Geen 2-statenoplossing mogelijk zolang het doel van de Palestijnen een 1-staatoplossing is

staat3

Afbeelding hierboven: Een breed glimlachende Mahmoud Abbas, President van de Palestijnse Autoriteit en voorzitter van Al Fatah, poseert hier op 27 april 2009 voor de camera’s van de internationale pers met een ingelijste kaart van ‘Palestina’. Bemerk bovenaan de benaming in het Engels ‘Palestine’, dus in geen geval Israël. Zie ook op deze blog: Mahmoud Abbas (P.A.) weigert opnieuw Israël als Joodse staat te erkennen

Het Kwartet voor het Midden-Oosten (de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, de Verenigde Naties en de Europese Unie) kunnen en zullen nooit voortgang boeken in het bereiken van vrede tussen Israël en de Palestijnen, zolang zij een 2-statenoplossing blijven verdedigen, terwijl het werkelijke doel van de Palestijnen een 1-staatoplossing is: “… de strijd zal nooit ophouden totdat de Zionistische staat is vernietigd” (Artikel 19 uit het Handvest van Al Fatah, waarvan Mahmoud Abbas de voorzitter is)

Laat ons de feiten onder ogen zien: een Palestijnse staat zou een nieuwe terroristische staat zijn die het Midden-Oosten verder zal destabiliseren:

  Mahmoud Abbas op 27 april 2009: 'Ik zeg het duidelijk: ik aanvaard de Joodse staat niet, noem het wat je wilt'
  Mahmoud Abbas op 27 april 2009: 'Ik zeg het duidelijk: ik aanvaard de Joodse staat niet, noem het wat je maar wilt' (op de achtergrond een kaart van Palestina)
 • De Palestijnse Autoriteit heeft nooit terroristische groepen buiten de wet gesteld, nooit anti-Israël terroristen opgepakt noch uitgeleverd, nooit een einde gemaakt aan opruierijen tegen de staat Israël in hun scholen, media, voordrachten – zoals afgesproken werd tijdens de Oslo-akkoorden van 16 jaar geleden en in om het even gelijk welke andere akkoorden die ooit werden afgesloten met Israël.
 • Abbas eist de terugkeer naar Israël van miljoenen Arabische ‘vluchtelingen’, die de Joodse staat zouden ontwrichten en verwoesten, terwijl hij tegelijk vasthoudt zeggende dat “De kwestie van de Palestijnse vluchtelingen niet voor onderhandeling vatbaar is.”
 • Abbas verheerlijkt zelfmoordbommenleggers door posters en afbeeldingen op te hangen alsof het ‘helden’ waren en dat overal in het straatbeeld van hun gebieden.
 • De terreurgroep Hamas, die gecontroleerd, bewapend en financieel wordt bedruipt door Iran, zou naar alle waarschijnlijkheid die nieuwe Palestijnse staat willen overnemen net zoals het voorheen in Gaza heeft gedaan (juni 2007), en verder doorgaan met het beschieten met raketten van de Israëlische burgerdoelwitten en zelfmoordaanslagen op de Israëlische bevolking.
 • Peilingen tonen aan dat 75 procent van de Palestijnen het bestaansrecht van Israël verwerpen [NEC, februari 2007], dat 64 procent van de Palestijnen de verdere beschieting van Israël met raketten steunt [PCPSR, maart 2008] en dat twee op drie Amerikanen geloven dat de Palestijnse Staat een terreurstaat zou zijn [McLaughlin & Associates, maart 2007].
 • De oprichting van een Palestijnse Staat garandeert geen vredevolle samenleving. Het zou enkel hun mogelijkheden versterken om hun terroristische anti-Israël agenda te promoten en hen toelaten zoveel en gelijk welke soort wapens naar binnen te brengen die ze maar wensen. Iran, Syrië en Noord-Korea zijn onafhankelijke staten. Zij zijn niet vredelievend van aard.
 • De media van de Palestijnse Autoriteit [PA] promoot het vermoorden van Amerikanen en Europeanen, waar ze zich maar ook bevinden in de wereld. Peilingen tonen aan dat 65 procent van de Palestijnen sympathiseren met Al-Qaeda [IAIS, december 2005]. Amad Bahar, woordvoerder in het parlement van de Palestijnse Autoriteit zei op PA-TV in april 2007: “Vermoord de Amerikanen tot en met de laatste.”
 • Hillary Clinton vatte in februari 2007 het hier op zijn best samen: “Wij kunnen geen vredevolle, stabiele, veilige toekomst bouwen op een van haat vervulde, gewelddadige en radicale basis.”

staat6Bronnen: ZOA: Mister President; Lees op Brabosh.com: De mythe van een onafhankelijke ‘gedemilitariseerde’ Palestijnse staat van 28 juni 2009; Israël zegt ‘ja, maar…’ tegen een Palestijnse staat [satire] van 15 juni 2009; Israël wil definitief af van Palestijnse staat van 30 mei 2009; De Palestijnen hebben al een staat: Jordanië van 23 juni 2009; Waarom zouden we naar twee staten streven als er al drie zijn? van 13 juni 2009; De drie bekendste Palestijnse plannen om Israël van de kaart te vegen van 10 juni 2009; Twee-statenoplossing: dekmantel voor etnische zuivering van Joden van de Westbank? [satire] van 8 juni 2009; Abbas over zijn ontmoeting met Obama: ‘Ik kan hier niks komen doen’ van 7 juni 2009; De hele wereld – behalve Palestijnen en Arabieren – wenst 2-statenoplossing voor het Arabisch-Israëlisch conflict van 21 mei 2009; Twee statenoplossing voor Israël en Palestina: Ja maar… hoe en waar? van 16 april 2009; 2-staten oplossing voor Israël en Palestina verder weg dan ooit van 2 maart 2009

4 gedachtes over “Geen 2-statenoplossing mogelijk zolang het doel van de Palestijnen een 1-staatoplossing is

 1. Abu Mazen is niet precies een lieve grootvader. In de terreuraanslag op de Olympische spelen van Muenchen had hij een groot aandeel alsmede in de kindermoord te Ma’alot waarbij tientallen schoolkinderen het leven verloren of gewond raakten. Bovendien promoveerde hij op holocaust ontkenning. Niet direct een lieve opa. En waarom ook want wat wil zijn PLO? Israel van de kaart vegen. Daarover valt heel weinig te praten, nietwaar? Wat doet de wereld dan? Oeverloos babbelen (om geen onaangenamer woorden te bezigen) over “oplossingen” die allemaal stukken land van Israel afscheuren en niets zullen veranderen aan de wensen van de PLO c.s. .

  Like

 2. Nou ja…

  eigenlijk…

  1 staatoplossing lijkt me prima.

  Ik zie geen reden voor 2 of 3 staten.

  Jordanie lijkt me genoeg…

  geen ruimte voor een Hamastan en een Fatahland…

  Like

Reacties zijn gesloten.