Palestijnse Opperrechter Tamimi tegen Paus Benedictus XVI: ‘Laten we samen de Joden doden!’

Sheik Tamimi (L) tegen de Paus: Laat ons samen de Joden doden
Sheik Tayseer Rajab Tamimi (L) tegen Paus Benedictus XVI: ‘Laten we samen de Joden doden’

Het is jammer dat de Islamitische Opper-rechter Tayseer Rajab Tamimi, van de Palestijnse Autoriteit, zal bekritiseerd worden voor onbeleefd gedrag eerder dan voor het aanzetten tot genocide. En de ganse politieke context van Tamimi’s uitspraken zal eveneens onopgemerkt blijven: hij is een afgevaardigde van de Palestijnse Autoriteit. Wanneer hij vraagt dat Israël wordt weggevaagd, of hij nu in eigen naam spreekt of voor zijn bazen, ze hadden hem moeten ontslaan. Natuurlijk doen ze dat niet want hij spreekt voor het grootste deel [van het Palestijnse volk].

Ramallah, 13 januari 2009: Protestanten bezoeken Sjeik Tamini (midden)
Ramallah, 13 januari 2009: Amerikaanse Protestanten bezoeken Sjeik Tayseer Rajeb Tamimi (midden)

Het Syrische regime was zelfs nog openlijker antisemitisch tijdens de reis van de Paus aan het Midden-Oosten, en probeerde de Christelijke Jodenhaat openlijk nog wat aan te wakkeren. Zelfs de Syrische president had, tijdens een vorig pauselijk bezoek in 2001, tegen de Paus gezegd: “De Joden hebben geprobeerd de beginselen van alle religies te doden op dezelfde wijze dat zij Jezus Christus hebben verraden en… geprobeerd hebben de profeet Mohammed te verraden en te doden.

Tijdens het afgelopen bezoek aan Jeruzalem stapte Tamimi onuitgenodigd het podium op, net op het ogenblik dat Paus Benedictus XVI sprak over de noodzaak van een interreligieuze dialoog te Jeruzalem. Hij riep Moslims en Christenen zich te verenigen tegen de Israëli’s, want die plegen massamoord op de Palestijnen en willen van hen vluchtelingen maken. Natuurlijk is zijn doel massamoord te plegen op alle Joodse Israëli’s en van hen vluchtelingen te maken.

Het strekt hem tot eer dat de Paus van het podium weg stapte en zijn kantoor deelde mee dat de toespraak van Tamimi vooraf niet goedgekeurd was als onderdeel van de bijeenkomst en het tegenovergestelde is van wat de interreligieuze dialoog moet worden. Goed voor de Paus en zijn stafmedewerkers. Maar misschien was het toch een goede zaak dat Tamini het platform van het pontificaat even overnam. Zo gaf hij immers een voorsmaakje van de aard van de dialoog die kan verwacht worden van de radicale islamisten en de échte standpunten die worden ingenomen door het Palestijnse leiderschap, de PA inbegrepen.

Paus sprak over interreligieuze dialoog, eh... met wie?
Paus sprak over interreligieuze dialoog, eh... met wie?

Wat we wel weten is dat enkele dagen voor zijn scheldkanonnade tegen de Paus, Tamimi zijn beslissing bevestigde dat iedereen die grond verkocht aan de Joden – als agent of als tussenpersoon – hij een daad van hoogverraad pleegde en daarvoor de doodstraf kon krijgen. Tot op vandaag was Tamimi ’s meest opgemerkte verschijning in het verleden toen hij als Islamitisch rechter in Hebron in 1980 tijdelijk door Israël werd uitgezet, op de dag dat terroristen zes Joodse studenten in theologie in die stad hadden vermoord.

Zijn vrouw en twee van de andere gedeporteerden vochten hun zaak aan voor een Israëlische rechtbank. De uitspraak was in het voordeel van de andere twee, maar niet voor Tamimi omdat er een sterke zaak was van gemaakt over zijn aanzet tot geweld. Benjamin Ben-Eliezer, op dat ogenblik een militair ambtenaar op de Westelijke Jordaanoever, zei dit over Tamimi: “Als we hen niet hadden gedeporteerd, was het hele gebied in chaos veranderd. De kolonisten zouden op de moorden hebben gereageerd en de Arabische bevolking zou terug gereageerd hebben. Met regelrechte absolute anarchie als gevolg. Sheik Tamimni is de ergste agitator van zijn soort…

Los Angeles, 16 mei 2008. Sheik Tamimi op de Al-Awada Convention
Los Angeles, 16 mei 2008. Sheik Tamimi op de Al-Awada Convention

