Twee-statenoplossing: dekmantel voor etnische zuivering van Joden van de Westbank? [satire]

drybones

shullogo: “The ‘simple question’ asked in the cartoon is, I think, the key to understanding that the “two-state” solution is simply a cover for ethnically cleansing Judea and Samaria of its Jewish population. So why is the “population transfer” in the top panel acceptable and the “expulsion” in the bottom panel unthinkable? Hmmm? Your thoughts?”

Dry Bones vraagt zich in deze cartoon af of de twee-statenoplossing niet een dekmantel is voor een etnische zuivering van de Joden in Judea en Samaria (Westelijke Jordaanoever). In de cartoon wordt de vraag gesteld dat, als de Joden hun steden en dorpen op de Westelijke Jordaanoever moeten verlaten, betekent dit dat automatisch de 1,2 miljoen Arabieren in Israël hun steden en gemeenten aldaar ook moeten verlaten en zich moeten vestigen op de Westelijke Jordaanoever? Een doordenkertje.

5 gedachtes over “Twee-statenoplossing: dekmantel voor etnische zuivering van Joden van de Westbank? [satire]

  1. Er zijn mensen die juist beweren dat om die reden de tweestatenoplossing de Israëlische regering heeeeel goed uitkomt en dat het geen Palestijns, maar een Israëlisch opzetje was om dit zo te regelen.

    Als je hoort wat de kersverse Israëlische minister Liebermann allemaal zegt over het “uitzetten van Arabieren” – krijg ik het nare vermoeden dat Dry Bones de waarheid 180 graden heeft verdraaid…

    Like

  2. Nooit vergeten dat Israël een democratie is, waar zelfs radicale Israëlische arabieren in de Knesset zetelen. Zelfs de meer radicale Liebermann heeft zich te houden aan de democratische besluitvorming. Overigens is deze topic weer achterhaald want Netanjahoe heeft gisteren voor het eerst het recht op een Palestijnse staat erkend, zij het wel onder strenge (veiligheids-) voorwaarden. Niet dat iemand ooit verwachten zal dat Hamas haar doel, om de Israëlische staat met geweld te vernietigen, ooit zal opgeven.

    Like

Reacties zijn gesloten.