.

   Wie woont er al een grove 200 jaar?
   De Joden? Nee de Joden hebben er altijd gewoond, en zijn in de jaren waarin zij gedeeltelijk (!) zijn gedeporteerd door de Romijnen elk jaar er na 135 weer terug gekomen: tot nu toe.

   De Palestijnen? Nee die ook niet, die zijn na 1920 gekomen. dat blijkt uit officiële Engelse rapporten voor de tweede wereld oorlog.

   Ook zonder het zionisme woonden er al 3000 jaar Joden in Israel.

   En de gemiddelde Palestijnse vluchteling nog geen 100 jaar. Afkomstig uit de buurlanden van Israel….

   Wees van een ding doordrongen de Joden zijn niet na de holocaust gekomen in Israel, zeker, na de oorlog zijn er veel Joden naar Israel gegaan.

   Je kent de gescheidenis en de historie niet, en je weet niet waar je over praat.

   Like

  2. Daar gaan we weer. Ik zal je bijdrage even controleren op een aantal feitelijk onjuistheden

   – Je zegt dat je ‘sterk anti-zionistisch bent omdat je het kunstmatig in levenhouden van een staat ten koste van een bevolking die daar al een grove 200 jaar woont niet vind kunnen’
   Israel wordt in kunstmatig in stand gehouden, Israel staat op zichzelf in was 1 van de weinige landen die een groei had van >4.5% afgelopen jaar. Israel wordt niet kunstmatig instand gehouden: De Palestijnse Authoriteit wel.
   Ik denk dat je totaal geen benul hebt wat zionisme inhoudt en dat je stiekems niet alleen een hater bent van alles wat met Joods en Zionisme te maken heeft maar ook een hater bent van je eigen vrije westerse democratie.
   Triest…

   – ‘… weigert lokale Islamitische bevolking gelijkwaardigheid…’
   Ik snap niet waar je het over hebt. In tegenstelling tot in de Moslimlanden waar een Jood of christen zijn geloof niet mag belijden kan in Israel IEDEREEN zijn geloof belijden zoals hij/zij wil. Dat betekent dat een moslim gewoon zijn moskee kan en mag bezoeken. Voor Joden is het overigens GEVAARLIJK om in de Oude Stad te lopen: regelmatig steekt een Moslim een Jood een mes in zijn rug op weg naar de Westelijke muur.
   De zekerheid van leven en hun vrijheid voor de moslims in Israel is gegarandeerd door het leger wat ze beschermt, de uitstekende mogelijkheden van onderwijs en gezondheidszorg en de vrijheid om binnen de eigen gemeenschappen op een verantwoordelijke en onafhankelijke manier hun eigen zaakjes te regelen op scholen, op gemeente, regionaal, in de Knesset als middenstand of welke vorm van zaak dan ook. Dat vind je nergens terug, in geen enkel moslimland, zelfs niet voor de moslims zelf. Daar bestaat geen zelfgeschikking, geen middenstand, geen degelijk onderwijs, geen goede gezondheidzorg, geen democratie.
   Of wel: je kletst uit je nek

   Integendeel: de Islam zorgt er zelfs voor in niet-Islamitische landen dat ik als Jood niet in gelijkwaardigheid kan rondlopen in NL en de rest van Eurabie zonder nageroepen te worden.

   – Joodse Anti-zionistische organizaties: Nou en? Helaas kennen wij ook onze netsbevuilers, net zo als sommige in de NL en BE politiek die kiezen voor de djimmitude en nederig hun kopje buigen voor het opkomende kalifaat om zo alvast een wit voetje te denken te winnen wanneer het kalifaat wordt ingesteld.

   – “… Palestijnen in de verdediging… ” De Palestijnen grijpen elk incident aan of verzinnen een incident om hun niet aflatende aanvallen tegen Israel en haar burgers door te zetten en telkens weer de boel en de sfeer te verzieken. EN JA: Wij JODEN SLAAN TEGENWOORDIG TERUG IN ISRAEL!

