Vaarwel Yasmine, slaap zacht lieve vriendin…

Zangeres en presentatrice Hilde Rens, beter gekend als Yasmine, is op 37-jarige leeftijd overleden. Ze besliste zelf om uit het leven te stappen. Dat deed ze door zich op te hangen aan een boom nabij het huis van haar zus in Kontich. Ze had een metalen draad aan een tak vastgemaakt en zich verhangen. Rond 14u vond de politie het stoffelijke overschot van de zangeres en tv-presentatrice. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Een wijkagent vond haar lichaam bij een schuur op amper 100 meter van haar woonplaats.

Op de VRT sloeg het nieuws in als een bom. ‘Yasmine was al jaren een van de boegbeelden van de VRT en een graag geziene collega.’ Yasmine, artiestennaam van Hilde Rens uit Kontich, bracht negen albums uit en presenteerde tv-programma’s bij VTM en later bij de VRT. Yasmine is bekend als presentatrice van het showbizzprogramma “De rode loper” en van “Zo is er maar één”, een show waarin het Nederlandstalige lied centraal stond.

Ze was ook zelf zangeres en is bekend van nummers als “Vraag me niet waarom” en “Porselein”. Ze toerde ook met een theatershow rond liedjes van Leonard Cohen. In februari startte Yasmine nog met een nieuwe tournee “Yasmine houdt woord”. Daar hoorde ook een dichtbundel bij.

Deze maand circuleerden er berichten dat het niet zo goed zou gaan met het Eén-gezicht. Sinds de scheiding (lees verder) was Yasmine fel vermagerd en volgens vrienden was ze erg depressief. “De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm”, schreef het dagblad. Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk na haar huwelijk ook haar job zou verliezen.

Ongetwijfeld zal de Reyerslaan er ook wel wat mee te maken hebben. Want het was daar dat de genaamde Hilde Rens te horen kreeg dat al haar contracten met de openbare omroep eerlang zouden worden opgezegd. C4. Tabula Rasa. Geen ‘Rode Loper’, geen ‘omroep’, geen ‘Zo is maar één’. Ook gemerkt dat het bij de VRT oorverdovend stil bleef na de wanhoopsdaad?

Plaatje hierboven: Yasmine (rechts) met haar levenspartner Marianne Dupon waarmee zij in 2003 huwde

De zangeres was zes jaar getrouwd met Marianne Dupon, de winnares van de tweede editie van “De mol” (seizoen 1999/2000). Ze kregen samen een dochter. In april kwam er een einde aan het huwelijk. Eind april maakte Yasmine de breuk met haar partner Marianne Dupon bekend. ‘We laten elkaar los’, vertelde ze toen. Yasmine en Marianne huwden in augustus 2003. In maart 2007 beviel Dupon van een dochtertje Ella Louise. Yasmine zei, na relaties met tv-gezicht Dieter Troubleyn en presentatrice Alexandra Potvin, openlijk dat Marianne de vrouw van haar leven was.

Çavaria, de voormalige Holebifederatie, vernam het overlijden van Yasmine vlak na hun colloquium in Antwerpen. Woordvoerder Yvan Brys: “Het zette meteen een grote domper op het enthousiasme over onze nieuwe naam. Yasmine betekende zeer veel voor de nieuwe generatie holebi’s. De ongedwongen manier waarop ze openlijk lesbisch was maakte haar voor velen een rolmodel”.

Çavaria (de voormalige Holebifederatie) en Wel Jong Niet Hetero (nationale holebi-jeugdbeweging) bieden familie en vriendenkring hun oprechte gevoelens van medeleven aan. In november 2007 was Yasmine nog te gast op de L-day waar ze de openingsact voor haar rekening nam. In 2008 eindigde ze als tweede in de Hot Pot Poll, een verkiezing georganiseerd door het team van de L-day.

door Brabosh.com


Bronnen: Het Nieuwsblad: Holebi’s verliezen ‘grootste Belg’; Officiële website van Yasmine; De Standaard: Yasmine stapt uit het leven donderdag 25 juni 2009; De Redactie.be: Yasmine (37) is overleden; De Standaard: Yasmine vermagerd maar niet ontredderd door Kristof Bohez van 12 juni 2009 en Yasmine en Marianne Dupon verwelkomen dochtertje van 10 maart 2007; Talk of the Town: Yasmine en Marianne Dupon gaan scheiden door Benjamin van 28 april 2009 en Yasmine: “Ik had geen nood aan lang aanvaardingsproces” door Benjamin van 17 augustus 2007; Het Nieuwsblad Lifestyle: Biografie Yasmine; Les’ is more: Yasmine is overleden; Holebi.info: België: Yasmine doet mee aan de 0110-concerten

