MO Magazine, beerput voor antisemieten & anti-Zionisten

mo-logoklein

Updated (zie bericht onderaan)

De laatste maanden loopt het werkelijk uit de hand op het gekende MO Mondiaal Magazine, dat de abonnees van Knack als weekend bijlage toegevoegd krijgen. Ongetwijfeld zal het Gazaconflict een rol hebben gespeeld in de tegenwoordige gehanteerde dialectiek. Tussen de vele ‘wereldauteurs’ afkomstig uit alle werelddelen, zo ook Ria Cabus die Palestina vertegenwoordigd vergezeld door Pieter Stockmans. Je vind er ook vertegenwoordigers voor de Verenigde Staten en Zuid-Afrika, maar opvallend genoeg: geen enkele voor Israël. Dat is geen toevallig wegselecteren. MO kiest dubbeldik pro-Palestina en dat betekent concreet en vanzelfsprekend: anti-Israël. De Arabische landen worden – behalve dan Afghanistan door 2 mensen present – ‘toevallig’ helemaal niet vertegenwoordigd.

gent_voor_gaza

Volgens MO moeten daar helemaal geen problemen te melden zijn en zeker niet op het gebied van mensenrechten, godsdienstvrijheid, persvrijheid, vrouwenrechten enz. Armoede is er zelfs totaal onbestaande. Het zijn tenslotte nagenoeg allemaal moslimstaten, daar moet alles wel snor zitten want de sharia houdt de mensen flink in het gareel. Er is nog nooit bericht over eventuele lastposten en spelbedervers die hebben geprotesteerd nàdat ze publiek op de openbare markt werden opgehangen .. ahum.. (grimas)

Ongetwijfeld trekken de artikels van Ria Cabus en Pieter Stockmans veel lezers aan en getuige de commentaren, die doodleuk blijven staan en aldus de status van instemming wegdragen door MO en Knack want anders zouden ze het wegcensureren, ruikt een en ander verdacht antisemitisch ook al zou het naar eigen zeggen anti-zionistisch bedoeld zijn. Het artikel van Ria Cabus getiteld Gentse Christenen voor vrede in Gaza is weer zo’n typisch anti-Israël bashen dat je er bijna om zou kunnen lachen, waren het niet weer zo’n intrieste herhaling van alle stereotiepe leugens en desinformatie over Gaza die we al jaren door dezelfde zelfbenoemde ‘vredesbewegingen’ moeten aanhoren (“leugens blijven herhalen en herhalen net zolang tot ze de schijn van waarheid krijgen,” dixit Dr. Jozef Goebbels). Ria Cabus ging de laatste jaren al verschillende malen op observatiemissie in Palestina. Sindsdien volgt zij het Palestinanieuws, zowel de gebeurtenissen ter plaatse, als de reacties in de rest van de wereld.

Als voorbeeld dit zielige citaat uit die tekst, waar een toespraak van dominee Marc Loos (Protestantse Rabotkerk te Gent) wordt aangehaald:

loos

“Het past ons allereerst onze solidariteit te betuigen met de weerloze slachtoffers in Gaza: zovele onschuldige kinderen, vrouwen en mannen. Wij moeten protesteren tegen de slachting door Israël, dat zich boven elke wet en resolutie waant en zich schuldig maakt aan oorlogsmisdaden door het gebruik van fosforbommen, het verhinderen humanitaire hulp, het belagen van internationale hulpverleners; door het bombarderen van scholen, ziekenhuizen en VN locaties. Europa mag zich niet langer beperken tot morele verontwaardiging zonder een veroordeling van Israël. Het gaat niet op om in juni vorig jaar nog unaniem en onvoorwaardelijk de akkoorden met Israël uit te breiden en te versterken, zonder de rechten van de Palestijnen op te eisen en de terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen te garanderen. Wij roepen de kerkleiders en kerken op om zich uit te spreken tegen de Israëlische agressie en al hun gelovigen op te roepen tot concrete acties van solidariteit met Gaza.”

