De film van de moord op Mohammed al-Dura was een vervalsing

Wim Kortenoeven: “Journalistiek is big business. Conflicten verkopen, vrede is geen nieuws en de beoogde journalistieke objectiviteit wordt voortdurend door allerlei zakelijke en operationele belangen in gevaar gebracht. Zo is er de verleiding om in gevaarlijke gebieden gebruik te maken van de diensten van de plaatselijke autoriteiten (en dat kunnen ook terreurorganisaties zijn) en/of daarmee geassocieerde `journalisten’. Een in 2002, door de Dick Scherpenzeel Stichting uitgevoerd onderzoek wees uit dat de meeste `internationale’ fotografen in de Palestijns-Arabische gebieden Palestijnse Arabieren zijn, en dat dat feit- hoe evident- navenante invloed heeft op de beeldvorming in de media en in het vervolg daarvan de grote invloed op de publieke opinie over het Palestijnse aspect van het Arabisch-Israëlisch conflict.”

Tunesische postzegel met al-Dura
Tunesische postzegel met al-Dura

De zaak van de ‘martelaarsdood’ van de 12-jarige Mohammed al-Dura

“Dat deed bijvoorbeeld de Franse tv, toen die gebruik maakte van de Palestijns-Arabische cameraman Zalal abu-Rahma, die op 30 september 2000, vlak na het ontbranden van de zogenaamde `tweede intifada’, het sterven van de twaalf-jaar oude Arabische Mohammed al-Dura filmde (afbeelding hieronder).

Israëlische soldaten kregen de schuld van Al-Dura’s dood, maar later onderzoek heeft uitgewezen dat de jongen vanuit een positie achter de cameraman door een Arabische schutter werd doodgeschoten en dat zowel de moord als de tv-opname daarvan met voorbedachte rade moeten zijn uitgevoerd, om Israël te kunnen demoniseren. Bekijk hier de video: The Al-Dura Verdict. De Al Dura vervalsing: 21 mei 2008 Sensationele Overwinning in Parijs; Het Vonnis: Philippe Karsenty is ‘niet schuldig!’; France-2 ’s Al-Dura film “in scene gezet”

Dat lukte uitstekend. Mohammed al-Dura werd een van de belangrijkste Palestijns-Arabische `iconen’ van de zogenaamde `Al-Aksa intifada’, een `martelaar’ die het onweerlegbare bewijs leverde voor de oude antisemitische beschuldiging dat Joden gewetenloze kindermoordenaars zijn.”

“Don’t shoot”, Jamal shouts to Israeli troops

(“Niet schieten,” roept Jamal [vader van al-Dura] naar de Israëlische [??] soldaten)

durrah

“De zogenaamde ‘martelaarsdood‘ van Mohammed al-Dura werd op de meest uiteenlopende manieren gebruikt voor anti-Israëlische propaganda en demonisering, met name van Ariel Sharon. In deze cartoon (afbeelding hieronder), die in het voorjaar van 2004 op het internet circuleerde, wordt Sharon als Al-Dura’s moordenaar afgebeeld. In september 2000 droeg hij echter (nog) geen enkele regeringsverantwoordelijkheid. Het beeld van de dode Mohammed en zijn gewonde vader werd op honderdduizenden T-shirts en vlaggen afgedrukt en het kreeg een plaats op talloze internetsites, waaronder die van de Arabische Liga.

sharon

Als instrument voor de beeldvorming van Israël in de in september 2000 door Arafat begonnen geweldsgolf, is Al-Dura van enorm belang geweest, maar ook als voorbeeld voor de Palestijns Arabische jeugd. In een groot aantal malen door de televisie van de Palestijnse Autoriteit uitgezonden propagandafilmpje roept Mohammed al-Dura zijn leeftijdsgenoten vanuit het paradijs op hem na te volgen en de martelaarsdood te kiezen.”

Tekstbron: Wim Kortenoeven in De Kern van de Zaak

Video: Al Dura – What Really Happened?

Video: Muhamad Al-Dura was not killed


2 gedachtes over “De film van de moord op Mohammed al-Dura was een vervalsing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.