Fabel van de maand: ‘Israëlisch leger vermoordt Palestijnen om hun organen te verhandelen’

Sreenshot van het artikel in het Zweedse Aftenbladet
Screenshot van het artikel in het Zweedse Aftonbladet van 17 aug. '09

Afgelopen maandag 17 augustus stuurde het Zweedse dagblad Aftonbladet een wel bijzonder kwaadaardige grap de wereld in. Aftonbladet, dat van zichzelf beweert het toonaangevende dagblad te zijn zowel in Zweden als in Scandinavië, en een lezerspubliek heeft van meer dan 1,5 miljoen mensen, heeft zopas een hedendaagse versie van het beruchte antisemitische Bloedsprookje uitgebracht. De reporter Donald Boström beweert in een artikel in Aftonbladet [het Zweedse equivalent van Dag Allemaal, Story enz.] onder de hoofdtitel ‘Onze zonen worden beroofd van hun organen‘ dat Israëlische soldaten Palestijnse jongeren arresteren, nieren en andere organen verwijderen en hun verminkte lichamen enkele dagen later terug afleveren. Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken noemt dit een zoveelste schokkend voorbeeld van de demonisering van Israël.

Het Zweedse dagblad beschuldigt in het bewuste artikel het Israëlische leger van diefstal van organen. Het verslag vernoemt Levy Izhak Rosenbaum, een inwoner van Brooklyn, die beschuldigd wordt van recente handel in organen, een schandaal dat een storm van protest veroorzaakte in de Verenigde Staten en Israël. Volgens Boström werden Palestijnse jongeren gedwongen hun organen af te staan om nadien te worden geëxecuteerd. Nog steeds volgens Boström kan deze verdenking leiden tot een internationaal onderzoek naar oorlogsmisdaden door Israël.

In het artikel wordt verder verhaald dat ongeveer de helft van de verhandelde gestolen nieren die in Israël worden getransplanteerd sinds 2000, illegaal werden aangekocht in Turkije, Oost-Europa en Latijns Amerika, eraan toevoegend dat het Israëlisch Ministerie voor Gezondheid op de hoogte was maar niets deed om deze handel in te dijken. Aftonbladet schrijft ook dat Palestijnse jongeren die in het midden van de nacht werden opgepakt in hun dorpen en dat hun lichamen, nadat eerst hun organen operatief werden weggenomen, verbrand werden. Reporter Donald Boström beweert dat hij zijn informatie voor deze beschuldigingen heeft gehaald bij VN medewerkers toen hij op de Westelijke Jordaanoever aan een boek schreef.

Waar rook is, is vuur

Moslimcartoon nov. 2001: Ex-premier Sharon drinkt moslimbloed
Arabische cartoon van nov. 2001: Ex-premier Sharon drinkt moslimbloed

Met dit soort verhalen zijn de Joden goed bekend. Al van in de Middeleeuwen worden de Joden ervan beticht dat zij christenen vermoorden omdat ze hun bloed, en vaak ook hun ingewanden, nodig hadden voor hun duivelse rituelen. In latere versies heet het dan meestal dat hun bloed, hart en lever nodig waren voor het bereiden van matses en andere gerechten voor het Pesachmaal. Soms werd er nog bij verteld dat het kind werd vetgemest voorafgaand aan de dood door kruisiging! Deze fabel doet het tegenwoordig wat minder goed in het Westen, maar in de Arabische wereld floreert deze debiele fantasie als nooit tevoren. Lees hier meer over de islamisering van het Europese antisemitisme.

Intussen reist deze ‘hoax‘ wel de ganse wereld rond en wordt gretig overgenomen door anti-Zionistische en antisemitische organisaties van Bagdad tot in New York en van Rio de Janeiro tot in Moskou. Als het al overal in de wereld slecht gaat, dan zeker niet met het antisemitisme, dat loopt nog steeds als een trein [sic]. Zo zag ik het bewuste verhaal gisteren hier opeens opduiken op de pro-Palestijnse website ‘Stop de Bezetting’ van Gretta Duisenberg. Roddelbladen zien hun oplages verhogen en de liefhebbers van de gekende [veelal stokoude] antisemitische complottheorieën beleven weer de tijd van hun leven. Bijvoorbeeld dit op het forum van Conspiracy Central. Ook de Arabische wereld blijft niet achter, zie bv dit op Arab News. Wie de lezerscommentaren bekijkt, weet dat er weer een nieuwe mythe is geboren. Lees hier hoe antisemitische en anti-Zionistische ngo’s door de Zweedse overheid worden gesubsidieerd.

Antisemitische cartoon in Arab News
Antisemitische cartoon in Arab News

Bronnen: Boursorama: L’affaire du journal suédois door Guy Senbel van 21 augustus 2008; Gyus.org/Israel News: Swedish daily: IDF killed Palestinians for organs door Roni Sofer van 18 augustus 2009; Aftonbladet: ”Våra söner plundras på sina organ” van 17 augustus 2009 en Israelisk protest mot kulturartikel van 19 augustus 2009; Jerusalem Post: Swedish government funds anti-Semitic NGOs door Gerald Steinberg van 19 augustus 2009; Swedish Jews: Story doesn’t resonate door Jonah Newman en Swedish writer ‘not sure’ story’s true door Herb Keinon van 19 augustus 2009

6 gedachtes over “Fabel van de maand: ‘Israëlisch leger vermoordt Palestijnen om hun organen te verhandelen’

 1. Israel admits harvesting Palestinian organs
  Ian Black, Middle East editor
  guardian.co.uk, Sunday 20 December 2009 21.46 GMT
  http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/20/israel-admits-harvesting-palestinian-organs

  En beste lezers, let op, nu gaat het hier goedgepraat worden.

