Journalisme, hoe het ooit allemaal begonnen is

Sinds de opkomst van De Nieuwe Media, en het is geen toeval dat ik dit met hoofdletters schrijf, staat de geschreven pers onder zware druk. En niet enkel de geschreven (of gedrukte) pers maar ook de beeldverslaggeving. Met de nieuwe technologie kan in feite bijna iedereen zelf voor journalist spelen, eigen beelden schieten en een eigen nieuwskanaal opstarten. De traditionele media weet nog steeds niet hoe te anticiperen op deze mediarevolutie en blijft zich vastbijten in de oude structuren. Youtube, Facebook, Blogging, website, iPod, Twitter, mobilecamera, mobiel internetten, enz. zijn nog maar een voorsmaakje van wat er nog allemaal op komst is. Deze video laat zien hoe netjes de gedrukte pers het  vroeger allemaal voor elkaar had en verslaggeving ooit nog een echt vak was: ‘Journalisme, hoe het ooit allemaal begonnen is’.

Een gedachte over “Journalisme, hoe het ooit allemaal begonnen is

Reacties zijn gesloten.