PA-chef Mohammed Dahlan: ‘leugens van Hamas zijn een bodemloze put’

staat3Iedereen weet dat de oplossing van het Arabisch-Israëlisch conflict staat of valt bij de erkenning van het bestaansrecht van Israël. Behalve Egypte en Jordanië heeft geen enkel Arabisch land in het Midden-Oosten dat tot op heden gedaan. Het volgende videofragment komt uit een interview met Mohammed Dahlan, voormalige veiligheidschef van de Palestijnse Autoriteit in de Gazastrook (totdat Fatah door Hamas met geweld uit de Gaza verdreven werd in juni 2007). Die ruzie tussen Hamas en Fatah duurt in alle hevigheid – zij het dan vooral verbaal via hun eigen TV-zender – onverminderd voort. Dit interview werd uitgezonden op 4 augustus 2009 op Al-Arabiya TV. Dahlan reageert hier op aantijgingen door Hamas dat Al-Fatah ooit wèl [het bestaansrecht van] Israël zou hebben erkend. Mohammed Dahlan van de Palestijnse Autoriteit had recent in een tv-uitzending van 17 maart 2009 op PA-TV gezegd dat Fatah Israël niet zal erkennen. Zie op deze blog: Palestijns parlementslid Dahlan: ‘Geen erkenning van Israël, noch door Hamas en noch door Al Fatah’ van 31 juli 2009.

Overigens neemt Dahlan een loopje met de geschiedenis door hier te beweren dat de PLO ooit het bestaansrecht van Israël zou hebben erkend. Meer hierover op deze blog: PLO heeft nooit het bestaansrecht van Israël erkend (een leugen weerlegd) van 22 maart 2009. Bovendien, maakt Al-Fatah de grootste factie uit van de PLO (Palestijnse Autoriteit) en levert al van bij haar ontstaan de voorzitter ervan (voorheen Yasser Arafat), kort samengevat: de PLO (PA) = Al-Fatah. Het blijft intrigant – die broedertwist tussen Palestijnen onderling – hoe ze zich uit de naad blijven wringen en elkaar letterlijk vertrappelen om als eerste aan te komen in Israël om dan ooit de vernietiging van de Joodse staat te mogen opeisen. Gelukkig – voor het Palestijnse volk – ligt tussen Gaza en de Westelijke Jordaanoever nog het door hen beiden zo gehate grondgebied van Israël, en reiken de Qassam-raketten en mortiergranaten van Hamas [nog] niet tot in de Westbank, anders hadden de Palestijnen mekaar wellicht al lang afgeslacht tot de laatste terrorist [in spe]…

Klik op het beeld voor de videoclip
Klik op het beeld om de videoclip te bekijken op Memri

Transcriptie:

Mohammed Dahlan: “Ten eerste, de winkel van leugens verteld door Hamas-ambtenaren is een bodemloze put. Niemand heeft ooit de kwestie van de erkenning van Israël of een ander politiek onderwerp in eender welke vorige vergadering opgeworpen. Ik heb openlijk verklaard dat Fatah Israël zelf niet zal erkennen, maar dat het de PLO was dat Israël erkende. Daarom hebben we niet  – en zijn we ook niet van plan – om van Hamas te eisen dat het, als een politieke of fascistische beweging, Israël zal erkennen of niet. Dit is een zaak van Hamas zelf, sinds de Fatah-beweging ook nooit [het bestaansrecht] van Israël heeft erkend.”

[engelstalige transcriptie: “First of all, the store of lies told by Hamas officials is a bottomless pit. No one raised the issue of recognizing Israel or any other political issue in any previous meeting. I have said openly that Fatah itself did not recognize Israel, but that it was the PLO that recognized Israel. Therefore, we did not and will not demand that Hamas as a political, or fascist, movement recognize Israel or not. This is Hamas’s business, since the Fatah movement did not recognize Israel either.“]

Een gedachte over “PA-chef Mohammed Dahlan: ‘leugens van Hamas zijn een bodemloze put’

Reacties zijn gesloten.