  Weet je trouwens wat joods antisemitisme is? Lees je weblog eens, het staat er barstens vol mee. Maar ja, die antisemitisme is niet erg, want de Arabische semieten zijn maar untermenschen, nietwaar.

  Like

 2. Ik geef de voorkeur aan het woord ‘Jodenhaat’, ipv antisemitisme. Toch eerlijk van je dat je kan toegeven dat het hele conflict in Israël te herleiden is tot pure Jodenhaat uit de oude doos en verder niks te maken heeft met kritiek op Israël of antizionisme. Dat is maar een excuus en dat is het van bij het begin altijd geweest.

  Wat dat artikel van je betreft is al oud nieuws. Het gaat hier over Dr. Yehuda Hiss van het Abu Kabir Forensisch Instituut ten zuiden van Tel Aviv, een erg omstreden pathologist – ook voor de Israëli’s – die meer dan tien jaar geleden er duistere praktijken op nahield. Geen door Israël georganiseerde organenhandel maar de daad van een enkeling of een instituut. Dat onderzoek loopt nog en zodoende moet een en ander nog duidelijk – én bewezen – worden.

  Mocht het je een ‘troost’ zijn, ook overleden Israëlische Joden en gesneuvelde IDF-soldaten ontsnapten niet aan het scalpel van Dr. Yehuda Hiss, ook al zal je dat weigeren te geloven:

  “According to evidence submitted in the past, Abu Kabir had a “museum of skulls” set up by Dr. Hiss that included the skulls of IDF soldiers that had been shot in the head.” [bron] “Hiss did not deny the plunder of organs, admitting that the body parts belonged to soldiers killed in action and had been passed to medical institutes and hospitals in the interests of advancing research. Organs belonging to soldiers killed in various circumstances were found in the institute during a surprise search this week. After consulting with Chief Chaplain Brig. Gen. Rabbi Yisrael Weiss, it was decided that in concert with the bereaved families, graves would be opened and the organs buried along with the remains of each soldier involved.[bron]

  Hoe het komt dat je maar één helft van het verhaal rondzaait, mag je zelf beantwoorden…

  Like

 3. Elke kritiek op joden is anti-Semitische .
  Op joden geef je geen kritiek want ze zijn heilig ?
  De EU dient een totale boycot tegen Israel in te stellen zo lang de joden hun super-terreur tegen de Palestijnen niet opgeven .

  De terreur van de joden is veel groter dan de terreur van de Palestijnen , en is GEEN garantie voor vrede .
  En die terreur is niet alleen het bouwen van illegale nederzettingen op Palestijnse grond .
  Maar ook een 700 km muur op geroofde grond
  EN 60 jaar bezetting
  En 60 jaar economische wurging
  En het negeren van alle VN resoluties
  En meer dan 10.000 palestijnen , die zonder veroordeling al jaren gevangen zitten .
  Enz enz . enz….
  Toen ca. 10 jaar geleden diverse illegale nederzettingen , tot diep in de grond werden vernietigd ,
  konden we de ware aard van de joden zien , schande .
  Zo komt er GEEN vrede .
  Alleen eerlijk en gemeend praten is de weg naar vrede , en die weg is nog heeeeeeeel lang !
  Daarom moet de EU Israel totaal boycotten !

  Like

 4. Uw veralgemening raakt kant nog wal. Niemand heeft problemen met kritiek op Joden of Israël, trouwens ook Joden en Israëliërs hebben kritiek op het Israëlische beleid. Joden en Israëliërs zijn namelijk geen homogene groep die allemaal over alles hetzelfde zouden denken.

  Een selectieve boycot tegen Israël slaat nergens op. De eerste slachtoffers zijn de 1,5 miljoen Israëlische Arabieren, de Arabieren op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. Bovendien worden er wat dadels en sinaasappels minder verkocht, net of dàt nu precies het belangrijkste exportprodukt van Israël zou zijn. Wat denk je soms, dat de Joden in Israël nog in palmbomen leven of zoiets? Lees bv dit: Boycot Israël actiegroepen vliegen uit de bocht en Voor Palestijnen of tegen Israëli’s? Over de idiotie van een Israëlboycot. Als je konsekwent zou zijn om alles wat van Israël te willen boycotten hou je niet eens meer je PC en een gsm meer over. Of wat dacht je?

  Over muren gesproken, wat denk je van de Apartheidsmuur tussen Egypte en Gaza die Egypte heeft opgetrokken? Zullen we Egypte dan ook maar boycotten? En waarom niet alle landen van de Europese Unie boycotten die een muur betaald en opgetrokken hebben tussen Noord-Afrika en de rest van Europa om asielzoekers buiten te houden?

  Vrede komt er alleen wanneer de landen van de Arabische wereld het bestaansrecht van Israël erkennen, de strijdbijl definitief begraven en de veiligheid van de Joodse staat garanderen. Van zodra aan die voorwaarden voldaan werd, kan er misschien ook vrede met de Palestijnen komen, want alleen vrede zoeken met de Palestijnen lost het Midden-Oostenconflict niet op.

  Like

Reacties zijn gesloten.