Ontdek de mensenrechten in de moslimstaten van het M-O met Wafa Sultan [video]

wafa11

«Ik heb besloten om de islam te bekampen. Opgelet, u hoort het goed: dè islam bekampen. Niet de politieke Islam, niet de militante islam, niet de radicale islam, niet het wahabisme, maar de islam in zijn geheel.

Ik geloof oprecht dat het Westen al deze termen heeft uitgevonden om te voldoen aan de politieke correctheid. In Syrië waar ik ben geboren en getogen, spreekt men enkel van ‘dè islam’. De islam werd altijd verkeerd begrepen, het probleem is de islam zèlf.»

Aan het woord is Wafa Sultan (Banias, Syrië, ca. 1959), een Amerikaanse psychiater van Syrische afkomst die in Los Angeles leeft en de relatie tussen de religies becommentarieert. Ze gaat hierbij uit van haar vaststelling dat, in tegenstelling tot andere religies zoals het Christendom, het Jodendom, het Hindoeïsme of het Boeddhisme, de voornaamste bron van religieus geweld voortspruit uit de Islam. Wafa Sultan en haar man David Sultan emigreerden in 1989 naar de Verenigde Staten en zijn beiden genaturaliseerde Amerikaanse staatsburgers.

Sinds een uitzending op 21 februari 2006 voor de tv-zender Al Jazeera, heeft Wafa Sultan zich opvallend in het wereldnieuws gewerkt. Zij heeft een serie opmerkingen gemaakt over de islam die er niet om liegen. In het interview dat al meer dan een miljoen keer is bekeken op internet fulmineert zij tegen ‘het barbaarse en primitieve karakter van de huidige moslimsamenleving’. Klik voor het zien van de uitzending: the Middle East Media Research Institute

"Islam is een vredelievende religie. Gezien? Er is niemand die me tegenspreekt"
"Islam is een vredelievende religie. Gezien? Niemand die me tegenspreekt!"

Over de huidige kloof tussen het Westen en de Arabische wereld zegt ze: “De botsing die we waarnemen in de wereld is niet een ‘clash of civilisations’; het is een botsing tussen tegengestelden, tussen twee tijdperken. Een botsing tussen een mentaliteit die in de Middeleeuwen thuishoort en een andere mentaliteit, die thuishoort in de 21e eeuw.” Daarnaast zegt zij dat de moslims wel eens een voorbeeld mogen nemen aan het Joodse volk. Wafa Sultan zegt te streven naar verandering van mentaliteit van haar volk en hoopt daarmee een nieuwe werkelijkheid binnen de Islamitische wereld tot stand te brengen.

Wafa Sultan is in Syrië geboren en het grote keerpunt in haar leven -met betrekking tot haar Islamitische geloofsovertuiging -kwam in 1979, toen zij een medische opleiding volgde aan de Universiteit van Aleppo in Syrië. Een groep genaamd “The Brotherhood of Islam” beging in die tijd in naam van Allah, bloedige aanslagen op onschuldige Syrische burgers, in een poging de regering van dictator Hafaz al-Assad ten val te brengen. Wafa Sultan was persoonlijk getuige van de brute en laffe moord op de professor van de Universiteit waaraan zij haar onderwijs genoot. Deze professor was een volkomen onschuldig slachtoffer. Bewapende terroristen drongen de klas binnen en doorzeefden de professor met honderden kogels onder het schreeuwen van “Allah is groot”.

Wafa Sultan vertelde dat zij vanaf dat moment was getraumatiseerd voor het leven. Zij verloor al haar geloof in haar god en begon de lering ervan in twijfel te trekken. Zij en haar man besloten Syrië te verlaten en zich in de Verenigde Staten te vestigen. In de jaren die volgden brandde de woede in haar. “Wat bezielt bijvoorbeeld een jonge moslim, die nog een heel leven voor zich heeft, zichzelf op te blazen?“ vroeg zij zich af. Volgens haar worden de moslims de afgelopen 14 eeuwen gegijzeld door het geloof dat aan hen wordt onderwezen. Zij vervolgt: “Mijn volk bevind zich in totale duisternis, hulpeloos verloren. De karavaan der mensheid is hen voorbij getrokken en men is deze uit het oog verloren.” Lees verder: Interview Dr. Wafa Sultan Al Jazeera. Lees ook de visie van Wafa Sultan op het conflict in Gaza: Gaza, ou l’hypocrisie inégalée

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.