Moonwalker Michael Jackson voor altijd naar de maan

michaeljackson

Michael Jackson, de King Of Pop, is niet meer. Vannacht is hij overleden aan een hartstilstand. Vijftig jaar is hij geworden. Bekijk hier de laatste foto. Michael plande met zijn This Is It-tour een zoveelste comeback op 13 juli 2009, die omwille van zijn zwakke gezondheidstoestand verzet werd naar maart 2010. Blijkbaar is de enorme druk van de reeds vijftig uitverkochte concerten hem fataal geworden. Wacko Jacko, zoals hij om zijn excentrieke levensstijl genoemd werd, verkocht wereldwijd 750 miljoen albums en won dertien Grammy Awards. Voor mij blijft hij altijd de Mister Thriller uit 1982, de enige plaat (toen nog elpee) van Michael Jackson die ik ooit heb aangekocht. De rest van zijn werk – behoudens een paar singles – vond ik nooit goed genoeg om in huis te hebben. 1982 was meteen het jaar dat Michael Jackson met de LP èn de film Thriller, muzikaal en expressief de hele wereld aan zijn voeten legde èn… tegelijk ook de muziekvideo heeft uitgevonden. Hij zou die stunt nadien nooit meer herhalen. De rest van wat er allemaal nadien met hem gebeurde is te intriest om het hier te verhalen. Het verbaast me dat hij nog de 50 jaar heeft gehaald. Lees over diens lichamelijke conditie ondermeer in De Standaard van 29 juni 2009: Michael Jackson was kaal en mager bij zijn dood

De moonwalk

De wereld stond even stil, nee, liep een stukje achteruit, toen Michael Jackson in 1983 zijn moonwalk introduceerde, tijdens het tv-programma Motown 25: Yesterday, Today, Forever. Het tegen-de-wind-in-loopje, Jackson die vooruit leek te lopen maar achterwaarts bewoog, deed miljoenen monden openvallen, werd Jacksons danshandtekening, een wereldwijd behendigheidsspel op schoolpleinen en straathangplekken, en de beroemdste danspas op aarde. Hoe dans je de moonwalk? Plaats de rechtervoet achter de linker, til de hak van de rechtervoet omhoog tot op de tenen wordt gestaan, glij dan met de linker achteruit tot achter de rechter, en til al doende de linkerhak omhoog, terwijl de rechtervoet weer naar de platte stand terugkeert. Als u nu het bovenlichaam finetuned in tegenwindmimiek, een hand aan de hoedrand zou mooi zijn, doet u de maanwandeling. Blijf oefenen, en kijk ondermeer op onderstaand Youtubefilmpje hoe Michael het deed..

4 gedachtes over “Moonwalker Michael Jackson voor altijd naar de maan

    1. Jeps, daar heb je ‘ze’ weer… Ook Elvis Presley, John Lennon, Jim Morrison en Jimi Hendrix zijn niet dood, Hitler is niet dood, noch Mussolini, ook John F. Kennedy loopt nog ergens rond, 9/11 hebben de Amerikanen zelf geflikt tenzij het de Joden waren, de aarde is plat en Jezus komt morgen effe bij je langs om je je dagelijkse dosis valium toe te dienen. 🙂

      Like

Reacties zijn gesloten.