   – Niemand haalt de Holocaust aan om sympathiek over te komen. Feit is dat de Moslimlanden bij monde van de extremisten oproepen tot de vernietiging van de Staat Israel en zowel impliciet en steeds vaker expliciet tot het vermoorden van de Joodse inwoners.

   Like

  3. Het probleem met dergelijke reacties is dat het maar zelden tot communiceren komt. Het is te vergelijken met een virtueel pek-ei gooien naar je voorgevel en hard wegrennen. Zelden of nooit hoor je er nog wat van. Vandaar dat wij internauten dergelijke types een TROL noemen. Een boosaardige schaduw.

   Meestal laat ik dergelijke haatmail nooit door. ’t Is maar wat schelden. Anders niks. Verlang van mij dan ook niet dat ik er uitvoerig op antwoord want dat vreet aan mijn tijd en ik krijg toch geen antwoord. In het andere geval stuur laat de TROL me maar een email sturen (zie contact) dan bekijk ik het wel, liefst één thema tegelijk.

   Like

 5. Beste Maarten Schroders. Je toont nu precies het beeld waarop ik doelde. Jodenhaat zonder ook maar iets te weten van Jodendom, Joden, Israel en Zionisme. Gewoon haat. Om der wille van de haat.
  En wat een onwetendheid. Arabieren wonen “al 200 jaren in Israel?” Doorgaans is dat niet waar. Alle maar dan ook alle reizigers in het Heilige Landen spreken van een leeg land zonder bevolking. Er woonden nauwelijks mensen. Maar onder die schaarse bevolking waren altijd Joden, hoewel het hun verboden was het land binnen te komen. In Jeruzalem is de meerderheid als sedert de 19de eeuw Joods. En de Joden vertrokken niet vrijwillig uit hun land. Ze werden er verdreven. Je weet wel. Jodenhaat. Maar…Jeruzalem was al 3000 jaren geleden de hoofdstad van het Rijk van Koning David. Herinner je je niet hoe we een aantal jaartjes geleden Jeruzalem 3000 vierden? Joden hebben een geschiedenis van duizenden jaren.
  En wat is er LAF aan het standpunt inzake gelijkschakeling van anti-zionisten en anti-semieten? Laf? Waarom laf? Het is trouwens gewoon waarheid.
  De lokale, de autochtone bevolking van Israel is Joods. Niet Arabisch maar Joods. Mensen die Israelisch staatsburger zijn heten Israeli’s. Joden zijn leden van het Joodse volk. Jodendom en Zionisme gaan hand in hand. Een Jood zonder liefde voor Zion is ondenkbaar. Joden beminnen hun vaderland Zion tenzij ze ontaard zijn wat geen wonder is na een ballingschap van 2000 jaren.
  Joden samenleven met hun doodsvijand, de Palestijnen? Het is mogelijk maar enkel heel even.
  Wel eens gehoord van Palestijnse terreur? Zelfmoord-moordenaars? Joden doodrijden met zware vrachtwagens, autobussen, tractoren, tot in de straten van Jeruzalem? Ja, als terreur. Expres.
  Uiteenspattende autobussen, restaurants, feestzalen, duizenden doden door de Palestijnse terreur? Zoals ik zei, samenleven met een doodsvijand is mogelijk maar enkel voor even. Wel eens gehoord van de familie Schijveschuurder?

  Like

 6. Zionism is the bevrijdings beweeging van het Joodse volk! The Jews and Israel by extension have the historic, moral and indeed the legal right over the land. On what does the claim of the Arabs on the land rest? Let alone those of the recent politically motivated invention of a fake Palestinian people. Where are the historic references to such a fictious people? On the other hand the historical narrative of the countless foreign invaders and occupiers all spoke about the Jews they encountred, fought against, occupied, the Jews they massacred and deported. In 1948 the UN spoke of Arab refugees, there was then no such thing as Palestinians… even a document as recent and important as UN 242 doesn’t even mention them.. Even Napoleon projected to restore Jewish sovereignty over their ancient land. Where would that idea come from if not from the recognition of the right of the Jews on the land some by ignorance of by deceit call Palestine. Anti-Zionism is a convenient “fig leaf” for anti-Semitism!

  Like

Reacties zijn gesloten.