Gazastrook: bloedbad tussen islamisten en terroristen allerhande

moussa

Plaatje hierboven: Moussa in de moskee omringd door zijn ‘Leger Helpers van God’. Abdel-Latif Moussa (in oranje kledij), de leider van de militante islamitische groep Jund Ansar Allah, wordt beschermd door zijn handlangers

 

Aan de spiraal van de geweldscultuur van de islamitische terreurgroep Hamas, die haar eerste hoogtepunt kreeg in de zomer van 2007 toen Hamas de macht greep in Gaza, lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen, integendeel. In de Gazastrook braken vrijdag 14 augustus zware gevechten uit tussen rivaliserende islamisten waarbij ongeveer tweeentwintig personen om het leven kwamen.

Militanten van de terreurgroep Hamas raakten in een vuurgevecht gewikkeld met de militante islamitische groep Jund Ansar Allah (‘Leger van de Helpers van God’) die contacten zouden onderhouden met het terreurnetwerk van Al Qaeda.

Het geweld brak uit nadat de groep islamisten bij monde van hun geestelijke leider Abdel Latif Moussa tijdens een gebedsdienst in de Ibn-Taymiyah moskee de Gazastrook tot een islamitisch emiraat hadden uitgeroepen. Bovendien eiste hij ook nog eens de onmiddellijke invoering van de sharia (=islamitische wetgeving) die stokslagen, folteringen, ophangingen en amputaties van handen en voeten als strafmaatregel, weer moeten wettigen.

Hoewel Hamas haast even radicaal is ingesteld, ging dit blijkbaar iets te vlug voor hen. Zie ook: Hamas voert stapsgewijs de sharia in in de Gazastrook. Het lijkt er dus meer op dat het in feite om de machtsstrijd over Gaza gaat eerder dan om religieuze disputen of wellicht een bloedige mix van beide.

Voor de moskee hadden zich tientallen gemaskerde gewapende milities van Hamas opgesteld. Op dat ogenblik bevonden er zich minstens 100 leden van Jund Ansar Allah in de moskee. Na het einde van de dienst in de moskee openden strijders en politiemensen van Hamas het vuur op de moskee waarbij minstens één  terrorist van Hamas werd gedood. Tijdens de gevechten werden vele vrouwen en kinderen gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén kind overleefde niet.

De leider van de islamistische groep Abdel Latif Moussa had zich met een aantal getrouwen verschanst in zijn woning in Rafah nabij de grens met Egypte. Hamas belegerde urenlang het huis en vuurden met propellers aangedreven granaten af op de woning. Uiteindelijk bliezen zij het huis op met dynamietstaven. Tientallen ‘strijders’ zouden hierbij zijn omgekomen. Ook Moussa heeft zijn Jihad tegen Hamas niet overleefd .

Bronnen: Cidi.nl: Doden in Gaza bij vuurgevecht Hamas en Jund Ansar Allah door Suzanne Georgi van 16 augustus 2009; De Volkskrant: Radicale moslims Gaza slaags: 13 doden van 14 augustus 2009; BBC News: Deadly gun battle in Gaza mosque van 15 augustus 2009; 7 sur 7: Treize morts et 100 blessés à Gaza entre Hamas et dissidents van 14 augustus 2009

3 gedachtes over “Gazastrook: bloedbad tussen islamisten en terroristen allerhande

  1. Er zullen amper reacties komen, want het gaat hier niet over Joden die zich weren, maar Arabieren die elkaar bevechten, en daarbij maakt het niet uit , dat er ook vrouwen en kinderen bij gedood worden. En dit gebeurt/ gebeurde niet alleen in Hamasia of Fatachia , maar ook in Algerije, Syrië ( Hamah ! ), Soedan, Somalia, Irak, Iran, Pakistan,Indonesia enz enz. Overal geweld binnen de Dar al Islam tegen elkaar, of tegen de Dar al Gharb ( “wij, de ongelovige honden enz. ) Bloedig inter-islamitisch of inter-Arabisch geweld schijnt echter niet interessant, want de media willen goede maatjes blijven met de scheichs, die kunnen immers met één pennestreek in no time allemaal opgekocht worden. Bij controle van de media ziet men ook dat er zeeer weinig aandacht aan besteedt wordt ( het Parool meld helemaal niks .. ), had Israel dit gedaan, dan waren er 10 keer zoveel zinnen aan besteedt en de woordkeuze was veel zwaarder geweest, het NOS Journaal had ermee geopend, Sander van Hoorn was meteen aan het natellen gegaan betreffende burger en militaire doden… En natuurlijk hadden de Joden weer de schuld gekregen, dat is al eeuwenlang zo. Zelf ben ik geen Jood, noch joods, ook geen PVV-aanhanger,maar vond het wel héél vreemd, dat op een middelbare school hier leerlingen voor joods werden uitgekafferd, terwijl ze dat helemaal niet waren. En in het godsdienstleerboekje, daar gaat het dus over religie, stond tussen de profeten uit de Bijbel een foto en tekst van … jawel Yassir Arafat..( “de weg naar Tel-Aviv gaat via Amman”, met duizenden doden in Oost-Palestina, september 1970 ) zover is het in Nederland dus gekomen.

    Like

  2. Inmiddels is het dodental opgelopen tot minstens 28, volgens PCHR en JPost.

    En ja, de reacties in de media zijn hooguit lauw.

    Dan Gillerman zei het al: “We live in a world where when Christians kill Muslims, it’s a crusade. When Jews kill Muslims, it’s a massacre. When Muslims kill Muslims, it’s the weather channel. Nobody cares.”

    Like

Reacties zijn gesloten.