Veiligheidsmuur of Apartheidsmuur? [satire]

muur2
Omtrent de Veiligheidsmuur die Israël heeft opgetrokken op de Westelijke Jordaanoever, in feite voor het overgrote deel een hekken en geen muur, is nog steeds veel controversie. Linkse naïevelingen, anti-zionisten en antisimieten (in de meeste gevallen puur synoniemen van elkaar), moslimarabieren en Palestijnen, blijven dit een Apartheidsmuur noemen ook al is dit benaming historisch een flagrante misser.

Feit is dat sinds het optrekken van de muur, het aantal aanslagen en in het bijzonder de zelfmoordaanslagen door moslimarabieren op onschuldige Israëli’s de afgelopen jaren zo drastisch gedaald is, maar dat anderzijds de moordlust van moslimarabieren om tijdens hun leven zoveel mogelijk Joden om te brengen wellicht nog nooit zo groot is geweest als in deze tijd, dat de Veiligheidsmuur wellicht nog een heel lang leven beschoren is.

In een interview met de krant Al-Sharq van Qatar van 23 maart 2008, klaagde de Palestijnse Islamitische Jihad leider Ramadan Abdallah Shalah dat de scheidingsmuur “het vermogen van de weerstand om tot diep binnen [het Israëlisch grondgebied] te dringen om zelfmoordaanslagen uit te voeren werd beperkt, maar dat de weerstand zich niet heeft overgegeven of hulpeloos is geworden, en op zoek is naar andere manieren om het hoofd te bieden aan de eisen van elke fase van de intifada.”

Zie ook op deze blog: Waarom de ene muur de andere niet is (Veiligheidsmuur van Israël) van 7 maart 2009 en Graftombe van Rachel (Bethlehem) politiek hangijzer in de geschiedenis van de Joodse staat van 5 maart 2009.

muur1

3 gedachtes over “Veiligheidsmuur of Apartheidsmuur? [satire]

 1. Deze afscheiding is een walgelijk ding!
  Dit hoort niet thuis in het Land van Israël.
  Echter, er zijn personen die er voor hebben gezorgd, dat dit onding er moet zijn.
  Tot op heden en getuige de uitspraken v/d diverse jihad leiders, bestaat er geen andere oplossing.
  Be strong Israël.
  Shalom.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.