Vrije meningsuiting bedreigd: VN-resolutie wil godslastering strafbaar maken

Nieuwsbulletin van 25 februari 2009 op CNN:

Lou Dobbs en Christopher Hitchens over de VN-resolutie die godslastering voortaan strafbaar wil maken

In de Verenigde Naties werd een resolutie voorgesteld, de zogeheten Anti-Blasphemy Resolution, die uitspraken wil kortwieken die religie beledigen, meer in het bijzonder de Islam. Kritikasters, religieuze groepen en advocaten voor de vrije meningsuiting zeggen dat de resolutie tot doel heeft de Sharia (Islamitische wetgeving) te verspreiden in de Westerse wereld. Lees ook op Brabosh: De Verenigde Naties versus de Rechten van de Mens

org

De niet-bindende resolutie over “Combating the Defamation of Religion” werd ingediend door Pakistan en de de 57 leden tellende Organisatie van de Islamitische Conferentie, volgend op de maatregelen die door de sectie Mensenrechten van de Verenigde Naties werden ingediend in 1999. In 2005 bracht Jemen met succes een gelijkaardige resolutie voor de Algemene Vergadering van de VN. Thans moet de 192-leden tellende vergadering zich andermaal uitspreken over deze resolutie.

Deze niet-bindende Resolutie 62/145, die werd opgesteld in 2007 zegt onder meer “notes with deep concern the intensification of the campaign of defamation of religions and the ethnic and religious profiling of Muslim minorities in the aftermath of 11 September 2001.” Het “stresses the need to effectively combat defamation of all religions and incitement to religious hatred, against Islam and Muslims in particular.” Lees verder op Fox.news: U.N. Anti-Blasphemy Resolution Curtails Free Speech, Critics Say

2 gedachtes over “Vrije meningsuiting bedreigd: VN-resolutie wil godslastering strafbaar maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.