20 gedachtes over “Vaarwel Yasmine, slaap zacht lieve vriendin…

 1. Beste Yasmine,

  Je leven was kort. Te kort. Je zat in een tunnel en zag geen lichtpuntje meer. Maar, zonder dat je het besefte, was jij zélf al die tijd licht voor velen. Het is bijzonder cynisch te lezen dat zo’n getalenteerde, warme, pittige en muzikale dame en uitstekende presentatrice door de VRT dreigde ontslagen te worden, doordat ze minder present was, sterk vermagerde door haar verdriet (en misschien ook door de antidepressiva), kortom er niet meer stond zoals ze dat al die tijd zo schitterend had gedaan! Ze had beter geholpen moeten worden, of eventueel tijdelijk vervangen, maar ontslagen… Bah, onze cynische, laffe, onmenselijke, domme maatschappij!
  Lieve Yasmine, je bent er nu niet meer voor ons. Maar we vergeten je nooit. Je was meer dan een symbool. Je was een prachtig mens die voor altijd in de harten van mensen zal gegrifd staan en die voor alles wat je ons gegeven hebt zal blijven herinnerd worden.

  Like

 2. toen yasmine uit het eert uit het leven
  stapt was ik geschrokken eerst zijn mijn zus
  yamine die lesbiche was is dood maar ik wist niet
  dat het yasmine van de tv was en toen ik naar het nieuws kijk en HOORDE DAT HET YASINE VAN EEN WAS WAS IK WEL GESCHROKKEN EN VERDRIETIG ZE
  YASMINE WE HOUDEN ALLEMAAL VAN U
  JE ZALLEN JE MISSEN
  RUST ZACHTX
  TINE

  Like

 3. Yasmine,

  Dag na dag merkte ik hoe het slechter met je ging. NIEMAND is het waard uit het leven te stappen.
  Liefde kan heerlijk zijn, maar ook dodend.
  Ik hoop dat je dochtertje mag opgroeien naar jou voorbeeld.
  Ook je familie en vrienden wens ik zeer veel sterkte.
  Het doet pijn, nu je er niet meer bent. En als er zoiets als een hemel bestaat, zing je lied en mak iedereen héél blij.
  Ik zie je graag om wie je bent als mens, mama, zangeres en zoveel meer.
  Het ga je goed.
  Blijf een sterretje voor ons alemaal.

  Like

 4. Jasmine,
  Wij gaan ervan uit dat elk mens hier op deze wereld een taak te vervullen heeft.
  Jouw leven was kort…
  Ik ben ervan overtuigd dat jij in jouw taak geslaagd bent; en dat maakt het afschijd van jou minder pijnlijk.

  Like

 5. aan de familie en vrienden ;collegas myn innige oprechte deelneming !met het grote verlies !ik ben er nog nietgoed van kan het nie begrypen zoveel verdriet en dan!!!het beeindigen van zo een succesvolleven helaas kan zoeen groot verdriet ons op zulke nefaste gedachten brengen !ik hoop voor haar familie dat zy veel sterkte en medeleven mogen ondervinden ! en dat ze er stilletjesuitmogen geraken want nu ist voor jullie echt zeer pynlyk en moeilyk veel sterkte gewenst!miet en familie!!!

  Like

 6. ey meiske,

  we zullen je nooit vergeten e, het doet toch een bekke zeer je zo zien te verdwijnen voor goed;

  Wat nie wil zeggen dat je nie voort leeft diep in ons hartje e;)

  vaarwel, en slaapwel

  X

  Like

 7. Lieve Yasmine, ik verlies mijn adem nu ik lees dat jij naar de andere kant vertrokken bent.. Mijn muse, mijn lieve vrouw waar ik zo naar opkeek..
  Hoe heeft het verdriet jou zo hard kunnen raken dat je zelf geen uitweg meer zag..Jij mijn grote voorbeeld, mijn glimlach, mijn lieve vrouw..
  Ik hoop dat jij de rust vindt die je altijd zocht..
  Weet dat ik je hard ga missen en hoop met heel mijn hart dat ik je ooit nog terug mag zien
  liefs
  lila

