Tsjechische republiek trekt zich volledig terug uit de Durban Review Conference

Zuzana Opletalová
Zuzana Opletalová

Mevr. Zuzana Opletalová, de woordvoerster van het Tsjechische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat de Tsjechische republiek zich volledig terugtrekt uit de Durban Review Conference (Durban II). Hiermee maakt Tsjechië haar misnoegen kenbaar naar aanleiding van de antisemitische haatrede die gisteren werd uitgesproken door de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, waarin hij Israël beschreef als een land dat bestuurd wordt door een ‘racistische’ regering. Over een ‘racistische’ geïnspireerde vernietigingsdrang gesproken: dit wordt dan gezegd door iemand die bij herhaling heeft aangekondigd om het Joodse volk (op basis van oorsprong en ras dus) en zijn legitieme staat Israël [in Iran enkel bekend als de ‘Zionistische entiteit’]  compleet van de kaart te vegen.

Mevr. Opletalová: “Zoals ook het geval is met een aantal van onze democratische partners – of zij nu lid zijn van de Europese Unie of niet – kunnen wij onze aanwezigheid op deze conferentie niet langer verantwoorden op gevaar af aldus de compleet onaanvaardbare aanvallen op Israël te legitimeren, die niets anders zijn dan een herhaling van toestanden zoals tijdens de voorgaande conferentie in 2001, die zoals bekend een erg negatief impact hadden.” De overige 22 landen (op 27 lidstaten) van de Europese Unie die in Genève deelnemen aan de conferentie inclusief ons land[!], hebben beslist om te blijven, ondanks de uitspraken van de Iraanse president, waar dus blijkbaar niet iedereen even zwaar aan tilt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.