Toilet naar de Maan, Frank De Winne fikst het toch maar weer!

belgians

frank1

Hi Guys,

– 40 ans après le premier homme sur l lune, un belge débouche une toilette dans l’espace !!!!
– En dit op een nationale feestdag ! De Winne fikst toilet ruimtestation. ’t is waar ook, België heeft een traditie van loodgieters ….
– Shit man, even in space. It’s Tuesday it must be Belgium !!!

In the mean time, Have fun with “Belgians in space”,

VEDEZE

space-toilet

Afbeelding links: duidelijk een mannen spacepissijn. Ik zou dat voor vrouwen ook wel willen zien, wie niet? 8)

Het HLN berichtte heden 21 juli, Belgische nationale feestdag, aldus: “In het Internationaal Ruimtestation ISS heeft de Belgische vluchtingenieur Frank De Winne samen met de Russische gezagvoerder Gennadi Padalka het kapotte toilet hersteld. Dat was gisteren verstopt geraakt. Het bewuste toilet bevindt zich in de Amerikaanse Destiny-module, en is één van de drie toiletten binnen de combinatie Endeavour-ISS waar sinds vrijdag voor het eerst in de geschiedenis dertien mensen tegelijk wonen en werken.”

Belgen zijn niet alleen goed in frutten bakken, we hebben ook de beste loodgieters van de wereld. Ook cartoonist Jacques van der Zee, alias VEDEZE, weet onze loodgieterskunsten te waarderen. Aanleiding was het kapotte toilet in space. Toevallig was er die dag een Belgische loodgieter in de ruimte – Frank De Winne! – en mits wat adviezen ingewonnen bij de bekendste loodgieter van het land – ex-premier Jean-Luc Dehaene – was het euvel in geen tijd verholpen.

Dit historisch feit zal in de analen (he he..) van de Belgische ruimtevaart worden bijgeschreven naast Kuifjes onsterfelijke avonturen in ‘Raket naar de Maan’ en ‘Mannen op de Maan’, als ‘Toilet naar de Maan’ en ‘Belgen in de Ruimte’  en ‘De Winne repareert toilet op de Maan” (in feite in space, maar çoit). Of waar een klein land toch groot in kan zijn. 8)

Bronnen: Het Laatste Nieuws: Toilet van ISS defect, De Winne loodgieter en De Winne herstelt toilet ISS; Meer cartoons van VEDEZE op VEDEZE’S WORLD