Israël houdt grootste nationale rampenoefening ooit

Duck and Cover

Op 31 mei 2009 is in Israël “Turning Point 3″ ingezet, de grootste militaire oefening uit de Israëlische geschiedenis ooit. De oefening zal vijf dagen duren. Ook de burgerbevolking wordt hierin betrokken om deze voor te bereiden op de mogelijkheid van een nieuwe oorlog waarbij het zeer goed mogelijk is dat dit keer het volledige land een strijd front zal worden.

turningVorige week, hield de Israëlische luchtmacht al een driedaagse oefening tegen mogelijke raket- en lucht aanvallen door arabische buurlanden. Zij gaf daarmee een duidelijke waarschuwing aan vijandelijke landen als Syrië en Iran af. In een interview met Haaretz, verklaarde Kolonel Hilik Sofer: “Wij moeten voor de werkelijkheid trainen waarbij, tijdens een oorlog, de raketten zonder waarschuwing op elk deel van het land kunnen vallen.”

Het doel van de nationale training is om de bevolking te transformeren en te activeren. Wij willen dat de bevolking gaat begrijpen dat een oorlog morgen al zou kunnen plaatsvinden. De nationale oefening zal een volle week in beslag nemen waarbij er wordt uit gegaan van verschillende scenario’s zoals, raket beschietingen met conventionele en niet-conventionele koppen die door Hezbollah, Syrië of Hamas zouden kunnen worden afgevuurd.

Sofer benadrukte dat in oorlogstijd burgers vaak op zich zelf zijn aangewezen. Het is daarbij niet gebruikelijk dat het Ministerie van Defensie massa evacuaties van burgers uitvoert, zelfs niet in gebieden die aan het grondgebied van Hezbollah en Hamas grenzen.

Bronnen: Joods Actueel: Foto’s: oorlogsoefening in Israël van 3 juni 2009; The End of Time: ‘Iran kan Israël voor altijd stoppen’ van 26 mei 2009; Ynet News: Nationwide Home Front drill hits snags van 2 juni 2009; Teapacks: Israël bereidt zich voor op de grootste militaire oefening ooit van 26 mei 2009; Muqata Blog: Israel’s Nationwide Rocket Drill van 2 juni 2009

Een gedachte over “Israël houdt grootste nationale rampenoefening ooit

Reacties zijn gesloten.