Borat: ‘De Joden hebben de dinosaurussen uitgeroeid’

boratDe overeenkomst tussen de fictieve Kazachse antisemiet Borat en de daadwerkelijke Arabische antisemiet in het 2de deel van het filmpje zijn verbijsterend. Ze dragen zelfs het zelfde grijze colbertje! Borat is dan in ieder geval nog grappig en zegt dat ‘de Joden achter elke oorlog zitten’ en dat ‘uit een onderzoek is gebleken dat de Joden de dinosaurussen hebben uitgeroeid.’

Een stuk minder grappig is het om te zien dat dezelfde belachelijke denkbeelden in het laatste deel van het filmpje daadwerkelijk door de Arabische media worden verspreid. De vergelijking tussen Borat met de Saoedi-Arabische reporter op Iqra-TV van 26 september 2004 wordt wel erg grimmig. Onder de reportagetitel ‘Iqra-TV onderzoekt het openbaar gedrag jegens de Joden’ wordt elke antisemitische cliché weer uit de kast gehaald.. [met dank aan Teapacks]

Borat Sagdiyev is een fictieve Kazachse journalist, die wordt neergezet door de Britse komiek Sacha Baron Cohen (° 30 juli 1972), ook bekend van het fictieve personage Ali G. In de televisieserie Da Ali G Show ging Borat op stap om mensen te interviewen. Iedereen dacht dat hij echt een Kazachse journalist was. In de uiterst succesvolle film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan speelt Borat het hoofdpersonage. Zie ook de unoffical homepage van Borat en Borat Sagdiyev op Wikipedia.nl

Een gedachte over “Borat: ‘De Joden hebben de dinosaurussen uitgeroeid’

Reacties zijn gesloten.