Palestijnen tegen Palestijnen: geweld door Hamas tegen Al Fatah neemt toe

Schokkende video hoe Hamas aanhangers van Al-Fatah, die zij als collaborateurs met de Israëli’s aanzien, hier wordt aangepakt. Met staven wordt op de man ingeslagen om zijn botten te breken. Deze videobeelden werden hier aan het publiek getoond en door Palestinian TV op de Westelijke Jordaanoever uitgezonden. Wie zich afvraagt waar zaten CNN, Reuters, of onze eigenste pers de VRT en De Redactie.be? Zelfs onze pro-Palestijnse VRT journalist Rudi Vranckx was nergens te bespeuren en keek gewillig even de andere kant op…

Sinds Hamas in 2006 in de Gazastrook met een nipte meerderheid de verkiezingen hebben gewonnen raken Hamas en Al Fatah voortdurend slaags met elkaar om de macht in Gaza en de West Bank. In juni 2007 leidde die machtswisseling in Gaza tot hevige gevechten waarbij 300 Palestijnse Fatah-leden werden gedood en meer dan 1000 anderen gewond raakten. Tijdens het recente conflict in Gaza van januari 2009, werden vele Fatah-getrouwen in de Gazastrook afgemaakt door Hamas, of zwaar gefolterd, botten en benen gebroken, op beschuldiging van collaboratie met het IDF. Zie ook op deze blog: Palestijnen tegen Palestijnen: Hamas en Al Fatah slaags op de West Bank, zes doden van 1 juni 2009

Een gedachte over “Palestijnen tegen Palestijnen: geweld door Hamas tegen Al Fatah neemt toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.