In mei 2008, lang nadat hij was teruggekeerd naar de Westelijke Jordaanoever, was Tamimi eregast op een Palestijnse bijeenkomst in Los Angeles (afbeelding rechts). Terwijl hij in Californië was, gaf hij een religieus decreet uit zeggende dat het Palestijnse ‘Recht op Terugkeer’ het fundamentele recht was van alle Palestijnen en moet uitgevoerd worden. Er kan geen vredesakkoord zijn zonder dat recht. Maar natuurlijk is de vraag gesteld aan Israël, om in te stemmen met twee miljoen of meer Palestijnen op haar grondgebied, een die enkel leiden zou tot massaal bloedvergieten en de ontbinding van Israël ‘in een haard van vuur en terreur’. En dat is precies wat Tamimi wil. Maar als er geen ‘Recht op Terugkeer’ akkoord wordt afgesloten, zullen Tamimi en de rest van de PA de vrede verwerpen en zal Israël haar bestaansrecht verspelen.

Omtrent de twee-statenoplossing. Natuurlijk heeft Tamimi het volste recht, om te protesteren tegen de Israëlische acties en de oprichting van een nationaal thuisland voor zijn volk, te ondersteunen. Maar daar draait het helemaal niet om. Want als mensen zoals Tamimi en andere PA leiders écht een Palestijnse staat zouden willen naast Israël, konden zij die hebben en zelfs opmerkelijk snel [hebben]. Maar omdat ze die niet willen, wordt elke [andere] oplossing al decennia onmogelijk gemaakt.

Ten slotte zijn Tamimi ‘s sociale opvattingen in overeenstemming zijn met het islamitische mainstream denken, maar Westerlingen zouden zich daar beter van bewust moeten worden. Zo stelt hij [in de MEMRI vertaling]: “Ik zeg tot diegenen die vragen naar gelijkheid en zeuren over de rechten van de vrouw dat, door de polygamie toe te staan, de Islam de menselijkheid en de emoties van de vrouw beschermt, haar recht om te huwen verzekert en aldus eer en respect oogst, eerder dan een professionele minnares te worden, zonder rechten en van wie de kinderen op een berg vuilnis belanden.

kill1In ieder geval, geeft Tamimi een getrouw beeld van de standpunten van de Palestijnse leiders inzake politieke zaken, zij het minder in zijn meer zuiver religieuze uitspraken. Maar ze verkozen hem, bevorderden hem en hielden hem. Dus laten we allemaal luisteren naar de woorden van Tamimi. Het probleem is niet zijn brutaliteit maar zijn onverzadigbaar extremisme en dat is niet marginaal maar de hoofdstroom. Ook veroorzaakte de groet van de paus aan het Midden-Oosten een golf van antisemitisch materiaal in de Syrische staatsmedia. De Syriërs en Iraniërs produceren een constante stroom van dergelijke [antisemitische] programma ’s die in het Westen maar weinig gekend zijn. De versies van deze week echter, zijn geschreven om speciaal in te spelen op het christelijke antisemitisme.

Een artikel legt uit: “Het geluid van de kerk [klokken] in ons Arabische vaderland kondigt aan dat Jezus – die zij verwondden en aan wiens eerzame, bloedende wonden zij zogen – hen nog meer deed verlangen naar bloed… en naar het zaaien van dood en vernietiging in de hele islamitische en de christelijke wereld, omdat er een staat van bloedwraak heerst tussen hen en de gehele de mensheid.” En hij vervolgt: “Misschien dat op een dag de wereld zal ontwaken en beseffen dat deze zionistische elementen als bloedzuigers die hangen boven de volkeren, hun bloed uitzuigen en hun rijkdommen opvreten.” [in MEMRI vertaling.]

Ja, ik geloof dat we dit al eerder gezien hebben, meer in het bijzonder in ons levend geheugen gepromoot door een bepaald regime in Duitsland tussen 1933 en 1945. Maar er mag geen twijfel over bestaan: voor de vele machtige islamitische is de genocide op de Joden, het fundament van een moslim-christen dialoog. Misschien dat op een dag de wereld zal ontwaken en beseffen dat deze radicale Islamisten en extreme nationalistische Arabische regimes en bewegingen, oorlogszuchtige veroveraars zijn van wie de nederlaag de belangrijkste uitdaging is van onze tijd.

Bronnen: The Rubin Report: Islamic cleric to the Pope: Let’s Unite and kill the Jews together! van 12 mei 2009, vertaald door Brabosh; lees ook: IMEMC: Israel angered by statements of Sheikh Tamimi in front of the Pope van 12 mei 2009; ELCA: North American Lutheran Bishops Meet Key Muslim Leader, Discuss Peace van 15 januari 2009; Belief.net: The Pope, Yad Vashem, and Sheikh al-Tamimi van 12 mei 2009; Militant Islam Monitoring.org: Al – Awda convention in LA to feature radical Hamas cleric Tayseer al- Tamimi van 11 mei 2008

Een gedachte over “Palestijnse Opperrechter Tamimi tegen Paus Benedictus XVI: ‘Laten we samen de Joden doden!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.