‘Gelukkig’ is er de aanvullende passionele noodkreet van ene Arthur Keulen uit Bilzen, want anders zou het onding nooit compleet zijn geworden. Ik heb het gekopieerd, schrijf- en typfouten incluis, om het niveau waarop in MO Magazine wordt gediscuteerd, een beetje te illustreren. Let wel, dit staat al sinds 16 februari 2009 op MO, en ik vrees dat het er nog lang zal blijven staan (updated: na protest verwijderd op 25 maart!). Hierna volgen nagenoeg àlle clichés en vooroordelen over Joden van de afgelopen 2000 jaar netjes keurig op een rij. Arthur Keulen, tegenwoordige spreekbuis van Jan Publiek & Co, zegt openlijk wat de meesten enkel durven denken, wellicht omdat de laatste gram fatsoen die ze nog in zich hebben, het hen er – voorlopig nog – van weerhoudt er weer eens flink tegenaan te gaan.

Arthur Keulen:

jodenster-05De Joden beroepen zich op fabel-verhaaltjes van meer dan 4.000 jaar oud .
Een moord verjaart na 20 jaar …….
De Paslestijnen zijn terroristen …. JA !
Ze zijn NIET mijn vriendjes , maar ik en velen met mij denken HUMAAN .
Maar de joden zijn super-terroristen !
De wereld wijde Israel lobby zorgt voor indoctrinatie en bewust misleidende informatie .
De pers is vaak , te vaak in joodse handen .
Maar de laatste jaren is internet in de nieuws-garing niet meer weg te denken .
De medemensen die de joden-leugens niet meer geloven is veel groter dan men denkt .
Er is hoop dat het verstand gaat zegevieren en de joden en Palestijnen ,
middels een wereldwijde boycot ,
tot vrede worden gedwongen .

De terreur van de joden wordt steeds driester .
Aan de vele VN resoluties vegen ze zich de kont mee af .
Alle oorlogen zijn agressie -oorlogen van de joden ,
die ze met leugens recht proberen te praten .
De joden weigeren het Non-proliferatieverdrag te tekenen.
De 200 atoombommen zijn illegaal en zullen ooit WO3 inluiden .
De joden willen GEEN vrede. Dit is crimineel.
Ik ben niet VOOR de Palestijnen,
Maar tegen deze enorme criminele aanpak van de Joden !
Dit moet stoppen , alleen gemeend en eerlijk praten is de oplossing !
Ik heb groot respect voor de moed van Dries van Agt en en Gretta Duisenberg ,
die de super terreur van de joden aan de kaak durven te stellen .
En laten we hopen dat Obama de zelfde ruggegraat heeft !

Nagekomen bericht van 25 maart 2009:

Van: Marco Van Haegenborgh [mailto:Marco.VanHaegenborgh@cntr.be]
Verzonden: 25 March 2009 09:41
Beste,

De verantwoordelijken van MO Magazine hebben ondertussen de betrokken passage van het Forum gehaald, en verzekeren ons dat de persoon geen toegang meer krijgt tot hun Forum.

(Blijkbaar was de persoon eerder al geweigerd, doch is hij teruggekomen onder een andere naam.)

Vriendelijke groet,

Marco Van Haegenborgh

Diensthoofd Dienst Racismebestrijding
Centrum voor gelijkheid van kansen en voor Racismebestrijding

tel.: 02.212.31.02

fax: 02.212.30.30

http://www.diversiteit.be

Een gedachte over “MO Magazine, beerput voor antisemieten & anti-Zionisten

 1. Mr Van Haegenborgh is nog wat naief!
  Hier staat hij nog op met een antisemitische uitspraak
  http://www.mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2%5Bart_id%5D=20517&cHash=9b9466924f

  en hier met racisme tegen islam
  http://www.mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2%5Bart_id%5D=20636&cHash=d48c1db78f

  En toch raar dat die Maroc op facebook bevriend is met Kamal Awaly, de vroegere secretaris van de Abou Jahjah club
  http://old.rtbf.be/rtbf_2000/bin/view_something.cgi?type=article&id=0105769_article&menu=0105782_menulist&pub=www.rtbf.jt/hp

  Hij kan dan evengoed bevriend zijn met VBers…

  Like

Reacties zijn gesloten.