Braziliaanse Aartsbisschop: ‘De Joden controleren de wereldmedia’

Aartsbisschop Grings
Aartsbisschop Daedeus Grings

Aartsbisschop Daedeus Grings:

Er stierven tijdens de Holocaust meer katholieken dan Joden, maar dit is algemeen weinig bekend omdat de Joden de wereldmedia controleren.

Het is haast niet te geloven wat voor antisemitische onzin deze Roomse-katholieke Aartsbisschop hier weer uitkraamt. Wat is dat toch met die katholieke leiders tegenwoordig? De Anti-Defamation League (ADL) heeft de uitspraken van de Braziliaanse Aartsbisschop veroordeeld die hij maakte in een interview met een magazine waarin hij suggereerde dat er meer katholieken zijn omgekomen tijdens de Holocaust dan Joden, maar dat dit verzwegen wordt omdat de Joden de wereldpropaganda controleren. In 2003 argumenteerde Grings nog dat volgens hem er maar 1 miljoen Joden omkwamen in de Holocaust. Maar vorige week herriep hij deze verklaring in een interview met The Associated Press, zeggende dat “het voor de hand ligt dat er zes miljoen Joden werden gedood.”

In januari verklaarde de Italiaanse priester Floriano Abrahamowicz in een krantenartikel “Ik weet dat de gaskamers hebben bestaan die dienden voor het desinfecteren maar ik ben er niet van overtuigd dat er mensen werden in vermoord.” In de nasleep van de zaak van Bisschop Richard Williamson die verklaarde dat er geen Joden werden vermoord in gaskamers tijdens de holocaust, staat er blijkbaar geen rem meer op dit soort negationistische erupties. Vooral het feit dat Williamson tot nog toe door het Vaticaan niet werd gesanctioneerd, werkt dit soort katholieke uitspraken in de hand.

Abraham H. Foxman: “We hebben er vorige maand nog voor gewaarschuwd dat elke dag die voorbij gaat zonder dat Bisschop Williamson voor zijn Holocaustontkenning ernstig op de vingers wordt getikt, dit een vrijgeleide betekent voor andere katholieke leiders om soortgelijke uitspraken de wereld in te sturen. Nu hebben we weer een andere kerkelijke leider die de Holocaust ontkent. Het wordt tijd dat de Rooms-katholieke Kerk streng en publiek gaat optreden tegen deze holocaustontkenners. Het is in het bijzonder erg belangrijk dat Paus Benedictus zélf erg duidelijk maakt dat de Holocaust ontkennen zware gevolgen kan hebben voor de kerkelijke dienaars.

In Brazilië leven ongeveer 150.000 Joden op een overwegend Rooms-katholieke bevolking van 191 miljoen mensen? Ongeveer 12.000 Joden wonen Rio Grande do Sul waar de Aartsbisschop zijn woonplaats heeft.

Bronnen: AP: Brazilian bishop criticized for Holocaust remarks en Jerusalem Post: ADL slams archbishop who said more Catholics than Jews died in Holocaust

2 gedachtes over “Braziliaanse Aartsbisschop: ‘De Joden controleren de wereldmedia’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.