Senator Bob Menendez geeft Obama les in geschiedenis over Israël

bobZoals intussen al wel algemeen bekend is, kent de Amerikaanse president Barack Obama de geschiedenis van Israël niet. In zijn Caïro speech van 4 juni 2009 kaderde hij het bestaan van Israël als een antwoord op de Holocaust op de Joden die door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog werd uitgevoerd. Dat was een blunder van formaat. De legitimiteit van Israël is NIET gebaseerd op de Holocaust maar op het recht van het Joodse volk op nationale zelfbeschikking in het land waar zij de onafgebroken 3000 jaren een band mee hebben.

Zijn interpretatie [lees: vervalsing] van de geschiedenis over het hoe en het waarom van de stichting van de staat Israël, lokte veel controversie uit en niet in het minst binnen zijn eigen partij, The Democrats. In deze videoclip van 16 juni 2009 geeft de Amerikaanse Senator Robert ‘Bob’ Menendez (°1954) van de Democratische Partij, zijn president Obama een beetje parate kennis mee in geschiedenis over Israël, informatie die de president in de toekomst bij hernieuwde vredesonderhandelingen goed van pas zal komen. Lees ook op deze blog: Obama kent de geschiedenis van Israël niet… en waarom dat zo belangrijk is voor de toekomstige vrede van 12 juli 2009

Een gedachte over “Senator Bob Menendez geeft Obama les in geschiedenis over Israël

  1. Het is zeer de vraag of President Obama de geschiedenis van Israel niet kent. De President heeft zo zijn eigen opvattingen die wonderlijk genoeg velen eerst bleken nadat hij verkozen was. Hij schijnt meer aan de kant van de Islam dan aan de kant van de Joods Christelijke wereldbeschouwing te staan. Hij vergoelijktof bagatelliseert terreurdaden tegen Israel en ziet weinig verschil tussen de holocaust in Europa en het falen van een deel van het Arabische volk dat zich tegenwoordig “Palestijnen” noemt om hun doel te bereiken. Wat dat doel is lijkt de President ook niet geheel duidelijk te zijn. In Israel is slechts 6% der bevolking er van overtuigd dat hij Israel welgezind is. En inziet dat de Palestijnen niet werkelijk een Staat willen maar de Joodse Staat willen vernietigen, vervangen door wat zij dan “Palestina” willen noemen, deel van de Arabische wereld. Was het maar gebrek aan kennis. Helaas ligt de zaak kennelijk anders.

    Like

Reacties zijn gesloten.