‘Tot nog toe hebben we alleen maar met de Amerikanen onderhandeld’

drybonesdeja
“We werden beschimpt door de publieke opinie en bedreigd in private ontmoetingen. <zucht> Onderhandelingen waren erg ruw. En tot nog toe hebben we alleen maar met de Amerikanen onderhandeld.”

Cartoon van Dry Bones – van… 20 jaar geleden!

Niet voor niets krijgt de cartoonist andermaal een déjà vue -gevoelen, wanneer hij de manoevres van de toenmalige Amerikaanse president George H. W. Bush vergelijkt met die van de huidige president Barack Obama de voorbije weken en maanden. Opnieuw werpen de Verenigde Staten zich op als de morele waakhond in de wereld, en zal Obama het Midden-Oostenconflict in de gauwte even oplossen.  Euh…  maar wacht eens even? Waar zijn de Arabische en Palestijnse onderhandelaars gebleven? Moet er met hen dan niet onderhandeld worden? Een kleine vergetelheid wellicht?

2 gedachtes over “‘Tot nog toe hebben we alleen maar met de Amerikanen onderhandeld’

Reacties zijn gesloten.