Middeleeuwse waanzin: zweepslagen voor 17-jarig meisje door de Taliban [video]

Waarschuwing: Niet voor gevoelige zielen. Deze video bevat schokkende beelden.

Matta, begin maart 2009. Dit 17-jarig Pakistaans meisje, Chaand genoemd en in het dorpje Matta in de Swat vallei woont, zowat 150 kilometer van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, wordt hier publiek gestraft met 34 slagen met de zweep door militanten van de Taliban. Haar misdaad? Ze zou naar een andere man hebben gekeken die niet haar echtgenoot was. Muslim Khan, de woordvoerder van de Taliban bekende aan The Guardian dat hij verantwoordelijk was voor het afranselen van het meisje omdat zij zonder toelating haar ouderlijk huis had verlaten.

Andere bronnen spreken dat weer tegen en zeggen dat de Talibancommandant wraak nam voor het feit dat het meisje eerder een huwelijksaanzoek van hem had afgewezen. Het ‘vonnis’ werd uitgevoerd in Pakistan, nauwelijks tien dagen nadat de sharia recent opnieuw werd ingevoerd in de districten Malakhand en Kohistan aan de noord-westelijke provinciegrenzen van Pakistan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.