Dinsdag 1 september: terug naar school [satire]

Geen eenvoudige opgave om de kinderen die twee maanden lang de prooi werden van hun PC-verslaving, van  hun computer weg te trekken en terug richting school te duwen. 🙂

Met dank aan Muqata Blogspot

schooldag

Na twee maand vakantie staat het nieuwe schooljaar voor de deur. Hoe zorgt u ervoor dat uw kind op 1 september goed voorbereid en fris aan de start staat van het nieuwe schooljaar? Enkele tips van de kranten van vandaag:

school21. Begin enkele dagen voor 1 september opnieuw te leven in een schoolritme. Stop de kinderen op hetzelfde uur in bed als tijdens het schooljaar. Het maakt opstaan op de eerste schooldag gemakkelijker

2. Zoek schoolmateriaal zoals boekentassen, brooddozen en fluo-jasjes opnieuw bij mekaar. Dat voorkomt ochtendlijke stress op 1 september.

3. Als je kinderen met de fiets of te voet naar school gaan, verken dan met hen nog een keer de weg en waarschuw hen voor de gevaarlijke punten. Laat de fietsen nog een keer controleren door de fietsenmaker.

4. Maak afspraken rond tijdsbesteding in het schooljaar: eerst schoolwerk en dan pas tv-kijken of internetten.

5. Is je kind bang voor de eerste schooldag? Probeer het dan gerust te stellen en hamer op de dingen die het kind op school al kent: vriendjes van in het kinderdagverblijf, een broertje of zusje, een juf, …