  Like

 8. Ik was niet dol op haar muziek, maar ik hield van haar verschijning. Een mooie vrouw met een missie en een voorbeeld voor velen. Zij heeft het leven van veel holebi’s weer kleur en zin gegeven. Nu Yasmine behoefte had aan kleur, heeft niemand haar die steun kunnen geven.
  Yasmine, jouw dood is niet alleen een groot verlies voor de holebi’s. De hele wereld straalt een beetje minder.
  Ik hoop dat je de rust hebt gevonden; wat kan ik anders…

  Like

 9. Yasmine

  Ik denk dat iedereen geshrokken is toen het nieuws dat je uit het leven was gestapt de wijde wereld inging.
  Yasmine holebi zijn en je ware liefde vinden is moeilijk! Jij had die liefde gevonden helaas mocht het niet blijven duren en dan nog die verdomde maatschappij waar het aanvaarden van holebi’s nog niet voor morgen is ….
  Yasmine je was een knappe liefdevolle warme vrouw met teksten die voor zich spraken. ik zal jou en je muziek missen!!!
  x

  Like

 10. ik benBoos
  ik heb deze middag naar het journaal gekeken 25 minuten aan Michael Jackson gekeken amper 2 minuten over yasmine,maar wij yasmine zullen je nooit vergeten

  Like

 11. echt jammer kan het nog niet geloven zo’n ferme mooie madam het gaat het goed

  Like

 12. Zoals Yasmine een baken is voor vele mensen uit de holebiewereld, zo is Marianne Dupon een teken dat er ook in de holebiwereld geen waarden en normen meer zijn.

  Het ga je goed , Yasmine.

  Like

 13. diep bedroefd om een heel groot verlies?

  Yasmine was een geweldige zangeres en een toffe vrouw? Ikzelf heb lang in kontich gewoond(23jaar)en ze heeft altijd naar het sint-jozefinstituut te Kontich naar school geweest. ben zelf een 36jarige getrouwde man, maar tijdens mijn schooltijd heb ik yasmine gekend. Wij hebben samen in de 1ste kleuterklas eventjes gezeten. Heb vroeger hiervan foto’s in de joepie terug gevonden(ik sta mee op de foto). We hebben ze vroeger met donna’s zomertoer vaak zien optreden. diep in mijn hart en porselein zijn echt liedjes waar ik kippenvel nog steeds van krijg. Ze was een heel mooie bloem en onstervelijk voor vele vlamingen een boegbeeld voor lesbiennes ook. een engeltje uit de duizend?? Marc en anne willems -lenaerts uit boechout

  Like

 14. Yamine, Mientje, Mijnte,

  Smachtend, verlangend, trillend, huiverend

  Zacht, warm, diep en passioneel

  je zachte poesje, je konijntje

  je prille vlinder

  jouw Szandra

  ik mis je.

  Liefs

  Like

 15. Raar maar waar deze Donderdag 25/6/2009 is een dag om nooit meer te vergeten.Rust in vrede,zowel Michael Jackson als Yasmine!
  Ik heb dan ook een video filmpje gemaakt op youtube van onze zangeres Yasmine,en dit kan je op mijn nickname = VideoMoviesAccount gaan kijken.

  Like

 16. Voor ons was je een licht
  voor vreemden duisternis
  Je markante persoonlijkheid en je vrolijke gezicht
  zullen wij ervaren als een groot gemis
  Want een dag zonder lach
  was voor jou geen dag
  Van vele dingen had je nooit genoeg
  je laatste reis kwam veel te vroeg

  Stef

  Like

 17. Gent,25 juni 2009

  Geschrokken ben ik te vernemen dat Yasmine ‘Hilde Rens’ is overleden.
  Jammer zo een jong leven.
  Sterkte aan de familie en hen die Yasmine kenden.
  Marie-Thérèse
  Mamaloes Bertiljev,
  http://www.myspace.com/mamaloes

  Like

 18. Ik was verslagen van verstomming toen ik het nieuws hoorde. Hoe kan dat? Iemand, die zo sterk naar voren kwam voor haar mening en een steun was voor alle holebi’s (jong en oud).
  Ik, als ouder, vond dat zij een strohalm was voor alle opgroeiende kinderen die worstelde met hun geaardheid.
  Zulk mensen, moesten er meer op deze wereld zijn. De inhoud van haar liedjes wareb zo herkenbaar voor iedereen. Iedereen vodn wel er wel iets in terug dat hij/zij had beleefd.

  Like

 19. DIT IS NIET TE GELOVEN ! we zullen haar missen,yasmine ik zal naar de sterren kijken en de grootste ster dat ben jij.blijf verder schitteren over ons allemaal. rust zacht

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.