In het pre-nucleair Iran wordt stilaan het ‘kritieke punt’ bereikt…

drybonesiran

De spanning tussen Iran en het westen over de protesten na de presidentsverkiezingen loopt op. Westerse regeringen roepen op de stemmen te hertellen en ontkennen beschuldigingen van de Iraanse leiding dat ze achter de onlusten zitten. Zondagavond waren weer schoten te horen in Teheran, nadat er zaterdag meerdere doden vielen. Hoeveel doden er zaterdag vielen, is nog onduidelijk. De betogers spreken over 150 doden. De Iraanse staatstelevisie stelt dat er dertien doden vielen bij botsingen tussen de politie en ‘terroristische groepen’. Intussen wordt de vrije pers aan banden gelegd. Een twintigtal buitenlandse journalisten werden opgesloten, sms en mobilofoonverkeer wordt regelmatig geblokkeerd, Facebook, Twitter en Blogs werden gesloten en zo wordt in het pre-nucleair Iran stilaan het ‘kritieke punt’ bereikt waarvan de uitkomst voor iedereen onvoorspelbaar blijft: I R A N I U M

ahman4