Tientallen homo’s op gruwelijke wijze mishandeld en vermoord in Irak

homoirak3In Irak werden door moslimfundi ’s enkele tientallen soennietische en sjiietische moslims op gruwelijke wijze vermoord. Hun billen werden eerst aan elkaar vastgelijmd, waarna ze een laxeermiddel kregen toegediend… Een mensenrechtenorganisatie die zich focust op de rechten van holebi’s maakte dit bekend. Amnesty International bevestigt het gruwelverhaal en schrijft dat sinds afgelopen decembermaand zeker 60 homoseksuelen werden vermoord. Intussen is vrijwel zeker dat 63 homoseksuele mannen op gruwelijke wijze werden mishandeld en wellicht de meesten werden vermoord.

Bedreigingen tegenover families die een homoseksueel in hun gezin hadden zijn al jaren aan de gang. Een VN-mensenrechtenrapport uit 2006 heeft vele gevallen gedocumenteerd van gewelddadige aanvallen op homo’s in Irak. Nog volgens eerdere rapporten heeft een groep gekend als Ahl al-Haq (De Rechtvaardigen) homoseksuelen bedreigd in de sloppenwijk Sadr City van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Zij publiceerden een lijst met 10 namen van homo’s en schreven eronder: “Wij zullen jullie doden, zondaars!” De lijken van drie homoseksuele mannen werden kort daarna aangetroffen.

Ayatollah Ali al-Sistani: “Doodt een homo voor Allah !”

homoirak1Mensenrechtenactivist Yina Mohammad vertelde aan Alarabiya.net dat “Een anti-homogroepering een lijm gebruikte die zo sterk is dat die alleen operatief van de huid kan worden verwijderd“. Geschokt voegde hij eraan toe dat “Nadat de billen aan elkaar zijn vastgeplakt, de slachtoffers laxeermiddel krijgen toegediend. Omdat ze hun behoefte niet kunnen doen, leidt die marteling soms zelfs tot de dood. Tot nu toe zijn 63 mensen op die manier gemarteld“, aldus Yina Mohammad. De organisatie Iraqi LGBT die in Irak opkomt voor de rechten van homoseksuelen en lesbiennes heeft de gruwelijke martelpraktijken bevestigd.

Volgens Iraqi LBT werden sommige slachtoffers die de marteling overleefden, zelfs geweigerd in een ziekenhuis. De uiterst pijnlijke marteling werd gefilmd via mobilofoons doorheen heel Irak verspreid. “De anti-homocampagne ging drie weken geleden van start, nadat moslimextremisten met fatwa’s opriepen tot het afmaken van homo’s“, zegt Mohammad. Die wijt de toename van het aantal homoseksuelen overigens aan het groeiende conservatisme, die het omgaan met het andere geslacht alsmaar moeilijker maken in Irak. Zo riep de sjiietische leider Ayatollah Ali al-Sistani in het voorjaar een fatwa uit over de homoseksuele gemeenschap van Bagdad: “Doodt een homo voor Allah!”

Bronnen: Mideast Youth: Kill the Iraqi gays? van 6 mei 2009; Safe Delicious Pork: They kill people like us,’ says gay Iraqi van 4 mei 2009; Het Laatste Nieuws: 63 homo’s op gruwelijke wijze mishandeld in Irak van 27 april 2009; GayandRight: Gays are tortured and then killed in Iraq…. van 20 april 2009; Alarabya.net: Iraqi militias use brutal torture against gays van 25 april 2009; Lord of the Mideast: Iraq: Ayatollah Sistani says death to gays van 16 maart 2006; Aliennews: THE ‘MODERATE’ van 1 november 2006

2 gedachtes over “Tientallen homo’s op gruwelijke wijze mishandeld en vermoord in Irak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.