Rapport van Amnesty International over Gazaconflict nefast en eenzijdig

Amnesty International ontzegt Israël recht op zelfverdediging

ai

De Joods-Amerikaanse Anti-Defamation League is verontwaardigd uitgevaren tegen Amnesty International omdat het Israël het recht ontzegt zich te verdedigen. De mensenrechtenorganisatie drong aan op een wereldwijde boycot van wapenverkoop aan Israël. “In de oproep tot een wapenembargo tegen Israël doet Amnesty International niets minder dan het recht op zelfverdediging van Israël ontkennen terwijl dat een internationaal erkend recht is van elke soevereine natie,” zei ADL-directeur Abraham H. Foxman in een verklaring.

Amnesty verzocht om het embargo in een maandag vrijgegeven rapport. Daarin stelt Amnesty dat meer dan 20 landen wapens en munitie aan Israël verkopen. Het gebruik van die wapens tijdens het offensief in Gaza heeft wellicht aan de basis gelegen van oorlogsmisdaden en ernstige overtredingen van het internationaal recht, aldus de organisatie.

Malcolm Smart van Amnesty International:

“As the major supplier of weapons to Israel, the USA has a particular obligation to stop any supply that contributes to gross violations of the laws of war and of human rights,the Obama Administration should immediately suspend US military aid to Israel. We urge the UN Security Council to impose an immediate and comprehensive arms embargo on Israel, Hamas and other Palestinian armed groups until effective mechanisms are found to ensure that munitions and other military equipment are not used to commit serious violations of international law. In addition all states should suspend all transfers of military equipment, assistance and munitions to Israel, Hamas and other Palestinian armed groups until there is no longer a substantial risk of human rights violations. There must be no return to business as usual, with the predictably devastating consequences for civilians in Gaza and Israel.”

Abraham Foxman, ADL-directeur
Abraham Foxman, ADL-directeur

“Inderdaad, met dit verderfelijke en vooringenomen rapport is Amnesty International de onderzoekspoot voor en een voorstander van de extremistische beweging die Israël wil boycotten en voor desinvesteringen en sancties is”, aldus de Joods-Amerikaanse organisatie. “De manier waarop Amnesty’s’ bewijs’ wordt gepresenteerd en de toon van het verslag wijzen duidelijk op een agenda die Israël wil belasteren.”

Foxman voegt er aan toe: “In het verslag is geen enkele vermelding te vinden van het inzetten door Hamas van burgers als schild, noch van de tactiek om bevolkingscentra, moskeeën, ziekenhuizen, scholen, en VN-faciliteiten te gebruiken voor militaire operaties.” Bron Cidi.nl

Brabosh: Net alsof een wapenembargo tegen Israël het Arabisch-Israëlisch conflict zou oplossen. De kritiek van Amnesty is bijzonder eenzijdig en kort van visie. De oproep tot een embargo staat volledig los van het feit dat de andere arabische landen verder hun proxies zoals bijvoorbeeld Hezbollah, Al Fatah e.a. bewapenen en de vernietiging van de Joodse staat in het vizier zouden krijgen. Met Iran op kop dat met de ontwikkeling van een atoomwapenarsenaal reeds in een vergevorderd stadium is.

Slechts twee arabische moslimlanden hebben tot nog toe de soevereiniteit van Israël erkent en voeren min of meer ‘normale’ diplomatieke betrekkingen met elkaar: Egypte (1978) en Jordanië (1994). Met het overgrote deel van de overige landen in het Midden-Oosten, verkeert Israël al sinds 1948 in permanente staat van oorlog.

Met een wapenembargo gericht tegen Israël en enkel en alleen (!) tegen de terroristische organisaties in Gaza (!), zal geen enkel ander arabisch land zich nog haasten om een vredesverdrag met Israël na te streven, integendeel! Waarom zouden ze dat ook nog doen of willen doen, als de landen die thans Israël wapens verkopen het land in de toekomst droog zouden leggen en de met Israël oorlogvoerende arabische landen, de Joodse staat als een de facto kreupel vogeltje op een presenteerblad aangeboden zouden krijgen, moèsten zij inderdaad de adviezen van Amnesty International opvolgen?

Het is iedereen duidelijk wie tevreden mag zijn met dergelijk rapport: Hamas, Hezbollah, Islamitische Jihad, Al Qaeda, Taliban, de Arabische Broederschap en de landen van de Arabische Liga. Met dit rapport volgt Amnesty International compromisloos de weg van de meeste andere linkse organisaties, zgn. ‘vredesbewegingen’, die compromisloos al jaren oproepen tot een wapenembargo tegen Israël, publiek acties voeren voor een economische boycot van Israël en onlangs nog te Brussel hand in hand betoogden met moslimorganisaties die openlijk oproepen tot de vernietiging van de Joodse staat en en passant de fysieke vernietiging van het Joodse volk, waar ze zich ook maar mogen bevinden. De golf van antisemitisme die over Europa en de rest van de wereld raasde, werd door hen nauwelijks opgemerkt en het verband met het Gazaconflict en de antisemitische hetze in de moslimlanden nonchalant als niet bestaande en van geen betekenis weggewuifd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.