Gevangen Israëliërs ruilen voor terroristen is niet altijd een goed idee

drypollard

De Golden Oldie van Dry Bones van heden, dateert van september 1999. Toen onderhandelde toenmalig premier Ehud Barak voor de Israëlische regering met de Palestijnen over de vrijlating van Jonathan Pollard in ruil voor de vrijlating van Palestijnse terroristen. De situatie van de van spionage voor Israël verdachte Pollard, werd spoedig gelinkt aan het Midden-Oosten conflict. Korte tijd later wandelden 750 Palestijnse moordenaars en terroristen de gevangenis uit als vrije mensen als onderhandelingsakkoord in ruil voor de vrijlating van Pollard. Intussen zijn tien jaren verstreken en anno 2009 onderhandelt een ander Israëlisch kabinet over de vrijlating van Gilad Shalit andermaal met de vrijlating van terroristen als ‘deal’. En hoe zit het thans met Jonathan Pollard? Die zit nog altijd gevangen in een Amerikaanse gevangenis in Californië…

Op deze blog: Op 28 augustus Gilad Shalit jarig en 1160 dagen gegijzeld door Hamas van 22 augustus 2009

Een gedachte over “Gevangen Israëliërs ruilen voor terroristen is niet altijd een goed idee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.