Joodse ‘voorposten’ op de Westbank onder de sloophamer

Volgens de Amerikaanse president Barack Obama vormde onderstaande houten keet een ‘permanente bedreiging voor de wereldvrede‘, en werd deze Joodse voorpost deze week platgewalst. Komt er nu vrede of was het weer een ‘disproportionele’ streek van de president? 😦

outpost

Opkomst en ondergang van de Joodse Voorpost Hilltop 18 (Mitzpe Avichai)

Voorpost vernietigd
Voorpost vernietigd

Joodse kolonisten die voorposten of buitenposten (outposts) optrekken op de Westelijke Jordaanoever en elders, krijgen het de laatste dagen weer hard te verduren. Onder druk van Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton, heeft de Israëlische minister van Defensie de Grenspolitie de opdracht gegeven om een aantal van deze voorposten af te breken.

Foto’s hierboven en onder, zijn die van de Joodse Voorpost Hilltop 18 (Mitzpe Avichai), voor en nadat die in de nacht van 26 op 27 mei 2009 werd afgebroken, omdat die volgens Barack Obama een ‘bedreiging vormt voor de wereldvrede’. Premier Netanjahoe zal de bestaande nederzettingen niet ontmantelen maar nieuwe kolonisten zijn alvast gewaarschuwd.

Bronnen: Muqata Blog: Netanyahu Bows to Obama’s Decree van 27 mei 2009; Haaretz.com: Israel rebuffs U.S. call for total settlement freeze door Barak Ravid van 28 mei 2009 en The Jerusalem Post: Two outposts evacuated near Kiryat Arba van 27 mei 2009

Een gedachte over “Joodse ‘voorposten’ op de Westbank onder de sloophamer

Reacties zijn gesloten.