Libanezen jagen Hezbollahstrijders uit hun dorp [video]

Hezbolah groet. Die groet komt ons bekend voor. Van waar kennen we die weer?
Hezbollah groet de 'Zionistische Entiteit' (Israël?) en de rest van de wereld. Tiens, die groet kennen we nog ergens van, maar van waar?

Het IDF (Israëlische leger) gaf afgelopen dinsdag 29 augustus 2009 via idfnadesk een video vrij met beelden van een incident dat op 23/24 augustus plaatsvond in het dorpje Marwakhin in het zuiden van Libanon, dat zich afspeelde tussen de dorpsbewoners en militanten van Hezbollah. De beelden werden genomen door een eenheid van de IDF’s Field Intelligence Corps, en tonen in de videoclip hoe een groep Hezbollah-leden toekomen in het dorp en trachten, althans volgens de inschattingen van het leger, de huizen van enkele bewoners over te nemen om er wapens en raketten in op te slaan.

Toch blijven de dorpsbewoners niet bij de pakken zien en proberen zich krachtig te verzetten tegen deze poging. Op een bepaald ogenblik vuren Hezbollahmilitanten met hun geweren in de lucht en doen de dorpsbewoners precies hetzelfde. Urenlang volgt het ene incident het andere en duikt eindelijk een eenheid van het Libanese leger in het dorp op en probeert de gemoederen te bedaren in een poging om een gewelddadige uitbarsting te voorkomen. Voor zover bekend vielen er geen doden noch gewonden.

Twee dagen later verlaten de leden van de sjiitische organisatie uiteindelijk het overwegend soennietisch dorp onder de bescherming van soldaten van het Libanese leger. IDF-bronnen zeggen dat het incident een illustratie is van de inspanningen die Hezbollah doet om bolwerken van haar terreurorganisatie op te richten in dorpen in Zuid-Libanon, zodat hun bewoners kunnen fungeren als menselijk schild in het geval van een gewapend conflict met Israël. Deze handelswijze gebeurt volledig in strijd met de VN-Veiligheidsraad resolutie 1701, die een einde maakte aan de Tweede Libanon Oorlog.

Daar het echter Islamistische terroristen van Hezbollah zijn wordt er door de westerse media over dit soort incidenten niet bericht. Het zou immers het beeld van de ‘verschrikkelijke Jodenstaat Israël’ in een ander (beter) daglicht kunnen stellen. En dat kan natuurlijk niet meer sinds de Gazaoorlog, die volgde na 8 lange jaren van terreur tegen Israël. Hoe dan ook heeft het gedrag van de dorpsbewoners aangetoond dat ze helemaal niet geïnteresseerd zijn in de aanwezigheid van Hezbollah in hun dorp en dat zij zelfs bereid zijn om geweld te gebruiken om dat te voorkomen. Het Noordelijke Commando van het IDF volgt nauwgezet de ontwikkelingen aan de noordelijke grens met Israël sinds het einde van de oorlog in Libanon. IDF-bronnen zeggen dat de explosie in een wapendepot van 14 juli 2009 in Zuid-Libanon het bewijs levert dat Hezbollah zich voorbereid op een nieuwe confrontatie met Israël.

Bronnen: Israel News: Lebanese villagers recorded driving away Hezbollah men door Hanan Greenberg van 25 augustus 2009

Een gedachte over “Libanezen jagen Hezbollahstrijders uit hun dorp [video]

  1. In de Libanon, een staat die eigenlijk enkel nog in naam bestaat, weet men beter dan elders wat het betekent wanneer een terreurbende een deel van een land overneemt. Terroristen zonder eerbied voor mensenlevens gaan dan doorgaans over tot terreur (tegen Israel in deze contrijen) en op den duur heeft Israel geen andere keuze dan daar met geweld een einde aan te maken, hoe hard het wereldkoor ook moge protesteren. Dat geweld verwoestte wat ooit een prachtig land was: de Libanon. De Christenen vluchtten (velen naar Israel), Israel trok al haar troepen terug maar de oorlog blijft woeden, thans tussen verschillende Islam-frakties. Zoals in vele Afrikaanse landen ook het geval is. De vage vergoelijkingspolitiek van “het westen” doet ook geen goed, het steunt de terreur, verzwakt verzet ertegen (voorbeeld: Iran!!). De overweldigende meerderheid der media doen daar ophitsend aan mee, zijn eigenlijk een soort medeplichtigen achter schrijfbureaux. Brabosh verdient gouden medailles voor de eerlijke berichtgeving.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.