Israëlische standup comedian wekt ergernis van het Vaticaan

Yaïr Schlein
Yaïr Shlein

Een Israëlische komiek heeft grote opschudding veroorzaakt met sketches die door het Vaticaan “godslasterlijk” worden genoemd. De Israëlische autoriteiten nemen de zaak zo hoog op dat zij de apostolische nuntius hebben toegezegd uitzending van dergelijke programma’s voortaan te willen voorkomen. Ook eisen zij dat het verantwoordelijke tv-station excuses maakt.

In een uitzending op een particulier tv-station suggereerde komiek Yair Shlein dat Maria op vijftienjarige leeftijd door een schoolvriendje zwanger was gemaakt.

“The truth is when she was 15 years old; she got pregnant from a boyfriend in the class. Her parents wanted to deliver her to a monastery. However since it was before Jesus was born, before Christianity, there wasn’t monastery found, her parents left her in a football field. Mary had tough night in the hotel with the Canaan team.”

Shlein grapte ook dat Jezus jong gestorven was ten gevolge van overgewicht en dat Hij daardoor ook nooit over het water heeft kunnen lopen:

In april 2006 veroorzaakte deze affiche voor een theaterstuk voor een fikse rel in katholiek Vlaanderen
In april 2006 veroorzaakte deze affiche voor een theaterstuk voor een fikse rel in katholiek Vlaanderen

“Christians tell you that Jesus walked on water in Sea of Galilee. This is a lie. Jesus was too fat, and he was feeling ashamed of going out of the house, and of course wearing swimsuit at the beach of sea of Galilee was imbaracing for him. The Christians draw Jesus like this, (paint of Jesus walking on water), but these paints are far away from reality… Because of Jesus was addicted to the holy bread in the age of three he was in a weigh safe program. If he was reached to the age of 40, he would be looking like this…. (An over weight man with beard). All of his life time. Jesus passed through diets, for him, every feast was the “Last Feast”. His serious enemy was Atkins Iscariot. Jesus always said the Sunday he will start the diet, this is the reason why Sunday is holy day for the Christians. The man who really walked on the water is David Bowie. This can explain the confusion.”

De artiest rechtvaardigde zijn grappen door te zeggen dat christenen de holocaust ontkennen, waarmee hij naar de omstreden bisschop Richard Williamson verwees.

“They are denying the Holocaust and instead of getting angry, I decided to hit back. ……to deny the Christianity…….. I am not laughing, that’s true, and I am not laughing. Some one have to teach them a lesson and that is what we will do.”

In een reactie zei het Vaticaan dat Jezus en Maria “belachelijk zijn gemaakt met godslasterlijke woorden en beelden”. Het viel daarmee de christelijke leiders in het Heilig Land bij, die ook al hun afschuw hadden laten blijken. “De autoriteiten hebben ons onmiddellijk ervan verzekerd dat zij zouden ingrijpen om de uitzendingen te stoppen en de omroep publieke verontschuldiging te laten maken” , aldus het Vaticaan. De reactie van het Vaticaan wordt uitgelegd als een teken van “solidariteit met de christenen in het Heilige Land” . Het betreurt “een dergelijke vulgaire en beledigende daad van intolerantie jegens de religieuze gevoelens van degenen die in Christus geloven.” De Kerk neemt “met droefheid waar dat dit ernstige misdrijf is gericht tegen de twee kinderen van Israël, namelijk Jezus en Maria van Nazareth.” (KN/CNA)

3 gedachtes over “Israëlische standup comedian wekt ergernis van het Vaticaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.