Vandaag 30 maart oprichting Iran Comité (mensenrechten) in Den Haag

Vandaag 30 maart oprichting Iran Comité (mensenrechten) in Den Haag

iran12

Vandaag maandag 30 maart om 14:00 uur in Den Haag zal het Iran Comité zich aan de buitenwereld presenteren. Een comité van vertegenwoordigers uit de Iraanse, christelijke, Koerdische, Joodse en homogemeenschap, die samen met (oud) politici de handen ineen hebben geslagen.

Tijdens deze presentatie zullen experts en ervaringsdeskundigen uit binnen en buitenland hun licht laten schijnen over de situatie in Iran. Tevens zal het comité het manifest presenteren en de plannen voor de komende periode uiteenzetten. Meer informatie op de gloednieuwe website van het Iran Comité.

De presentatie begint om 14:00. De sprekers zijn:

Bram Peper zal als voorzitter het comité presenteren en de doelstellingen van het comité uiteen zetten. Peper is oud-burgemeester van Rotterdam en oud-minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

pers

Afshin Ellian is rechtsgeleerde, filosoof en dichter afkomstig uit Iran. Ellian schrijft in tal van media als ervaringsdeskundige over het totalitaire Islamitische regime in Iran. Ellian heeft columns in het NRC Handelsblad en Elsevier. Als wetenschapper is hij verbonden aan de Universiteit van Leiden.

Amir Taheri maakte de revolutie in Iran mee als hoofdredacteur van de grootste krant van Iran, Kayhan. In 1979 is hij gevlucht en is momenteel woonachtig in Londen. Hij is een veel gevraagd analist voor grote televisie stations in de V.S. en Europa. Taheri schrijft columns en artikelen voor o.a. The New York Times, The Wall Street Journal en der Spiegel. Taheri heeft pas een boek gepubliceerd genaamd: ‘The Persian Night’ over Iran na de Islamitische revolutie (afb. links).

Farshad Kholghi is een Deense acteur, comedian en politiek vluchteling afkomstig uit Iran. In 1984 moest hij, samen met zijn Ba’hai familie, uit Iran vluchten. Sindsdien heeft hij zich in Denemarken ingezet om de mensen te wijzen op de aard van het Iraanse regime. Kholghi schrijft voor de Deense kranten “MetroXpress en “Berlingske Tidende” en heeft het boek gepubliceerd: ‘The world is one country’.

Datum: Maandag, 30 maart

Tijd: 14:00 – 15:30

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort – Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

Aanmelden: email: info@irancomite.nl

Oproep: Demonstreer mee tegen het Iraanse regime!

iran13

Woensdag, 1 april is het precies 30 jaar geleden dat ayatollah Khomeini de Islamitische republiek Iran uitriep. Sindsdien vormt het Moellah regime een bedreiging voor zowel de eigen burgers als voor de veiligheid in de regio en ver daar buiten. Vrouwen worden gestenigd op verdenking van overspel. Politieke tegenstanders worden opgepakt en homoseksuelen worden zonder pardon opgehangen. Bekijk hier de video over vrouwenonderdrukking, vervolging van homoseksuelen en gebruikelijke rechtspraak in Iran en over de nucleaire aspiraties van het land.

De President Ahmedinejad van Iran noemt de Holocaust een mythe, en dreigt openlijk Israël ‘van de kaart te vegen’. Iran komt steeds dichterbij het bezit van een atoomwapen waarmee ze hun dreigement daadwerkelijk kunnen waarmaken. Daarmee is Iran verreweg de grootste bedreiging voor de veiligheid van de staat Israel!

Om aandacht te vragen voor de mensenrechtenschendingen en de nucleaire ambities van het Iraanse regime is er een Iran Comité opgericht. In dit comité zitten, naast ondergetekende, vertegenwoordigers van de Iraanse, homo, christelijke en Koerdische gemeenschap en (oud) politici. Het comité staat onder leiding van Bram Peper (oud minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en oud Burgemeester van Rotterdam).

Op woensdag 1 April tussen 17:00 en 18:00 zal er gedemonstreerd worden voor de Iraanse Ambassade (Duinweg 20) in Den Haag (zie poster). Tijdens deze demonstratie zullen we de Nederlandse regering oproepen om meer economische en diplomatieke druk op Iran uit te oefenen. Om 15:15 zal er vanaf station Amsterdam Zuid WTC een bus vertrekken naar Den Haag (parkeervak P15). U kunt zich voor de bus opgeven door een e-mail te sturen naar info@irancomite.nl. Omdat het Moellah regime precies 30 jaar aan de macht is en er in Den Haag een Afghanistan top plaats vindt waar ook een Iraanse delegatie aanwezig is, is dit het uitgelezen moment om een sterk geluid te laten horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.